Papilom val palatin
Buna ziua,
De curand am fost diagnosticat cu papilom val palatin. Este un pic lateral de 'omulet', este 'agatat' de valul palatin, are aproximativ 1.3-1.5 cm si este plat. Am fost la un medic din Bucuresti unde am fost diagnosticat si programat pentru o extirpare cu laser. Mi s-a luat si o analiza de tesut. Totodata, am si o raguseala usoara. Mentionez ca in anul 2007 am fost internat pentru faptul ca am ramas din senin fara voce. Atunci nu aveam papilom, in schimb mi s-a spus ca in urma analizelor au depistat stafilococul auriu. As vrea sa stiu:
1. Papilomul trebuie extirpat sau mai pot amana?
2. Aparitia papilomului are legatura cu problema medicala veche?
3. Care este tratamentul care se impune dupa extirpare?
4. Care este probabilitatea sa fie o forma de cancer?
5. Daca este cancer, se trateaza sau nu?
Multumesc!
De curand am fost diagnosticat cu papilom val palatin. Este un pic lateral de 'omulet', este 'agatat' de valul palatin, are aproximativ 1.3-1.5 cm si este plat. Am fost la un medic din Bucuresti unde am fost diagnosticat si programat pentru o extirpare cu laser. Mi s-a luat si o analiza de tesut. Totodata, am si o raguseala usoara. Mentionez ca in anul 2007 am fost internat pentru faptul ca am ramas din senin fara voce. Atunci nu aveam papilom, in schimb mi s-a spus ca in urma analizelor au depistat stafilococul auriu. As vrea sa stiu:
1. Papilomul trebuie extirpat sau mai pot amana?
2. Aparitia papilomului are legatura cu problema medicala veche?
3. Care este tratamentul care se impune dupa extirpare?
4. Care este probabilitatea sa fie o forma de cancer?
5. Daca este cancer, se trateaza sau nu?
Multumesc!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alte subiecte recente din această secțiune: