otite repetate la copil de 3 ani

27-03-2012
Anna P
Nu este medic/terapeut
Anna P
Buna ziua. Am un baietel de 3 ani si jumatate care a facut in luna septembrie otita seroasa. A fost tratat cu antibiotic timp de 14 zile, eurespal, nasucul curatat corect, etc. A ramas cu o deficienta de auz aproape 2 luni perioada in care am tot incercat fel de fel de tratamente. Ultimul tratament a fost reusit si copilul a inceput sa auda. Problema mea este ca face otita lunar, mai nou fara sa prezinte mucozitati nazale sau tuse. Intrebarea mea este daca a ramas cu o sensibilitate pot cumva sa imunizez urechea si sa nu mai aiba aceste probleme? Mi s-a recomandat sa-i fac sedinte cu Bioptron insa nu stiu daca aceasta ar ajuta la refacerea urechii.
VA multumesc pentru raspunsuri.
23 comentarii
0
28-03-2012, ora 19:55
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
orice incalzire a urechii, bioptron, lampa infrarosu, uscator par, saculet sare... sunt bune fiindca maresc circulatia sangvina locala cu oxigenare mai buna si efect antiinflamator
0
19-04-2012, ora 10:25
Anna P
Nu este medic/terapeut
Anna P
Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra si vreau sa va multumesc si pentru tratamentul pe care mi l-ati recomandat deoarece a fost singurul care m-a si ajutat. Sunt din Bacau si am avut ocazia sa va intalnesc pentru o consultatie. Cred ca m-a ajutat foarte mult Colargolul si aportul de caldura sa nu mai spun umflatul baloanelor. Totusi nu stiu cum sa imunizez sau sa previn aceste otite. La cel mai mic semn folosesc Colargol, Sumetrolim, Eurespal sare calda iar in 2 zile durerile dispar insa cred ca nu este suficient sa tratez ar trebui sa fac ceva sa previn. Dar deja nu mai stiu ce. Va multumesc pentru toate sfaturile.
0
19-04-2012, ora 12:58
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
ca preventie
cumparati un aparat salin.. pentru dormitor
ii dati Echinacee cate 3 saptamani lunar 3 luni
aveti mare grija la respiratia nazala, curatarea secretiilor si desfundarea nasului
folositi si aromoterapie cu ulei de eucalipt in camera
0
22-04-2012, ora 07:36
Anna P
Nu este medic/terapeut
Anna P
Multumesc pentru sfaturi. Toata iarna le-am dat copiilor vitamina C si echinacea insa am observat la baietelul de 4 ani ca i s-a accentuat pilozitatea adica din pufuletul blond a inceput sa aiba pe spate fire de par negre. Am citit pe internet ca echinaceea este si un stimul hormonal motiv pentru care mi-a fost frica sa le mai administrez. A fost doar o coincidenta?
0
22-04-2012, ora 10:16
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
un medic dermatolog dupa ce vede copilul o sa va ajute cu un raspuns
0
22-04-2012, ora 20:16
Anna P
Nu este medic/terapeut
Anna P
Cand mai veniti in Bacau? V-as ruga sa ma anuntati si pe mine.Va multumesc pentru toate raspunsurile
0
22-04-2012, ora 21:09
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
cred ca 2sau 3 saptamana din MAI
vorbiti cu doamna Barbu Iulia. Farmacia naturii
0
25-04-2012, ora 00:32
anaros80
Nu este medic/terapeut
anaros80
Buna seara
Am un baietel de 3, 8 luni, operat in sept 2011 de polipi (ca urmare a 2 otite, hipoacuzie). La o saptamana dupa operatie a facut iar otita, motiv pentru care am optat sa incercam tratamentul homeopat. Pana in martie a mai acuzat in 2-3 randuri dureri de urechi, insa s-a linistit rapid in urma remediilor administrate. Hipoacuzia in fazele acute a fost de f scurta durata si intensitate. De asemenea, la fiecare control efectuat de medicul homeopat pana acum, ambele urechi au fost in permanenta congestionate. In martie, dupa o luna in care a avut mucozitati verzi +2- 3 saptamani hipoacuzie serioasa care n-au putut fi controlate homeopat, am facut un exudat; rezultat- streptococ auriu; tratament: 10 zile Zinat, 6 zile Betabioptal. La controlul ORL de saptamana trecuta, diagnosticul a fost U.S trompa nefunctionala, presiune 0, U.D. otita seroasa. Recomandari Otovent de 2x/ zi; control peste 2 luni pentru a vedea daca necesita punctie+ montarea de aeratoare. Auzul si-a revenit, insa nu 100%.
In plus de cateva zile a inceput sa tuseasca noaptea, in timpul somnului de dupa-masa. Tusea e umeda, apoi devine ceva mai seaca. Noaptea tuseste cam o ora jumatate, apoi nu mai tuseste deloc. Azi dimineata dupa trezire a tusit cam 1 ora, apoi pana in timpul somnului de amiaza, deloc.
Diagnosticul pus de pediatru, ieri a fost faringo- adenoidita subacuta si tratament aerosoli cu fluimucil de 2 ori/zi, nasonex 1/zi pt 3 saptamani si picaturi Beres.
Ce parere aveti? Multumesc frumos si astept cu interes opinia d-voastra.
0
25-04-2012, ora 06:56
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
ma intereseaza ce tratament local faceti pentru nas..si pentru faringe... ca de aici pornesc problemele spre urechi
si mai intereseaza cum incalziti urechile
faceti exercitiile de umflat baloanele ?
0
25-04-2012, ora 16:43
anaros80
Nu este medic/terapeut
anaros80
Va multumesc frumos pentru promtitudinea cu care mi-ati raspuns!
1. Pentru nas avem Nasonex, insa inca nu am inceput tratamentul- 1 puf/zi si nici nu-mi prea vine sa o fac datorita cortizonului. In plus DNF la nevoie. Momentan are ff putine secretii nazale, incolore; isi sufla nasul si il si aspir; facem in paralel si tratamentul homeopat si stiu ca impreuna cu cortizon...nu v-a mai avea nici un efect. Desi...daca am ajuns in faza aceasta dupa 6 luni tratament homeopat ma gandesc ca fie nu am gasit dr potrivit, fie copilul nu reactioneaza corespunzator. In concluzie...imi face cu ochiul Nasonexul. D-voastra ce parere aveti?
2. Singura recomandare de la ORL este umflarea baloanelor, ceea ce facem de 2-3 ori pe zi.; am putea s-o facem si mai des insa nu stiu daca e k
3. De astazi, in urma indicatiilor pe care am vazut ca le-ati dat pe forum, i-am facut si aerosoli cu ceai musetel+ spalaturi ceai musetel; am incalzit si UD cu saculetul de sare pana la racire (e suficient de 2ori/zi ?; ar ajuta sa incalzim si US unde tubul e nefunctional?); la a 2-a incalzire cu saculetul de sare i-am masat usor urechea cum am vazut ca ati recomandat si s-a plans ca-l doare urechea. sa insist? sau poate ar trebui sa-l vada din nou un ORL-ist?
4. Cand iesim afara, daca adie vantul ne recomandati sa aiba urechile protejate?
5. Daca cumva nu vom scapa de montarea aeratoarelor, copilul va putea intra cu capul complet in apa marii?
Multumesc si astept orice alte recomandari pe care le considerati oportune.
0
25-04-2012, ora 19:59
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. pentru desfundat nasul..si trompa lui eustache exista picaturi cu vazoconstrictoare( olynth, ser., Efedrinat, vibrocil)
dupa ce se desfunda nasul si se curata.. se administreaza colargolsau protargol pentru efectul de cauterizare chimica a polipilor
2. nu conteaza de cate ori se umfla.. cu cat mai des cu ata mai bien.. cu conditia sa se faca numia cand nasul este curat si fara secretii
3. urechile se incalzesc ambele pana la vindecare
4 da
5. atata timp cat timpanul este intact.. apa poate sa patrunda in ureche.. dupa montarea aeratoarelor. NU
0
03-05-2012, ora 08:54
Anna P
Nu este medic/terapeut
Anna P
Am uitat sa va intreb un lucru foarte important si anume ca in urma tratamentului cu Colargol, vazand cat de eficient a fost am inceput de cate ori racesc baietii sa le pun picaturi timp de o saptamana, ar trebui sa tratez primadata raceala si ulterior sa folosesc Colargol? Eu le aspir nasucul, pun Biorinil sau Olint dupa care picaturi de Colargol. Nu stiu daca este corect. I-am administrat si baieteluli meu de 2 ani si zece luni si am observat cand i-am curatat nasucul ca avea firicele de sange. Am gresit undeva?
Va multumesc pentru raspuns.
0
03-05-2012, ora 10:04
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
nu. nu ati gresit
orce raceala merge cu fragilitate capilara dincauza de lipsa vit C
Colargolul intradevar este mai bine de folosit dupa 3-5 zile de tratament a racelii.. nu din 1 zi
0
19-05-2012, ora 17:38
anaros80
Nu este medic/terapeut
anaros80
Buna ziua din nou
Faza acuta despre care va scriam ultima oara am rezolvat-o si cu ajutorul sfaturilor primite de la d-voastra. Multumim pentru ajutor! Acum insa, de mai bine de o saptamana au aparut cateva firicele de mucozitati galbene dimineata si apoi iar probleme de auz...Copilul nu a fost in colectivitate de o luna si jumatate, insa are un nas care se infunda usor cam de 3-4 ori pe zi, cu putine mucozitati, insa asa putine cum au fost tot s-au ingalbenit usor. Si apoi...rapid otita seroasa! Otitele astea ne mananca la propriu zilele! In situatia in care lichidul se retrage, fara a deveni vascos, otitele acestea numeroase pot afecta totusi pe viitor auzul copilului? Cand se recomanda totusi montarea aeratoarelor? Ce am putea face pentru a opri repetarea la infinit a otitelor?
Va multumesc anticipat
0
19-05-2012, ora 19:58
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
odata vindecat nasul.. otiyele nu trebuie sa se mai repete
dacanasul nu poate fi vindecat medicamentos se recurge la adenoidectomie..si se monteaza aeratoarelele in sub aceiasi anestezie
0
26-04-2014, ora 15:27
ana-maria78
Nu este medic/terapeut
ana-maria78
buna ziua domnule doctor am nevoie de o parere de la d-voasra, am mai fost pe forum si acum va cer sfatul din nou fetita mea de 4 ani si 7 aluni din luna decembrie pana acum are la activ 3 otite seroare si multe anibiotice, de fiecare data cand i se infunda nasul o doare urechea si face temperatura pe data de 3 martie am fost internatta cu ea cu otita seroasa temperatura si vomitat a fost bagata in perfuzie de urgenta la analize ia iesit ca are infectie si a pus-o pe zinat intravenos.suntem deja la al 3lea doctor care ne-a recomandat extirpare polipilor fata mea face otita doar cand se infunda in nas in rest seara ea nu respira pe gura doar pe nas cand nu e racita,.va rog din suflet sa imi dati un sfat ce sa fac sa o opereze sau nu ea este programata pe 13 mai ptr operatie si imi este teama nu sunt convinsa 100% ca trebuie operata d-voasta ce sfat imi dati? va multumesc din suflet si abia astept sa-mi raspundeti.mentionez ca are imunitatea foarte scazuta si ne-a dat izoprinosine cate o pastial pe zi sirop de catina 3 lingurite pe zi si betabioptal cate 2 pic de 2 ori zi. multumesc
0
27-04-2014, ora 22:48
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da..este bine ca la aceasta varsat sa fie operata...
0
28-04-2014, ora 08:46
ana-maria78
Nu este medic/terapeut
ana-maria78
multumesc pentru raspuns
0
29-04-2014, ora 11:31
NadiaB
Nu este medic/terapeut
NadiaB
Buna ziua Domnule Doctor, am nevoie de parerea dumneavoastra privind situatia baietelului meu de 3 ani si 8 luni. Din pacate nu am un diagnostic pe care sa vi-l transit deoarece nu ni s-a dat unul. Tot ce pot sa fac este sa va redau o scurta istorie a evolutiei lui si starea generala din momentul de fata. Problemele au inceput in jurul vartsei de 2 ani, cand primul episod de muci serios, netratat corespunzator s-a terminat cu febra 39.5 4 zile urmata de o otita supurata bilaterala tratata apoi cu antibiotic. Ulterior, dupa aprox 5 luni, a facut iar otita supurata, fara febra. Il trata la acea vreme pediatru homeopat, fara antibiotic. Problema a fost ca timpanele, alternativ, supurau o data la 3-4 zile. I s-a facut examen otic si a iesit Hemophilus Influenzae. I s-a prescris antibiotic oral 5 zile, Vibrocil, Aerius. Dupa acest episod l-am retras din colectivitate si timp de 6 luni nu a mai avut nici o raceala, urechile s-au vindecat complet. Incepand cu luna mai 2013 i s-a infundat brusc nasucul si tot asa o tinem de atunci. Am culminat cu luna noiembrie de cand face otita supurata sau nu, lunar. In tot acest timp ni s-a prescris Nurofen, Aerius, Sinupret si Vibrocil, respectiv Klacid cand in Decembrie la o temp de 38 era letargic. Tot de atunci m-am plans d-nei Dr ca secretiile si respiratia ii miros ingrozitor, intepator (a amoniac...), si am primit un ridicat din umeri... asta e. In luna martie i-am facut timpanograma, din care a reiesit ca nu aude cu o ureche si cu una un pic. Mi s-a spus ca sunt pline cu lichid, ca timpanul stang are cicatrici urate, nu am ce sa mai fac, trebuie sa-i pun tubulete, sa-i scot polipii si amigdalele pentru ca sunt mari. M-am speriat pt ca baietelul meu e alergic, are IGE total 160, si am citit ca o asemena operatie la aceasta varsta poate crea alte complicatii, in plus riscul de recidiva a polipilor la copii alergici e mult mai mare. Am vrut o a doua parere si: mi se spune ca timpanul stang si urechea sunt perfecte, la dreapta era ceva lichid, dar numai ce supurase in urma cu 4 zile, ca amugdalele sunt mari, dar nu vb de obstructie mecanica, deci nu trebuie scoase, si sa revenim la urm episod de muci/otita. La o saptamana eram prezenti, i s-a facut pt prima data in 6 luni de muci exudat nasal si : Haemophilus Influenzae numeroase colonii 3+. Tratament local cu Apa de mare / suflat bine si apoi Cyplox + Colargol cate 3 pic timp de 10 zile si vedem apoi ce se intampla. Problema mea e ca am citit tot felul de tratamente prescrise de dvs, tot felul de investigatii mai ales, pe care nimeni nu ni le-a recomandat. Adica eu acum am un copil care sforaie si abia respira pe nasuc, sta aproape tot timpul cu gurita deschisa, nu stiu ce are/nu are la urechi si nu stiu daca tratam prescris e suficient... daca acum eu ii curat bine nasul incat picaturile sa ajunga unde trebuie. Multumesc frumos si imi cer scuze pt marimea mesajului...
0
29-04-2014, ora 12:53
NadiaB
Nu este medic/terapeut
NadiaB
am uitat sa va mai intreb inca ceva, simultan, de vreo 2 luni incercam si un tratament homeopat de reducere a polipilor - granule + picaturi otice (formula homeopata). Mi s-a spus insa de catre medicul ORL ca nu am voie sa-i pun picaturi pt ca i se modifca ph-ul urechii si ca o sa-i provoc urmari grave. Asa este? multumesc!
0
29-04-2014, ora 13:04
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. copilul cu asa fon alergic necesita un regim alimentar foarte serios
perosnal nasi exclude complet din alimenttai toate produsele alimentare producatoare de MUCUS, toate fructele citrice, sucurile, dulciurile cu coloranti si aromatizatori, mezelurile cu condimente.s.a
pe scurt.. un regim apropiat de vegetarian cu putina proteina animala
2 tratamente de durata de detoxifiere si curatare a intestinelor
3 tratament de duarata, naturis de deparazitare intestinala
4 numai dupa asta o sa puteti spera ca tratamentele ORL locale.. inhalatiile, aerosolii, salinoterapiea, aromoterapia o sa sa dea rezultate
5 trebuie sa gasiti un medic ORL.. in clinica ORL.. unde sub controlul microscopului sa se faca aspiratii din ureche si tratamente locale is sa mergeti la el pana la vindecarea completa
0
29-04-2014, ora 14:10
NadiaB
Nu este medic/terapeut
NadiaB
Multumesc pentru raspuns. Eu probema IGE-ului marit am adus-o constant in discutie dar nu am primit nici o indicatie in acest sens de la niciun medic. Alimente producatoare de mucus eu stiu doar de banane si lapte de vaca... nu stiu daca informatia e corecta. Nu-i dau sucuri iar mezeluri numai la ocazii... Am facut tot ce am stiut sa gasesc un medic ORL care sa nu vrea sa imi opereze copilul doar ca face muci si otite fara alte investigatii. Am trait si experienta in care copilului i s-a facut aspiratie otica si paracenteza fara anestezie incat a lesinat de plans... Eu inca mai cred ca am un copil care poate fi tratat, cu atat mai mult cu cat pana in prezent in afara de problemele expuse mai sus nu ne-am confruntat cu nimic altceva. Am sa imi permit sa va mai solicit sfatul peste 2-3 saptamani, cand ar trebui sa vedem ce rezultate avem in urma tratamentului. Pt polipi, pot sa-i pun colargol periodic? 10 zile cu 10 zile pauza? Parca asa am citit la un mom dat pe forum...
0
30-04-2014, ora 23:18
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da...tratamentul cu colargol este benefic
trebuie sa faceti investigatii pentru parazitii intestinali...
si tratamente de durata de deparazitare si de detoxifiere a intestinelor.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: