Oprire tratament TOC - transpirație excesivă

31-12-2018
Val2
Nu este medic/terapeut
Val2
În urma încheierii tratamentului pentru tulburare obsesiv convulsivă- obsesie cu microbi, am început
să am probleme cu transpiratia excesivă.

După oprirea tratamentului de mai sus am început să transpir treptat.
-  Mai întâi la spate dimineata pe autobuz când mă duceam la serviciu
- dimineața după ce mă trezeam 2-3 ore eram înfierbîntat și transpirat continuu
- am inceput să transpir la mâini și la cap
- am inceput să transpir la picioare: inclusiv la talpi
- de 12 zile am început să transpir și în somn

Acum transpir toată ziua : la cel mai mic gând negativ transpir tot corpul.

Mentionez ca se menține aceasta stare de transpirație aproape toată ziua, la inceput reușind să ies din ea după ce na întorceam de la serviciu la ora 17.
Din cate am observat starea aceasta nu este pe stres, dar odată apărută este întreținută de situatiile stresante.

De remarcat că seara ies din aceasta stare de transpirație, subit corpul se răcește și atunci pot sa ma duc la culcare.

Noaptea când mă trezesc nu intru in starea de transpirație sau daca intru ma răcesc la loc și pot dormi .

Această stare de transpiarație, nu e produsă de stres, altfel seară după o zi de stres creat de ea, reușesc să ies din ea, dar e întreținută de stres.

Această stare de transpirație mi-a creat foarte mult stres și automat insomnie.

Nu vreau să mai iau tratament psihiatric.

Efectiv nu pot să mă ocup și eu liniștit de sărbătorile de iarnă.

Sper sa ma ajutati cu aceasta problema care a devenit deranjanta.. efectiv ies transpirat din cap pana in picioare afară la -8 -5 grade, am fost la spectacole și am stat numai transpirat, etc.

Sărbători fericite și un An Nou cu sănătate și fericire!
4 comentarii
1
31-12-2018, ora 12:30
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua,
Cred ca ceea ce se intampla de fapt este ca anxietatea legata de "microbi" s-a agatat acum de altceva. Tratamentul medicamentos a tratat efectele si nu cauzele, iar la incheierea lui a iesit la iveala ceea ce a fost ascuns.
0
31-12-2018, ora 13:06
Val2
Nu este medic/terapeut
Val2
Bună ziua.
Mulțumesc pentru răspuns.
Până să mă acapareze starea aceasta de transpirație, a fost ok. Dar cu timpul a început să mă stresez foarte mult, întrucât a venit iarna și ies transpirat afară la -5 grade sau mai puțin..

Pe fondul stresului creat de transpirație am început să am insomnie, și acord uneori o atenție exagerată lucrurilor mărunte. Și mi-au apărut și câteva reacții legate de igienă și microbi, pe care încerc să le depășesc cu experiența din urmă.
0
31-12-2018, ora 18:21
Danuta81
Nu este medic/terapeut
Danuta81
Buna ziua la toata lumea, vreau sa va spun despre expwrienta mea cu zoloft. Am luat o perioada de 4 ani iar acum cateva zile, mai exact 10 zile l am intterupt brusc, am zis ca vreau sa pun piciorul in prag pentru ca nu se mai poate. Ma simt bi e doar ca am facut sevrajul de discontinuare si am doar ameteli, senzatia aceea de pierdere de echilibru. Pot sa ma lupt cu acest simptom, nu am probleme, m am luptat eu cu atacurile de panica iar acum nu ma mai opreste nimeni sa cedez in fata acestei ameteli. As dori sa stiu cat dureaza acest sevraj. Multumesc
0
02-01-2019, ora 23:58
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
@Val2: nu stiu daca "incheierea" tratamentului medicamentos ti-a fost recomandata de psihiatru, sau asa ai hotarat tu. Oricum, imi e clar ca nu a fost de ajuns tratamentul urmat. Psihoterapia combinata cu psihiatria, dau cele mai bune rezultate in tulburarile anxioase in special (si nu doar in aceste cazuri). Asa cum ti-a spus deja colegul meu, medicamentele au mai redus simptomatologia, dar a iesit la suprafata problema de baza, din spate - aceea care mai degraba ar trebui tratata psihoterapeutic. Fara o evaluare psihiatrica si una facuta de un psiholog clinician care sa fie si psihoterapeut, te vei cam invarti in jurul cozii si nu vei trata eficient problema.
@Danuta81: incep cu a-ti spune ca ai facut o mare greseala intrerupand singura tratamentul psihiatric. Stiu ca e greu de suportat ideea de a lua 4 ani Zoloft, dar sa intrerupi si mai ales brusc, e si mai rau. Nu stiu multe despre tine, deci iti recomand sa mergi si la un alt psihiatru si apoi la un psiholog clinician, care sa fie si psihoterapeut. O alta opinie a unui psihiatru, sigur e binevenita. Iar psihologul te poate ajuta mult mai mult, sa umbli la cauze, nu doar la simptome, cum fac medicamentele. Nu iti pot spune cat va dura sevrajul, dar sper sa ajungi cat mai rapid la alt psihiatru. Sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul