Nevroza obsesiv compulsiva

20-03-2016
Ionut mitran
Nu este medic/terapeut
Ionut mitran
Buna ziua am revenit din nou pe forum sunt ionut nust daca ma mai stiti mult mai bn si mai increzator.
Nustiu daca stiti situatia mea cu parinti si pshiologul dar pana la urma mau inteles si mam dus.
Primul meu diaxnostix dAt de pshiolog a fost tulburare anxioasa.iar acum la ultima vizita la el mi sa zis ca am o nervoza.obsesiva.convultiva..
Intrebarea mea este ESTE MAI GRAV DECAT TULBURAREA ANXIOASA????.eu acum sunt mai bn nu am mai facut un atac de panica de vreo 3 sau 4 sapt nu mai sunt agitat in continu si am inceput sa imi fac activitati diferite mam angajat este mai bn.Mai am cate o data o stare de nervozitate si agitatie dar ma linistesc si ea nu dureaza mai mult de o ora cel mult dar rar.. si dorm mult mai bn chiar si 10 ore deci intrun cuvant sunt EU din ce eram o data...Multumesc pshiologilor dupa forum pt sfaturi incurajeri si timpul petrecut cu mn si in special pt cei ce mai citesc accest articol..NU NEGLIJATI SA VA DUCETI LA PSHIOLOG FINCA ESTE BINE CHIAR VA VINDECA.iar domnul pshiolog am meu mia zis o vorba care nu o so uit toata viata.ca'TOTUL PLEACA DE LA CAPUT'...astept si eu rasp la intrb mea multumesc SA FITI SANATOSI
9 comentarii
0
20-03-2016, ora 16:42
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Simptomele pe care le ai, daca mai ai ai, sunt aceleasi, indiferent de denumirea afectiunii. Ce conteaza o denumire ? Nu se moare din aceste boli.
0
20-03-2016, ora 17:09
Ionut mitran
Nu este medic/terapeut
Ionut mitran
Stiu clara ca nu se moare dar ca sau mai ameliorat nu mai sunt asa de vizibile de extenuante
0
20-03-2016, ora 21:01
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Foarte bine. Cu atat mai bine. Daca te duci la al treilea medic, o sa iti puna al treilea diagnostic dar tu tot simptomele alea le vei avea. Asa ca ce conteaza numele diagnosticului ?
1
01-04-2016, ora 15:24
Psiholog Valentina Dragomir
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Valentina Dragomir
Bună Ionuț,

mă bucur că te simți mai bine și că ești pe picioarele tale acum.

Referitor la întrebarea ta: nevroza obsesiv-compusivă este același lucru cu tulburarea obsesiv-compulsivă. Faptul că primul diagnostic a fost de tulb. anxioasă, mă face să îmi imaginez următorul scenariu posibil: medicul tău a identificat foarte bine faptul că ai o tulb. anxioasă, însă nu a avut suficiente date pentru a specifica cu certitudine ce fel de tulb. anxioasă este. Tulb. anxioasă este de mai multe feluri, printre care și tulb. obsesiv-compulsivă. Deci nu te teme :) nu e grav.
Un diagnostic corect este esențial pentru ajustarea metodei terapeutice, evident, în beneficiul tău.

Mult succes,
Psih. Valentina Dragomir
0
06-04-2016, ora 12:57
Ionut mitran
Nu este medic/terapeut
Ionut mitran
Nust de care este ca actele de la pshiatru lam dus dr mult la doctorul de familie.
Ori cum ieri am fost din nou la pshiatru si mia zis ca totul e bn nu mia mai dat nici un tratament si ma oprit din ori ce tratament pshiatru mia zis ca nu mai am nevoie.Cauza mea din care eram asa de agitat si nervos era din cauza fumatului iar azi fac 2 sapt de cand nu mai fumez si ritmul cardiac mia scazut am batai in
1
06-04-2016, ora 12:57
Ionut mitran
Nu este medic/terapeut
Ionut mitran
Nust de care este ca actele de la pshiatru lam dus dr mult la doctorul de familie.
Ori cum ieri am fost din nou la pshiatru si mia zis ca totul e bn nu mia mai dat nici un tratament si ma oprit din ori ce tratament pshiatru mia zis ca nu mai am nevoie.Cauza mea din care eram asa de agitat si nervos era din cauza fumatului iar azi fac 2 sapt de cand nu mai fumez si ritmul cardiac mia scazut am batai in repaus de 55 si tensiune 11 cu 5 deci este totul diferit ma simt super ok medicamentele de la doctor nu le mai luam de cv vreme adica de cand nu am mai fumat si ma simt super ok.Ce ma mai macina este bataile inimi ca sunt mici si cu mici palpitati dar doctoru de familie mia citit EKG SI Electrocardiograma si mia zis ca este bn sunt toate in parametri normali iar micile palpitati sunt cted ca de la efort ca fac efort mult. Multumesc psih Valentina Dragomir chiar asteptam un mesaj de la dumneavoastra multumesc pt sfaturi.
0
06-04-2016, ora 16:44
marian54
Nu este medic/terapeut
marian54
Prietene, sincer te invidiez :-) Esti bine, dupa cum te simti, te ai reintegrat social, ai un job, dormi bine => esti perfect !
Odata cu renuntarea la tutun, alt pas extrem de benefic, este normal ca in perioada imediat urmatoare sa existe astfel de manifestari ale organismului, este, , sevrajul, , normal pe care l resimt toti ( si aici ma refer in special la cei care n au nici un fel de antecedente de ordin psihic, oamenii absolut sanatosi ), urmare a sistarii excedentului de dopamina rezultata din nicotina.
Bravo tie, felicitari si incearca sa nu uiti experienta traita sau mai bine zis sa nu mai repeti greselile facute. De asemenea, fii foarte atent la presiunile jobului, mai ales daca sunt constante. Daca simti ca, , aluneci, , , pune punct ( eu am fost suficient de prost, incat sa nu apreciez cea de a doua sansa si sa cred ca prima clacare a fost demult depasita si irepetabila ). Sanatatea ta n are pret.
Bafta si te auzim cu vesti tot mai bune !
0
06-04-2016, ora 18:32
Ionut mitran
Nu este medic/terapeut
Ionut mitran
Multumesc frumos stiu viata este un dar pe pamant deaia mam si ganditvce sa fac cu ea...e logic o gandire necontrolata sterge o minte luminata.asa ca am o viata inainte dc sa ma enervez sa bag tot feluri de viici in mine dc sa stau in pat si sa imi plang de mila cand pot sa ies si sa ma uit la atii ca sunt fericiti si sa invat si eu sa fiu ca ei.Este bine sa iti dai seama ce vrei sa fi in viata ori om ori o piatra ca omu colinda dar piatra sta ori si cum am un serv destul de bun interactionez cu oameni in fiecare minut din zi si ma bucur am renuntat la ori ce viciu posibil inclusiv si cola sucuri etc totul ecooo si sunt plin de energie si fizica si sufleteasca.sanatate in continuare si mult noroc
1
06-04-2016, ora 22:33
Psiholog Valentina Dragomir
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Valentina Dragomir
Îți mulțumesc și eu, Ionuț, pentru că ne povestești despre tine.
Dacă vei mai avea nevoie de sfaturi și sprijin știi unde să ne găsești.

Vânt în pânze!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: