obsesie...anxietate...frica etc etc | Forumul Medical ROmedic

obsesie...anxietate...frica etc etc

31-05-2011
valeNNNtina
Nu este medic/terapeut
valeNNNtina
Buna ziua! De vreo cateva zile am tot citit forumul acesta si mi-a placut pentru ca sunt foarte multi oameni amabili, dornici sa dea sfaturi. Parca imi este si rusine sa va povestesc "durerea" mea, pentru ca pare copilareasca si poate putin stupida, in comparatie cu suferintele multora de aici, mult mai grave. Am 21 de ani si pot spune ca am fost o persoana mai anxioasa, nervoasa dintotdeauna. La inceputul anului acesta am fost diagnosticata cu glaucom si intr-un fel sau altul, acest diagnostic m-a afectat (pentru ca sunt si bolnavicioasa din fire).

Doua luni mai tarziu, am inceput sa am dureri la ovarul drept (care se intindeau pe picior si spate) si tot "calvarul" de aici a inceput. Menstruatia intarziase 3-4 zile si am crezut ca sunt insarcinata, desi m-am protejat intotdeauna si am avut grija sa fie totul bine. Am inceput un maraton de cautat pe net diagnostice etc etc. Pana la urma am fost la ginecolog, nici vorba de sarcina.m-am calmat. Dupa 2 saptamani de revenire la normal, durerile de ovar au inceput iar si mi-a intrat in cap ca am sarcina ectopica si m-am documentat atat de bine...incat pot spune ca pot deveni doctor ginecolog :)). De aici totul a mers din rau in mai rau.Chiar daca doctorii mi-au spus ca nu am nimic si dupa multe teste de sarcina + test de sange, eu continui sa am obsesia asta...ca pot fi insarcinata.
Am inceput sa iau si anticonceptionale, insa starile pe care mi le provocau le asemanam cu o sarcina si dupa 4 nopti nedormite, cu atacuri de panica, transpiratii, mictiuni dese...le-am intrerupt.

De atunci asa o tin: o stare anxioasa, fricoasa, cu atacuri de panica, furnicaturi pe brate, cap greu, care parca ma arde. Non - stop imi apare in minte gandul ca sunt insarcinata.

Am avut vreo 2 saptamani in care am minimalizat starile, mi-am facut de lucru si eram mai bine.insa odata ce a inceput sindromul premenstrual...eu iar credeam ca sunt insarcinata. Iar stari anxioase 24 din 24, frica ca ceva rau o sa se intample, ca nu o sa dorm noaptea, ca o sa am simptome de sarcina.ca totul o sa se duca de rapa in viata mea...etc etc. Am inceput un tratament cu Rhodiolin (nu stiu ce sa mai spun...daca e bun sau nu) + calciu +vit d3 din cauza unei lipse de calciu. Am facut EKG...nu am nimic la inima. Realizez ca un copil este o binecuvantare insa nu ma simt deloc pregatita pentru asa ceva.

Tot ce imi doresc este sa fiu din nou persoana aceea vesela si plina de viata si sa uit de prostia aceasta care imi mananca zilele si noptile. Imi este rusine si de mama mea, pentru ca stie toata povestea si m sprijinit 100% dar are si ea problemele ei. Si prietenul meu ma sprijina.

Ce ma sfatuiti sa fac? Sa merg la un psiholog/psihiatru sa-i vorbesc despre "obsesia" mea? Vreau sa redevin omul care eram.plang dupa omul acela.

Va rog sa ma indrumati cu un raspuns si va multumesc ca mi-ati citit toata "povestea".
12 comentarii
0
31-05-2011, ora 15:00
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
De nimic nu trebuie sa-ti fie rusine, toate sunt omenesti; ba mi mult e foarte bine ca te autoobservi si cauti sa duci o viata normala, fara anxietate si obsesii.
Sper sa-ti raspunda dna. dr. Vochescu, e chiar de specialitate, ai incredere in ce iti va reomanda.
Numai Bine si ai incredere ca vei fi ajutata, nu renunta la a cere ajutor!
0
31-05-2011, ora 15:03
valeNNNtina
Nu este medic/terapeut
valeNNNtina
Va multumesc pentru cuvintele amabile! Inseamna foarte mult pentru mine, mai ales atunci cand unii se uita ciudat la tine si se gandesc ca esti nebuna sau ca nu ai ce face! Poate autoobservarea este ceea ce ma face sa ma simt bine si ma mai aduce la liman, facandu-ma sa ma gandesc ca nimic nu este pierdut!

Sanatate multa :)
0
31-05-2011, ora 16:28
valeNNNtina
Nu este medic/terapeut
valeNNNtina
ah si vroiam sa va mai rog daca imi puteti recomanda un psiholog/psihiatru bun...

Va multumesc inca o data si sper sa ma ajutati :)
0
31-05-2011, ora 17:06
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Esti din Bucuresti?
Personal nu cunosc, dar dintr-o minima intuitie, as spune ca poti apela cu incredere la doamna dr. Vochescu de care aminteam anterior. Daca nu, te poate trimite medicul de familie.

Scrie un mesaj privat la http://forum.romedic.ro/user.php?id_user=101411, vezi in josul paginii dreptungiul in care poti scrie.

Daca nu te descurci, da semn.
0
31-05-2011, ora 17:10
valeNNNtina
Nu este medic/terapeut
valeNNNtina
Da sunt din Bucuresti! Tocmai i-am trimis doamnei doctor un mesaj!


Va multumesc pentru sfat inca o data :)
0
31-05-2011, ora 17:26
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Valennntina, ti-am raspuns la mesajul tau privat; dar voi da si aici un raspuns pentru cei care pot fi in aceasta situatie ca si tine si care ne urmaresc.
Cel mai probabil ai o tulburare obsesiv-compulsiva, cu rezerva ca nu pot garanta pentru nici un diagnostic pus fara sa vad persoana.Aceasta face parte din spectrul anxietatilor sau nevrozelor. In nici un caz nu se pune problema ca ai fi nebuna. Dar nici nu e o problema copilareasca!! Este chiar foarte serioasa, iar in lipsa tratamentului se poate agrava.
Ceea ce ti se intampla tie necesita o examinare psihiatrica cat mai rapida, un tratament medicamentos care poate dura intre 6 luni si 2 ani (depinde, dupa caz) cu antidepresive si anxiolitice adaptate faptului ca ai glaucom (numai unele substante se pot da in cazul tau). Medicamentele administate corect nu dau dependenta. Dupa 2-3 luni de tratament, daca simti nevoia vei putea face si o forma de psihoterapie.
0
31-05-2011, ora 19:54
valeNNNtina
Nu este medic/terapeut
valeNNNtina
Va multumesc pentru raspunsul prompt! Din nefericire, m-ati cam speriat putin. Dar as vrea sa va mai intreb daca sunt sanse ca aceasta "obsesie" sa dispara, dupa tratament desigur!
0
31-05-2011, ora 20:12
adrian2011
Nu este medic/terapeut
adrian2011
ptr dr Carmen Vochescu
buna ziua dn dr!!!va rog sa va dati cu parerea despre cazul meu daca se poate!!!!in urma cu 3 ani am avut o puternica raceala la ureche care mi-a fisurat timpanu si am avut niste tiuituri ingrozitoare, pe care le-am tratat insa si si au disparut cam in 3 luni!!!insa in timpu tinitusului eram ff stresat, am suferit si depresie si atac de panica!!!insa dupa ce a trecut tinitusul a trecut aproape complet si depresia si panica!!!!toate au fost bune, chiar mi-am facut prietena si am terminat si facultatea!!!insa de cateva luni au inceput sa-mi apara diverse ganduri si obsesi legate de relatia mea!!tot timpu analizez relatia, o compar pe pr mea cu diferite fete, ma gandeeam ca sunt bolnav psihic si sa termin relatia sa nu o afectez si pe ea, apoi o dadeam la intors ca nu pot sa renunt asa usor si tot asa cercu vicios nu dispare!!!tot felul de ganduri urate de care nu reusesc sa scap oricat m-as chinui!!!!
o parere va rog!!mentionez ca am fost la psih. in decembrie insa mi-a zis ca am un toc usor si ar trebui sa fac doar psihoterapie, dar nu am facut psihoterapie!!!
0
31-05-2011, ora 21:07
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Pentru Valennntina: sigur ca sunt sanse foarte mari ca tulburarea sa dispara complet; sunt si cazuri care recidiveaza, dar toate indicatiile sunt individualizate pentru a evita recidivele.
0
31-05-2011, ora 21:13
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Pentru Adrian 2011: este posibil ca dvs sa aveti un tip de personalitate obsesiv-compulsiva; acesta se manifesta cu o inclinare spre obsesionalite si intr-adevar solutia in acest caz ar fi psihoterapia.
Dar nu am argumente nici in favoarea unei TOC nici a unei tulburari de personalitate, caci din cateva randuri scrise e imposibil sa poti pune un diagnostic. Este mai degraba o presupunere.
Si intr-un caz si in altul, simptomele nu dispar de la sine, iar daca totusi sunt perioade de ameliorare, frecvent reapar.
1
09-06-2011, ora 00:07
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Hristos s-a înălţat!
ValeNNNtina, simptomatologia dv. mă face să cred că suferiţi de o nevroză obsesivă, eventual de o tulburare obsesiv-compulsivă. Oricum ar fi, sfera dv. mentalo-psihică, personalitatea şi comportamentul cotidian, toate, individual, până la un anumit punct, şi combinativ, până la un alt punct, se află sub influenţa unei dereglări care se manifestă prin prezenţa unei nelinişti mai mult sau mai puţin fondate şi prin prezenţa unor gânduri repetitive nedorite, intruzive şi invazive, în principal, dar şi prin unele dureri, ca expresie somatizantă.
Sunteţi, fără să vreţi, candidatul ideal pentru iniţierea unui tratament cu o combinaţie de esenţe florale Bach, în alternanţă cu psihoterapie cognitiv-comportamentală.
Dacă vreţi să vă faceţi un mare bine, fără doar şi poate, vă rog să mergeţi la un consult la dna Claudia Cabat; nu veţi regreta, aşa cum nici eu nu regret că o recomand cu toată căldura.
_

CLAUDIA CABAT - Psiholog şi expert în terapie cu esenţe florale Bach
(Bach Foundation Registered Practitioner)
CLINICA AQUAMARIN
Adresa: Bulevardul Decebal, nr.6, bl.S10, sc.1, ap.3, Sect.3, BucureÅŸti.
Email: contact@aquamarin.ro;
Telefon fix: 021 326 52 90;
Telefon mobil: 0724 222 522, 0745 633 474
_

În altă ordine de idei, faceţi tot posibilul să aveţi un regim de viaţă echilibrat, ţinând cont de trilogia funcţională esenţială pentru supravieţuirea trupului şi a sufletului - funcţia fizică (aveţi grijă de trupul dv., folosindu-l în scopuri pozitive), funcţia mentalo-psihică (aveţi grijă de gândirea şi sentimentele / emoţiile dv., menţinându-le cât mai mult pe lungimea de undă a pozitivismului) şi funcţia spirituală (aveţi grijă ca gândurile, cuvintele şi faptele dv. să nu vă îndepărteze de Dumnezeu, ci să vă apropie) şi cultivaţi-vă zilnic voinţa de a vă ajuta semenii aflaţi în diferite necesităţi, după putinţa dv., chiar şi doar cu un zâmbet, o mângâiere, un cuvânt, o rugăciune sau o cană cu apă.
Hrăniţi-vă sufletul cu rugăciune şi post; mergeţi şi la Biserică, discutaţi cu duhovnicul dv., spovediţi-vă etc.
_


Însănătoşire grabnică!
0
09-06-2011, ora 00:48
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Post Scriptum - ValeNNNtina, am uitat să specific următorul fapt divers: tinctura de crăiţe este foarte eficientă pentru ameliorarea sau vindecarea glaucomului. Documentaţi-vă!
----------*

Numai bine,
Nick

(*modificat de administrator)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul