Oneirofrenie

23-05-2018
Morph
Nu este medic/terapeut
Morph
Salutări,

Am fost internat la psihiatrie pentru un episod depresiv cu simptome psihotice.
Am făcut niște teste la psiholog acolo, analiză psihiatrică. Și când am ieșit.
Diagnostic: oneirofrenie
Diagnostic secundar: personalitate patologică și anxietate generalizată.

Întrebarea mea e, ce Dumnezeu e oneirofrenia? Nu mă ajută foarte mult să înțeleg Google.
3 comentarii
1
23-05-2018, ora 10:00
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
E o stare de confuzie si o incetosare a constiintei, dar fara a prezenta simptomele de detasare semnificativa de real, care sunt tipice schizofreniei. Chiar daca initial deteriorarea perceptiei realitatii poate uneori progresa pana la a exista unele halucinatii, oneirofrenia e mai degraba o perturbare a perceptie realitatii ca urmare a lipsei de somn sau de contact cu mediul inconjurator (adesea dupa o trauma), decat o detasare severa emotionala si senzoriala fata de realitate (cum e in cazul schizofreniei).

Din pacate e destul de complicata definitia.

Mai simplu, diagnosticul tau ar suna cam asa: ca urmare a unor probleme in felul tau de a fi, esti mai nelinistit si ai ajuns intr-o stare depresiva, ce s-a accentuat si a determinat o incetosare a constiintei si o deteriorare in felul in care percepi realitatea.. Nu e vorba acum de schizofrenie, dar e cazul sa urmezi tratamentul recomandat si sesiunile de psihoterapie

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
0
23-05-2018, ora 11:03
Morph
Nu este medic/terapeut
Morph
Mulțumesc!
0
23-05-2018, ora 16:30
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Oneirofrenia este tulburare a activității psihice, cu stări halucinatorii; dar asta nu înseamnă că aveți o tulburare psihotică poate apărea în diverse cauze traume consum de alcool droguri etc
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: