Oneirofrenie
Salutări,
Am fost internat la psihiatrie pentru un episod depresiv cu simptome psihotice.
Am făcut niște teste la psiholog acolo, analiză psihiatrică. Și când am ieșit.
Diagnostic: oneirofrenie
Diagnostic secundar: personalitate patologică și anxietate generalizată.
Întrebarea mea e, ce Dumnezeu e oneirofrenia? Nu mă ajută foarte mult să înțeleg Google.
Am fost internat la psihiatrie pentru un episod depresiv cu simptome psihotice.
Am făcut niște teste la psiholog acolo, analiză psihiatrică. Și când am ieșit.
Diagnostic: oneirofrenie
Diagnostic secundar: personalitate patologică și anxietate generalizată.
Întrebarea mea e, ce Dumnezeu e oneirofrenia? Nu mă ajută foarte mult să înțeleg Google.
3 comentarii
E o stare de confuzie si o incetosare a constiintei, dar fara a prezenta simptomele de detasare semnificativa de real, care sunt tipice schizofreniei. Chiar daca initial deteriorarea perceptiei realitatii poate uneori progresa pana la a exista unele halucinatii, oneirofrenia e mai degraba o perturbare a perceptie realitatii ca urmare a lipsei de somn sau de contact cu mediul inconjurator (adesea dupa o trauma), decat o detasare severa emotionala si senzoriala fata de realitate (cum e in cazul schizofreniei).
Din pacate e destul de complicata definitia.
Mai simplu, diagnosticul tau ar suna cam asa: ca urmare a unor probleme in felul tau de a fi, esti mai nelinistit si ai ajuns intr-o stare depresiva, ce s-a accentuat si a determinat o incetosare a constiintei si o deteriorare in felul in care percepi realitatea.. Nu e vorba acum de schizofrenie, dar e cazul sa urmezi tratamentul recomandat si sesiunile de psihoterapie
Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
Din pacate e destul de complicata definitia.
Mai simplu, diagnosticul tau ar suna cam asa: ca urmare a unor probleme in felul tau de a fi, esti mai nelinistit si ai ajuns intr-o stare depresiva, ce s-a accentuat si a determinat o incetosare a constiintei si o deteriorare in felul in care percepi realitatea.. Nu e vorba acum de schizofrenie, dar e cazul sa urmezi tratamentul recomandat si sesiunile de psihoterapie
Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
Oneirofrenia este tulburare a activității psihice, cu stări halucinatorii; dar asta nu înseamnă că aveți o tulburare psihotică poate apărea în diverse cauze traume consum de alcool droguri etc
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 2Schizofrenii sunt buni de ceva?
- 5Intrebari despre halucinatii
- 3Stare de sanatate alterata precara subreda
- 0PENTRU CEI CE AU O BOALA PSIHICA DIAGNOSTICATA SI LUCREAZA
- 10Boala vs Dumnezeu.
- 31Schizofrenie
- 1Poti sa faci un episod psihotic de la paranoia accentuata?
- 37Pentru persoanele cu boli psihice : cat de functionali sunteti?
- 4Trist pentru că nu fac dragoste. Vreau răspunsuri de specialitate!
- 1Depersonalizare si derealizare
Mai multe informații despre: oneirofrenie
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: