O senzatie de sugrumare!

07-11-2007
alia11
Nu este medic/terapeut
alia11
Am o perioada de cativa ani de cand am senzatia ca cineva ma strange de gat, in fiecare seara adorm cu mana in gat ca sa dispara sentimentul, zona gatului e foarte sensibila nu suport nici atingeri din partea altcuiva ma agint cand se intampla.Ce poate fi?
1 comentarii
0
17-11-2007, ora 00:00
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Alia, daca analizele pe care le-ai facut nu au sos la iveala nimic semnificativ din punct de vedere clinic, este posibil ca senzatia pe care o ai sa fie un simptom psihosomatic.
Zona gatului, atat partea anterioara, cat si cea posterioara, este in general o zona foarte sensibila si expusa. La foarte multe persoane este si o zona extrem de tensionata, de unde si sensibilitatea extrema la atingere, precum si senzatia de strangere.
De obicei, aceasta incordare continua in zona gatului impiedica aerul sa circule normal, si nici respiratia nu este una suficient de profunda. Incordarea poate sa se extinda pana in zona umerilor, a cefei (producand disconfort si dureri de cap), maxilarelor si obrajilor.
Aceasta incordare resimtita in corp este efectul incordarii psihice. Uneori starea de neliniste este constientizata de persoana, alteori se desfasoara predominant la nivel inconstient (persoana nu-si da seama in acel moment cat este de tensionata) si se constientizeaza doar efectele in plan somatic.
Iti recomand cateva sedinte de psihoterapie, in care aceste simptome pot fi desfacute usor si in care poti invata alte modalitati de a face fata tracasarilor cotidiene.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul