Personalitate publica din Romania

09-09-2014
Dr. Valentin Matei
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Valentin Matei
In luna octombrie va avea loc congresul national de psihiatrie unde va avea loc nominalizarea personalitatii publice romane care a contribuit cel mai mult la citez: ' a better understanding of depression and helps reduce stigma' si as fi dorit sa aflu cat mai multe opinii. Va multumesc frumos!
5 comentarii
0
09-09-2014, ora 21:25
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Pana la manifestari festiviste poate ar fi necesar sa ridicati problema bataii de joc pe care sunt fortati, e adevarat, sa o aplice chiar medicii la adresa bolnavilor prin subdiagnosticarea pe care au fost sfatuiti sau chiar santajati, amenintati sa o faca inca din timpul guvernarii Boc si care merge, din inertie, bine si astazi ! Ma refer la persoane cu schizofrenie manifesta nu simulata si tentative de suicid la activ !

Din ce am auzit si eu pe aici cred ca persoane de la Fundatia Estuar s-ar califica la asemenea titluri, oameni care fac practic ceva pt acesti suferinzi, nu doar o declara !

Cu stima !
0
09-09-2014, ora 22:05
Dr. Valentin Matei
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Valentin Matei
Stevens. Va multumesc pentru sugestie! Cei cu Estuar fac intr-adevar treaba buna! Dar in domeniul schizofreniei si eu as avea nevoie de nominalizari pentru depresie. Multumesc inca o data!
0
09-09-2014, ora 23:17
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Daca e pe categorii sper s-o evitati si pe Andreea lui Marin, pt ca ea este activa strict pe depresie post-natala ! :)
0
10-09-2014, ora 08:06
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ valentin matei | Dr. Valentin Matei - Psihiatrie, Bucuresti

Informatie:

La agravarea stigmei contribuie preotii care sustin ca cei care au boli psihice ar fi posedati.

Avem cazuri de boli psihice pe Forum cu debut de la 7 ani.

Nu adhd, tulburare de tip schizotipal, depresie etc.

Bolile sunt o consecinta a pacatelor scrie Biblia.

Marele pacat al avortului, scrie p Arsenie Boca, la al carui mormant vin zilnic 5.000 de persoane, produce de cele mai multe ori boli ale fratilor, copiilor care se nasc ulterior.

+ ca in familia respectiva se afla in 99 % din cazuri bunici, matusi, alte rude care au facut avorturi uneori cu zecile.

Cei cu depresie si mai ales anxietate au de obicei simptome comparative cu ale pruncului care este ucis prin diverse instrumente de groaza in pantecele mamei. Priviti cu marita atentie video cu aceste instrumente cu explicatiile de rigoare.
-*

Cei de anxietate sau depresie sufera de:

- lipsa de aer zilnic
- agitatie interioara
- senzatie de frica de unora le vine sa urle
- dureri de cap, dureri intercostale
- dureri in piept
- presiune, dureri, intepaturi in urechi
- presiune in ceafa si gat
- ameteala
- nod in gat
- tahicardie
- "atacuri de panica la o inexistenta maxima" scrie un alt copilas ratacit pe alt topic unde toti au aceste simtpome si refuza orice tratament
- senzatia ca le flutura ceva in inima
- "si eu am avut asa ceva, inclusiv palpitatii. Parca imi zbura o pasare din inima spre gat cateva secunde"
- "eu am ceva de genul ca si cum torni ceva intr-o sticla cu ajutorul palniei"
- stari de tristete organica fara motiv
- lipsa de chef
- cunosc o situatie de depresie severa in care fata respectiva ajunsese sa se tarasca pe coate pina la baie; dupa care nu a mai rezistat si a inceput sa isi faca nevoile direct in pat; sotul care era de formatie psiholog a luat-o pe brate si a dus-o la psihiatru
- agorafobie pe care pe unii ii poate tine inchisi in casa pentru ca refuza tratamentul si 6 ani
- lipsa de placere pentru orice fel de activitate
- senzatii de derealizare si depersonalizare

Cand se ajunge la senzatia de lipsa de orice fel de bucurie sau tristete, o senzatie de vid interior, cazurile deja sunt disperate. Posteaza sute de mesaje sfasietoare pe acelasi topic, cerand ajutor, si nici un doctor nu le poate rezolva problema.

Eu am tulburare afectiva bipolara de 20 de ani, peste 15 internari, citesc fir cu fir de 7 ani, toate Topicurile Sectiunii de Tulburari psihice de pe Forumul Romedic si am aflat si din spitale si din Forumul Medical despre experienta a mii de cazuri.

Ieri, cand tata a accepta sa faca pentru prima oara, Rugaciunea pentru pruncii avortati, ca sa il ierte Dumnezeu de pacatul uciderii a 5 prunci (unii au murit fara voie), mi-a aparut ideea ca preotii nu au dreptate cand afirma ca am fi demonizati (de cine, cand, de ce, cine dovedeste si cum ?).

Asa cum sustine viitorul meu sot care ma ajuta foarte mult si ma sustine moral cu aceasta boala, eu nu as avea decat o mica afectiune care trebuie ingrijita.

De acum inainte, daca mai indrazneste careva sa ma jigneasca, ii voi intreba in mod direct, nu indirect cate avorturi are la activ, el sau neamul lui.

Si ma voi apara si singura.
Eu am o simpla afectiune a neurotransmitatorilor de 20 de ani.
Ei sunt ucigasi de profesie. Criminali. Care nu fac nimic pentru copiii lor pe care i-au ucis. Sa ii dea drumul sa se roage pentru ei si sa lase comentariile cu altii.

Nu trebuie sa ma apere nici un medic.

Am gura proprie si pot sa vorbesc.

Oricum dintre cei 4 medici psihiatri si alti 6-7 psihologi, la care am fost pina acum, niciunul nu mi-a adresat niciodata un cuvant de incurajare pe aceasta tema.

Eu cred ca trebuie schimbata tema conferintei.

De exemplu doctorul cu numarul cel mai mare de vindecari complete pe termen de 10 ani. In care pacienti ai lui sa vina la conferinta si sa marturiseasca ca nu mai au nimic de peste 10 ani.

P.S.: Avorturile duc si la alcoolism, alt mare flagel al societatii care distruge familii intregi.
Alcoolismul provoaca si el psihoze, deci tot afectiuni psihice.

Situatia cu bolile psihice este deosebit de grava pentru ca acestea in majoritatea lor sunt cronice.

Trebuie cautate solutii de vindecare a acestor boli, nu premiati doctori care oricum nu au schimbat mentalitatea societatii.

Trimiteti un student la medicina sa va faca studiu de caz pe esantion de 100 de persoane si sa se prefaca el ca e bolnav psihic. Veti vedea ca aproximativ toti cei 100 vor fugi de el.

Iisus a zis in Biblie sa nu faci o persoana nebuna. Dar nu a zis sa nu il faci ucigas pe cel care face cu zecile avorturi.

Prin avort mai stiai cati copii ai omorat.

Acum prin pilula si sterilet nu mai poti sa le tii evidenta.

Copiii celor care se vor naste din aceste familii tot la dv. in cabinet vor ajunge.

Stiu ca e bine dpdv profesional sa ai statutul de medic in societate.

Dar cand va intra 24 de oameni pe zi in cabinet si se plang sau se imbuiba ca robotii de ani si zeci de ani cu medicamente, nu cred ca sunteti in culmea fericirii.

Zilnic cred ca va intristati sau va mahniti pentru ca oricat ar incerca medicul sa nu empatizeze deloc cu situatia pacientilor lui, tot nu reuseste sa o faca in proportie de 100 %.

Concentrati-va pe studierea cauzele aparitiei bolilor psihice, faceti studii de caz si nu mai cheltuiti banii pe conferinte in care sa dati premi pentru ceva ce nu s-a intamplat inca, cel putin in Romania.

Noi avem nevoie de medici care sa ne vindece bolile care ne bantuie de atatia ani si pe unii ii tin imobilizati in casa, fara posibilitatea de a-si intemeia familii, de a face copii, de a avea un serviciu.

Nu de diplome onorifice pentru ceva ce nu se intampla INCA in tara noastra.

(*modificat de admin)
0
10-09-2014, ora 08:15
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ valentin matei | Dr. Valentin Matei - Psihiatrie, Bucuresti

In octombrie la congresul national de Psihiatrie, faceti un speech prin care medicii sa fie indrumati sa nu mai lase bodiguarzii sa bruscheze animalic persoanele care sunt internate involuntar.

Unele au stat cu orele in stare de soc in urlete si tipere dupa ce li s-a facut injectia cu "vitamine", au strigat dupa o cana de apa si nimeni nu s-a grabit sa le-o aduca.

Eu am fost smucita si mi s-au rupt hainele de pe mine pentru ca nu m-am putut tine pe picioare de la camera de garda pina la Pavilionul unde urma sa fiu internata. Eram in stare de lesin de la medicatie, mi se taiasera picioarele si am cazut si am fost smucita de catre bodyguard. S-a tipat la mine ca nu vreau sa merg.

Unei alte persoane care a scris pe Forumul Romedic i-a fost internat fratele care se simtea foarte foarte rau. Persoana a solicitat in mod expres sa fie lasat sa doarma in aceeasi camera cu fratele lui. A insistat in acest sens.

A fost refuzat.

Fratele lui a horcait toata noapte in urma injectiei cu "vitamine".

A insistat si atunci sa vina la fratele lui sa il linisteasca pentru ca nici un cadru medical nu mergea sa verifice starea pacientului.

I s-a interzis.

A doua zi, fratele lui a fost gasit mort in pat.

Despre asta vorbiti la conferinte.

Nu despre povesti si basme de adormit copii.
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul