Pansinuzita

10-01-2012
sarbu ioan
Nu este medic/terapeut
sarbu ioan
Buna ziua
In urma unor dureri mari de cap care au durat mai mult de 10 zile am facut un CT cap(neurocraniu), cu rezultatul:

Fara leziuni heterodense infra sau supratentoriale, intra sau extranevraxiale evidentiabile CT nativ.
Sistem ventricular cu dimensiuni normale, simetric.
Structurile liniei mediane in pozitie normala.
Ingrosari mucozale polipoide caudal sinusuri maxilare bilaterale, predominent de parte dreapta, sinus sfenoidal si celule etmoidale.
Latero-deviatie dreapta a septului nazal.
Hipertrofie mucozala cornet nazal inferior de partea stanga.
Moderata hiperinflatie de celule mastoidiene, fara acumulari patologice.

DPL=1277.9 mGy*cm

Concluzii:
Pansinuzita SAF in stadiu cronic.
Ce sfaturi imi puteti da?
7 comentarii
0
10-01-2012, ora 13:55
freedomdyv
Nu este medic/terapeut
freedomdyv
Buna ziua!Mama mea are varta de 56 de ani, 1, 68m si 62 de kg.Acum o saptamana si-a facut analizele:
1101 HEMOLEUCOGRAMA COMPLETA
GLOBULE ALBE(WBC)-3.812 VALOARE DE REFERINTA 4.50-10.50
ERITROCITE(RBC)- 3.822 VALOARE DE REFERNTA 4.20-5.40
VEM(MCV)-101.31 V D R 78.00-98.00
HEM(MCH)-32.51 V D R 27.00-31.00
TROMBOCITE(PLT)-142.2 V D R 150.00-450.00
PCT 0.152 V D R 0.20-0.50
MONO% 8.1 V D R 2.00-8.00
LIMFOCITE(LYM#WSCC)) 1.39 V D R 1.50-3.50
EO# 0.07 V D R 0.10-0.70
0
10-01-2012, ora 14:37
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
pt. sarbu ioan

este necesara o internare in clinica ORL.. unde se lucreaza cu endoscopul.. posibil sa fie necesara o interventie endoscopica pe sinus

pt. freedomdyv

analizele sunt doar niste cifre variabile care se modifica de la o zi la alta la aceiasi persoana
NU se interpreteaza in lipsa pacientului si fara a cunoaste pacientul
0
09-01-2013, ora 22:23
petruta teodoru
Nu este medic/terapeut
petruta teodoru
buna seara.Va rog frumos poate ma puteti ajuta si pe mine cu un raspuns.Astazi 09.01.2013, nepotelul meu a fost la dr in urma unei dureri de cap, i-au facut un tomograf si a fost pus urmatorul diagnostic;PANSINUZITA POLIPOIDA si HIPOTROFIE DE SINUSURI FRONTALE. A fost cu mama sa la orl la doamna dr Samuila in Bucuresti si a zis ca este prea mic ptr asa diagnostic, mentionez ca nepotelul meu are 5ani si 6 luni., a fost racit cam mult in ultimul timp si a fost tratat dar degeaba.Doamna dr s-a uitat, a bagat luminita si a spus ca asa este cum scrie in CT. In urma consultatiei i-a dat 5 zile de cefort injectabil cate doua pe zi. Va rog frumos sa-mi spuneti daca este posibil sa fie acest diagnostic si ce se poate face mai departe. VA MULTUMESC MULT !
0
10-01-2013, ora 08:50
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
acest copil a respirat prost pe nas...posibil din cauza polipilor... asta a dus la proastacaerisire a sinusurilor si
ca urmare inflamatie... pisibil si pe un fon alergic...
acum trebuie tratara starea acuta. dupa trebuie operat de polipi si posibil si de amigdale
pe termen lung traramente locale nas cu aerosoli. aromoterapie. salina
excus din alimentatie citricele. ciocolata si alti alergenibalimentari...
0
12-01-2013, ora 15:53
petruta teodoru
Nu este medic/terapeut
petruta teodoru
va multumesc mult ptr raspuns dar si ptr promptitudine.asa o sa facem.va multumesc!
0
31-03-2015, ora 19:30
danrocta
Nu este medic/terapeut
danrocta
buna seara, va rog sa ma ajutati cu o problema care o am, am facut un CT din cauza unui puseu de tensiune 18 cu14 si a reiesit ca am pansinuzita DLP-1950, 91 mGy/cm, minima ingrosare de mucoasa la nivelul recesului supraalveolar al sinusului maxilar stang.
Ingrosare de mucoasa localizate la nivelul celulelor etmoidale bilateral.
Acumulari fluide inchistate localizate decliv la nivelul sinusului frontal si la nivelul compartimentului drept al sinusului sfenoidal.
Fara acumulari fluide sau parafluide la nivelul celulelor mastoidiene bilateral.
Am facut tratament 10 zile cu antibiotic ZINAT, dar durerile de cap n-au disparut.Ma doare capul in zona cefei, in obraji, in spatele ochilor, deasupra ochilor, noaptea transpir abundent la cap si piept.Va rog sa ma ajutati cu o parere.MULTUMESC.
0
31-03-2015, ora 19:33
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1 trtamentul cu antibiotic a fost administrat Gresit..
2 pasii corecti
- consult Maxilo-facial.. cu radiografii la radacina dintilor de sus.. acolo cred ca e cauza sinuzitei
- daca NU se confirma ca sinuzita este de la radacina dintilor
se face internare in clinica ORL..spital universitar und ese pot face interventii endoscopice pe sinusuri
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.