Nu isi fac efectul antidepresivele!!!

29-11-2018
florin0
Nu este medic/terapeut
florin0
Buna seara. Am inceput de 3 saptamani un tratament antidepresiv, iau Zoloft 50 gm pe zi. Problema e ca de atunci nu vad nici macar o imbunatatire. Stiu ca dureaza ceva mai mult pana isi face efectul complet dar din ce am citit dupa prima saptamana ar trebui sa se vada imbunatatiri. Va rog sa imi spuneti daca ar trebui sa mai astept ceva timp sau ar trebui sa ii spun Dnei doctor sa mil schimbe?
15 comentarii
0
29-11-2018, ora 20:29
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Mai asteptati o saptamana si apoi spuneti doamnei doctor.
0
29-11-2018, ora 21:06
Dr. Diaconu Lavinia
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Diaconu Lavinia
Bună seara.

Mai așteptați o săptămână. Dacă nu apar îmbunătățiri, mergeți la medicul psihiatru.
0
29-11-2018, ora 21:31
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Rezultate mai rapide se obtin combinand medicatia cu psihoterapia cognitiv-comportamentala. Vorbiti cu medicul psihiatru despre medicatie, poate va modifica dozele, sau va schimba tratamentul.
0
30-11-2018, ora 20:37
florin0
Nu este medic/terapeut
florin0
@Dr Diaconu Lavinia
:(((( Sa mai astept o saptamana pt ce ? Ma simt la fel ca inainte sa l iau, din cauza depresiei am renuntat si la serviciu, nu puteam sa ma mai trezesc si merg chiar daca aveam de la 4 ma trezeam cu o ora inainte sa incep si acolo abia ma tineam pe picioare. Am schimbat doua tratamente pana acum, am luat cipralex si intrasem Intr o stare de manie, radeam tot timpul si eram agitat mereu dar macar ma simteam bine de la el, acum de 3 saptamani stau aproape non-stop in casa., abia daca mai ies sa iau o paine. Nu cred ca are rost sa mai astept o saptamana, mai bine sa caut alt psihiatru si sa imi dea seroxat care e cel mai bun pt depresie si anxietate sociala. Daca nici ala nu-și face efectul atunci nu cred ca se mai poate face nimic :(((
0
30-11-2018, ora 22:14
Dr. Diaconu Lavinia
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Diaconu Lavinia
Antidepresivele își fac efectul în 2-4 săptămâni. Puteți face și psihoterapie cognitiv-comportamentala în paralel.
0
01-12-2018, ora 16:09
Hans Castorp
Nu este medic/terapeut
Hans Castorp
Ce diagnostic ti-a pus psihiatrul care ti-a dat cipralexul si rispoleptul ? Pare-se intr-adevar ca Seroxatul, din spusele utilizatorilor de pe Romedic, ar fi cel mai bun antidepresiv, mai ales ca are si o puternica tenta antianxioasa.
0
02-12-2018, ora 03:46
florin0
Nu este medic/terapeut
florin0
Depresie & tulburare psihotica acuta fara simptome schizofrenice e diagnosticul dat de doctor.
0
02-12-2018, ora 12:07
Hans Castorp
Nu este medic/terapeut
Hans Castorp
Florine, du-te urgent la ultimul psihiatru si spune-i TOT.Sa nu-i ascunzi nimic.Ai incetat sa iei Rispoleptul unilateral, desi acesta era medicamentul principal pentru tulburarea ta.Da-i sugestia si cu Seroxatul ca se simte de la o posta ca esti si anxios, in proportie destul de mare.
0
02-12-2018, ora 12:16
florin0
Nu este medic/terapeut
florin0
O să mă duc dar trebuie mai întâi să fac rost de bani, nu mai sunt asigurat si n-am bani sa platesc consultația.
0
02-12-2018, ora 12:49
florin0
Nu este medic/terapeut
florin0
Starea mea de acum nu cred că are legătură cu faptul că am întrerupt tratamentul. Si in timpul tratamentului aveam aceeleasi stari ca acum.. Cred că la mine e vorba de o depresie cronica pe care am mostenito genetic pt că de 10 ani sunt in depresie, cu fiecare an ce trece parca depresia e si mai mare .
1
16-12-2018, ora 11:35
Dr. Delia Mihalache
Psihiatrie, BRASOV
Dr. Delia Mihalache
Virajul maniacal sub tratament antidepresiv, lipsa unui raspuns terapeutic sub tratament antidepresiv, diagnosticul asociat de tulburare psihotica sunt cativa factori care indreapta diagnosticul dumneavoastra catre depresie bipolara si nu unipolara. Definirea clara a diagnosticului este esentiala deoarece tratamentul este diferit. In cazul in care vorbim despre depresie bipolara, tratamentul cu antidepresive nu este recomandat. Va sfatuiesc sa faceti un consult psihiatric pentru stabilirea diagnosticului si initierea unei scheme de tratament adecvate. Nu va impacientati, nu aveti o ameliorare a simptomelor pentru ca nu ati primit tratamentul corespunzator.
0
17-12-2018, ora 14:53
alix71
Nu este medic/terapeut
alix71
Din cate am inteles unele antidepresive pot induce starea maniacala, desi nu ai avut niciodata episoade maniacale, nu vreau sa contrazic un medic Doamne Fereste!, dar am citit in prospectele a cel putin 6 antidepresive ca pot induce episoade maniacale.Daca luai Risperidona-Rispolept, categoric nu trebuia sa il intrerupi mai ales NU BRUSC.Totusi pentru ce anume luai un neuroleptic ca Rispolept daca nu pentru episoade maniacale?Zoloft-ul si Cipralex-ul sunt antidepresive foarte bune, alaturi de restul care toate sunt exceptionale(spun medicii, si posibil sa aiba dreptate), totul e ti se potriveasca, nici mie nu mi s-au potrivit 3, Cipralex, Mirzaten si Zoloft.Si altul nu am mai incercat, cica mai sunt 17.In total sunt 20 HA!HA!Pana sa le incerci pe toate cate o luna cum spun ei trece depresia de la sine!
0
24-12-2018, ora 20:41
florin0
Nu este medic/terapeut
florin0
S-ar putea sa aveti dreptate, diagnosticul dat de psihiatrul pe care l-am avut la iasi a fost de tulburare psihotică acuta care din cate am înțeles are aceleași simptome ca tulburarea bipolara totusi luat rispolept cam 2 luni in momentul ăla si simptomele erau foarte urate, eram obosit tot timpul, nu puteam să mă ridic din pat si aveam uneori stări de ameteala in care vedeam totul in ceata si parca se învârtea pământul în jurul meu. De câteva zile am inceput sa iau din nou rispolept si simptomele de atunci au reînceput să apară, sunt. Ca o leguma, nu am chef de nimic, mă trezesc foarte târziu si abia mai pot să mă ridic din pat. Gândurile de suicid au început să reapară, am incercat acum câteva zile să mă sinucid, am incercat să mă tao cu cuțitul si dupa am luat 30 de anxiolitice. Ce ar trebui sa fac ? Va rog să îmi dați cel mai bun sfat, sunt disperat.
0
25-12-2018, ora 16:50
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
S-ar putea sa fie vorba de tulburarea afectiva bipolara. Tineti legatura cu medicul dv. lunar sa va supravegheze, sa va dea tratamentul corect si sa nu il intrerupeti, chiar daca la inceput va veti confrunta cu o perioada de somnolenta. Aceasta se va diminua in timp.
Poate ar fi buna o internare care va va ajuta la pensionare in caz ca nu va puteti concentra sa munciti.
Luati legatura cu Asociatia Equilibrium pe net. Au pe Facebook grup de suport pentru bipolari si depresivi. Daca sunteti din Bucuresti, puteti participa gratuit la psihoterapie de grup.
Mergeti la Urgente daca nu sunt bani de consultatie psihiatrica.
0
15-01-2019, ora 17:51
Migu
Nu este medic/terapeut
Migu
Buna ziua,
Va scriu si eu pe acest forum sa împărtășesc povestea mea. Totul a început în urmă cu 6 luni eram la mare, cand intr o dimineata m am trezit cu o ameteala si stari de voma chiar am vomitat destul de mult. De aici a început o întreagă aventură cu multe investigatii doua tomografe, un angio rmn, cardiologie, oftalmologie, analize med, ecograf abdomonal si peste tot si toate sunt bune. Doar eu nu sunt. Simptomele sunt de ameteala o agitație in corp, tremur, uneori stari de voma dar s au mai rărit. Făceam atacuri de panica destul de des acum sunt mai rare. În ultima fază am fost la psihiatru acum am o lună aproape de tratament cu escitalopram si an iar dar nu sunt ok. S a mai confruntat cineva cu aceste simptome, si dupa cat timp isi fac efectul aceste med.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul