operatie otoscleroza

27-11-2008
florentina.dumitru
Nu este medic/terapeut
florentina.dumitru
Buna ziua
Am 30 de ani trebuie sa ma operez de otoscleroza in primavara anului care vine la Spitalul Miliar. Am mai avut o interventie acum 2 ani cand s-a incercat o mobilizare a scaritei. Se pare ca blocajul abia acum s-a format si este nevoie de o alta interventie, cu montarea unei proteze de titan. Am cateva intrebari legate de operatie:
- in eventualitatea unei sarcini dupa operatie, mai pot suporta o nastere normala? Sau va fi nevoie de cezariana, avand in vedere presiunea ce se creeaza in timpul unei nasteri normale?
- sunt probleme la mersul cu avionul sau sunt dereglari de echilibru?
- am inteles ca este recomandat a se evita sporturile de iarna (gen ski, patinaj) din cauza cazaturilor care pot avea loc si care, din cauza socului, ar putea cauza deplasarea protezei. Este adevarat?
Va multumesc anticipat pentru raspuns
Florentina Dumitru
2 comentarii
0
30-11-2008, ora 19:16
florentina.dumitru
Nu este medic/terapeut
florentina.dumitru
va rog mult de tot, ma poate ajuta cineva cu un raspuns?
va multumesc din suflet
0
04-05-2009, ora 21:37
valeri
Nu este medic/terapeut
valeri
eu am suferit acum 5 zile o operatie pt. otoscleroza la urechea dreapta. mi s-a implantat placuta de teflon. asa mi-a recomandat medicul. operatia am facut-o la spitalul ORL din Cluj, dr. Cosgarea. deocamdata nu aud nimic cu urechea operata. Mi s-a spus ca este normal pana imi scoate mesele din ureche. Sunt curioasa sa vad daca o sa aud. ma ingrozesc cand citesc mesajele de pe forum. eu am 48 de ani si auzul mi-a scazut in urma cu aprox. 4 ani. va tin la curent cu evolutia mea. daca va hotarati pt. operatie sa nu va fie teama, nu este foarte rau, putin in primele ore dupa.
Adaugă un comentariu / răspuns