Oneirofrenie

23-05-2018
Morph
Nu este medic/terapeut
Morph
Salutări,

Am fost internat la psihiatrie pentru un episod depresiv cu simptome psihotice.
Am făcut niște teste la psiholog acolo, analiză psihiatrică. Și când am ieșit.
Diagnostic: oneirofrenie
Diagnostic secundar: personalitate patologică și anxietate generalizată.

Întrebarea mea e, ce Dumnezeu e oneirofrenia? Nu mă ajută foarte mult să înțeleg Google.
3 comentarii
1
23-05-2018, ora 07:00
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
E o stare de confuzie si o incetosare a constiintei, dar fara a prezenta simptomele de detasare semnificativa de real, care sunt tipice schizofreniei. Chiar daca initial deteriorarea perceptiei realitatii poate uneori progresa pana la a exista unele halucinatii, oneirofrenia e mai degraba o perturbare a perceptie realitatii ca urmare a lipsei de somn sau de contact cu mediul inconjurator (adesea dupa o trauma), decat o detasare severa emotionala si senzoriala fata de realitate (cum e in cazul schizofreniei).

Din pacate e destul de complicata definitia.

Mai simplu, diagnosticul tau ar suna cam asa: ca urmare a unor probleme in felul tau de a fi, esti mai nelinistit si ai ajuns intr-o stare depresiva, ce s-a accentuat si a determinat o incetosare a constiintei si o deteriorare in felul in care percepi realitatea.. Nu e vorba acum de schizofrenie, dar e cazul sa urmezi tratamentul recomandat si sesiunile de psihoterapie

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
0
23-05-2018, ora 08:03
Morph
Nu este medic/terapeut
Morph
Mulțumesc!
0
23-05-2018, ora 13:30
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Oneirofrenia este tulburare a activității psihice, cu stări halucinatorii; dar asta nu înseamnă că aveți o tulburare psihotică poate apărea în diverse cauze traume consum de alcool droguri etc
Adaugă un comentariu / răspuns