Neoplasm ovarian - Va rog parerea unui medic

40 comentarii 1 2
0
22-04-2011, ora 15:51
emma29
Nu este medic/terapeut
emma29
Draga Iulia, eu zic sa nu te impacientezi si sa mai ceri parerea altui dr.Eu am descoperit asa cum scriam mai sus un chist de 6, 5 cm si am facut analiza CA125- 53, 3, Dr dr mi-a zis ca un diagnostic de cancer se pune la valori peste 500.Acest marcar poate fi crescut in cazul EDOMETRIOZEI.Deci posibil sa ai endometrioza, ceeea ce nu se compara cu cancerul. Eu dupa Paste ma duc la dr Tutunaru care e specialist in endometrioza si operatii laparoscopice.La aceste dimensiuni e posibil sa ma opereze laparoscopic si in acelasi timp sa curete si alte focare de endometrioza.Asa ca nu te speria si multa bafta!
0
22-04-2011, ora 19:02
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
Iulia am si eu aceeasi parere cu Emma.esti f.tanara, fa ceva, amana operatia si consulta un oncolog, asa cum au spus si antevorbitorii mei.daca doresti te poti duce la melife(dr.VREMES) sau la medas.nu pot sa cred ca este vb.de cancer.mult noroc.
0
22-04-2011, ora 20:54
radicus
Nu este medic/terapeut
radicus
In afara de marker si existenta chistelor nu prea mai sunt semne. Poate adenopatiile inghinale care ar putea fi si din cauze benigne. Ori septurile din interiorul unui chist, care sunt mai rar intalnite in cazul chistelor benigne. Nu exista ascita din cate vad, nu exista implanturi peritoneale sau alte formatiuni.
Nu stiu. Poate daca amani operatia cateva zile, pe joi, vineri, luni... ii spui chirurgului ca a intervenit ceva in familie si daca nu te poate reprograma. sSi tu in acest timp sa te consulti cu un alt medic.
E drept ca adenopatiile pot arata uneori o afectiune grava, dar poate ca-i mai bine sa ceri a doua parere. Si cat mai repede posibil.
0
06-09-2012, ora 13:11
Lili1707
Nu este medic/terapeut
Lili1707
Buna ziua. Am 41 de ani, anul trecut am fost dignosticata cu neoplasm ovarian. Mai concret, in iulie 2011, concluzia CT era: Formatiuni tumorale ovariene; Adenopantii intrapelviene si retroperitoneale; Carcinomatoza peritoneala; Ascita in cantitate mare; Pleurezie bilaterala. Am urmat tratament chimioterapeutic cu Carboplatin si Paclitaxel, 3 sedinte. In octombrie 2011 am fost operata la Cluj (histerectomie totala cu anexectomie bilaterala; peritonectomie pelviana; limfadenectomie pelviana; apendicectomnie; limfadenectomie lomboaortica si rezectia marelui epiplon). Dupa operatie am continuat tratamentul chimioterapeutic, inca 5 sedinte. Am uitat sa specific, in iulie 2011, CA 125 era de 777, 1. In aprilie 2012 markerul a inceput sa creasca, ajungand la 85. Am facut RMN abdominal (concluzia: masa de tesut moale, unica placata pe peretele stang al micului bazin 3/2 cm, pseudochistica) si CT torace (micronodul pulmonar -3 mm - segment lateral LMD - leziune de urmarit). Doctorul oncolog a hotarat sa merg la PET/CT, pe care l-am facut in mai 2012, concluzia : Leziuni peritoneale perihepatice si intercostale inferioare drepte metabolic active. Am inceput alt tratament chimioterapeutic cu Docetaxel si Carboplatin. Dupa prima sedinta, CA 125 a crescut la 150. Dupa a doua sedinta (doar cu Docetaxel), CA 125 a scazut la 31. Acum am facut deja 5 sedinte, markerul a scazut pana la 5, dar azi, cand am facut analizele, markerul a crescut iar la 10, 3. Maine am programata alta sedinta de chimioterapie.
Intrebarea mea este daca este normal sa creasca markerul (desi nu are o valoare peste normal) si din ce cauza sunt aceste fluctuatii. Va multumesc frumos.
0
08-09-2012, ora 13:55
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
sub valoarea de 30-35 UI/ml valoarea markerului CA 125 este considerata normala. nu exista variatii ale normalului, 4 nu este mai normal decat 25 care nu este mai normal decat 10, etc. aceste "fluctuatii" sub limita maxima nu au semnificatie clinica. sub limita maxima te consideri in remisie completa "biochimica".
0
08-09-2012, ora 23:52
Lili1707
Nu este medic/terapeut
Lili1707
Multumesc frumos pentru informatii. O sa astept in noiembrie PET/CT-ul.
0
09-09-2012, ora 01:01
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
numai bine !
0
14-09-2012, ora 12:32
ola marinela
Nu este medic/terapeut
ola marinela
Buna ziua.Am 46ani si recent am fost diagnosticata cu neo de col uterin 2b;chist ovarian stang;uter marit ca volum si cu anemie.Mi s-a facut si o biopsie la care a iesit urmatorul rezultat:Materialul examinat contine fragmente de mucoasa cervicala care, pe fondul unei hiperplazii microglandulare prezinta zone de adenocarcinom endocervical in situ {AIS} si un focar de adenocarcinom invaziv.Ar putea cineva sa ma lamureasaca ca ce inseamna acest rezultat si daca trebuie sa ma operez? MI sa spus ca trebuie sa fac o histerectomie totala. Sunt foarte speriata si nu stiu ce sa fac.
0
14-09-2012, ora 21:02
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
@ola marinela...da, ai motive sa fi speriata...toate am fost speriate la inceput..este vorba de cancer, trebuie sa te operezi obligatoriu si dupa..medicul oncolog, in functie de rezultatul biopsiei intraoperatorie va stabili tratamentul.
Daca vrei sa te informezi mai mult, sus pe pagina scrie, , cauta pe forum "...scrie histerectomie totala cu anexectomie bilaterala si dai clik pe cauta...se deschide o pagina si la pozitia 4(cred)unde sunt vre-o 3000 de postari, scri acolo si vei vedea ce familie mare suntem si cate sfaturi si incurajari vei primi...hai mult curaj, merita sa lupti pentru viata...
De unde esti??
Te pup, multa putere, Viorica.
0
14-09-2012, ora 21:42
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
STOP ! nu trebuie sa te operezi. nu in momentul actual, cel putin. inainte de toate trebuie sa faci REPEDE un consult oncologic spre a se vedea intr-adevar CUM a fost pus acest diagnostic si daca trebuie niste investigatii suplilmentare. asta pentru ca stadiul 2B, daca e pus cu simt de raspundere, NU se opereaza din prima, conform standardului ! in schimb se face tratament oncologic prin chimioterapie + iradiere concomitenta, iar numai in cazul unui raspuns foarte bun se poate recurge la operatie.

CUM a fost pus acest diagnostic, ce investigatii ai facut si... ai o programare pentru oncologie, si asta cat mai repede ?

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.
40 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Histerectomia totală cu anexectomie bilaterală poate crește riscul de deces la femeile tinere
  • Histerectomia ar putea fi un factor de risc pentru boala Alzheimer
  • Ovarectomia bilaterală premenopauzală - un studiu evidențiază riscurile pe termen lung
  •