Paresteziile sunt de natura neurologica

22-04-2010
elena raluca
Nu este medic/terapeut
elena raluca
Ma numesc Elena, am 50 de ani, sunt invatatoare si de catva timp am aceste senzatii de usturime, arsura pe deltoidul stang, iar rareori o senzatie de racoreala pe cotul stang care vin din cand in cand, nu sunt permanente, dar destul de sacaitoare.In tinerete(35-40 ani)aveam dureri de cap dupa ceafa doar dimineata care au disparut singure, fara tratament dupa ceva timp(medicul de familie mi-a spus ca e posibil sa ma fi tras un curent asa ca sa stau calma ca trece cu un analgezic).
In prezent sufar de HTA pentru care urmez tratament cu Monopril de 10 mg, diuretic, osteopenie, dislipidemie, iar la ultimul control au zis ca am extrasistole rare pe fond de stres.Am facut niste analize de sange care au iesit bine, o radiografie la coloana cervicala-rezultatul a fost SPONDILOZA DORSALA CU DISCOPATIE MULTIPLA A TRACTULUI INTERMEDIAR si CERVICO-DISCO UNCOARTROSA C5-C6-C7.Medicul de familie a zis sa iau niste pastile care sunt un complex de vitamine B1, B6, B12.Am inceput sa le iau de pe 3.04.2010, dar tot mai am aceste senzatii. In general aceste senzatii le am seara, dar au mai fost si ziua in timp ce faceam traba in casa.Ma sperei rau aceste senzatii deoarece eu le puneam pe seama tensiunii care crestea de spaima, dar mi sa spus ca se chema parestezii si vin de la sistemul nevos central.Va rog tare mult sa imi spuneti mai multe si ce tratament asi putea sa fac ca sa treaca;sunt chiar disperata.Este cazul sa fac si o tomografie, ar fi ceva neurologic?Astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra.Cu respect Elena.
4 comentarii
0
22-04-2010, ora 21:15
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Doamna Elena,

vitaminele sintetice pe care vi le-a prescris medicul nu numai ca nu va pot ajuta la afectiunile pe care le aveti, dar sunt si daunatoare, ca toate vitaminele sintetice. Administrarea lor folosesc numai celor care le vand si fabrica.
Puteti sa faceti sute de tomografe si analize, nu o sa vi se descopere nimic, si chiar daca s-ar descoperi ceva corect medicamente chimice care vindeca nu exista inca (si nici nu o sa existe).
Va sfatuiesc sa parasiti calea medicinii clasice care este extrem de neputincioasa la afectiunile pe care le aveti si sa mergeti la un medic homeopat cu experienta. (Dr. Silvia Nedelcu sau Dr. Ileana Randasu in Buc).
Homeopatia cunoaste simptomele pe care le descrieti cat si remediile care le vindeca. Incercati cu rabdare si incredere si o sa vedeti diferenta. Altfel va pierdeti nu numai timpul cat si sanatatea, caci orice tip de analiza moderna aduce daune si orice medicamente pe care le luati va afecteaza negativ 100%.
0
23-04-2010, ora 10:22
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
Aţi putea merge la un consult neurologic, un doctor îşi va da seama rapid dacă simptomele au cauză neurologică şi vă va recomanda fie RMN fie tomograf în funcţie de consult. Vitaminele ajută sistemul nervos, nu e problemă dar poate mai este nevoie de ceva- un neuroprotector sau altceva, pe care doar un neurolog în funcţie de consultaţie ar putea să vi le recomande.
0
24-04-2010, ora 13:01
elena raluca
Nu este medic/terapeut
elena raluca
Multumesc ambelor persoane chiar daca au avut sugestii diferite, mi-ar fi placut sa stiu si competenta fiecareia in domeniu(sa nu fiu gresit inteleasa, dar sub un nume fictiv oricine poate scrie orice;daca ar fi raspuns vreun medic recomandandu-se si unde lucreaza poti afla daca exista acea persoana sau nu).Oricum am sa urmez sfaturile date mai intai facand un RMN, poate si un tomograf.Sincera sa fiu ma asteptam la raspunsul unui medic, cum sa intamplat si in alte cazuri.Va multumesc.
0
24-04-2010, ora 13:08
elena raluca
Nu este medic/terapeut
elena raluca
Scuzati greseala efectuata de la sfarsitul mesajului (s-a), dar nu sunt inca obisnuita cu tehnologia moderna, iar pentru un mesaj imi trebuie ceva timp pentru al scrie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: