pierdere in greutate si dureri in fosa iliaca dreapta

09-07-2016
iucu
Nu este medic/terapeut
iucu
Buna ziua,

Barbat, 33 ani, 1.93 m, 103 kg. In luna februarie a acestui an am observat din cauza curelei ca am slabit circa 6 kg destul de brusc. In decembrie avand 112 kg ( greutatea mea obisnuita ) iar la sfarsitul lui februarie 106 kg. In aceeasi perioada, anume sfarsitul lui februarie, stand aplecat pentru o perioada mai mare de timp ( faceam curatenie ) m-am trezit cu o durere de mijloc in partea dreapta a soldului si cu o senzatie de arsura in fosa iliaca dreapta. Nu am bagat de seama si am considerat ca sunt din cauza efortului.
In timp durerea de mijloc s a diminuat dar cea din fosa iliaca dreapta a ramas, migrand ca intensitate si localizare.. cand la incheietura piciorului cu radiere spre spate jos cand in zona abdominala, la nivelul buricului si in dreapta acestuia.. asa ca am ajuns la medicul de familie care dupa ce m a palpat mi a recomandat sa vad un specialist in gastroenterologie.
La gastroenterologie mi s a facut un echo care nu a evidentiat nimic si mi s au recomandat niste analize de sange tinand cont de faptul ca am si slabit destul de brusc. homoleucograma, VSH, fibrinogen, TGP... acestea iesind in regula doamna de la gastro mi a spus ca tinand cont de faptul ca scaunul e relativ normal si de felul in care a aparut durerea ( impreuna cu cea de mijloc ) ea considera ca este vorba de o durere de mijloc ce radiaza in fata si m a trimis la reumatologie unde am efectuat o radiografie de sacro iliace care nici aceasta nu a evidentiat nimic, doamna doctor de acolo dandu mi niste antiinflamatoare si spunandu mi sa stau linistit ca o sa treaca.
Pentru ca durerea nu a disparut, ba din contra uneori este chiar puternica ( in majoritatea timpului fiind permanenta si surda ) si pentru ca in aceasta perioada am mai slabit inca 3 kg m am prezentat din nou la medicul de familie care mi a spus ca daca gastroenterologul nu a considerat ca este ceva gastric si ca nu mi a recomandat o colonoscopie inseamna ca durerea este de la mijloc dar totusi aceasta nu explica pierderea in greutate si mi a dat un set mai lung de analize... hemoleucograma, VSH, fibrinogen, tgo, tgp, glicemie, analize pentru tiroida, creatina serica, sumar de urina, coprocultura si examen pentru sangerari oculte, analizele iesind si de data aceasta bune mai putin sumarul de urina unde au aparut putine hematii 1-4 hpf si urme de oxalat de calciu in sediment... precizez ca de foarte mult timp am o pietricica de 4mm in rinichiul drept care nu mi a creat niciodata neplaceri dar doamna doctor a spus ca probabil aceasta s a miscat si de aici si durerile... in continuare ne putand sa explice pierderea in greutate.
Ne avand dureri de rinichi sau alte probleme urinare nu m am linistit complet si pentru ca durerile au continuat, la inceputul lunii iunie am efectuat din proprie initiativa un CT abdominal si pelvis in care a aparut pietricica de la rinichi in aceeasi pozitie si o pietricica de ~ 5 mm la fiere de care nu stiam nimic... in rest totul parand in regula.
Concluzia este ca de aproximativ 6 luni inca am durerile in fosa iliaca dreapta, dureri ce le resimt cand la incheietura piciorului si atunci simt si o usoara jena la mijloc, cand in zona abdominala, in dreapta buricului. In aceasta perioada am slabit 9 kg, momentan se pare ca m am oprit la 103 kg iar uneori am niste scaune foarte tari si uscate dar zilnice ( in general am 1 - 2 scaune pe zi )
Rugamintea mea este daca un medic in gastroenterologie sau internist imi poate recomanda ce as putea sa fac mai departe sau daca ar trebui sa efectuez o colonoscopie din proprie initiativa.

PS: am uitat sa mentionez, apendicita a fost scoasa acum 20 de ani.

Multumesc
9 comentarii
0
10-07-2016, ora 00:38
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu sunt. Mergi la un Urolog sau Nefrolog bun, sa vada analizele, sa efectueze examenul clinic si sa iti spuna clar daca durerile pot proveni de la rinichi.
0
30-07-2016, ora 10:10
Ionescu.S
Nu este medic/terapeut
Ionescu.S
O problema de genu am si eu doar ca la mine a inceput in urma cu 4 luni cu o diaree persistenta.Dupa o saptamana de la debutul diareei am luat duspatalin si zirfos pentru reglarea tranzitului intestinal la recomandarea medicuui de familie dar a fost mai rau.Atunci am mers la gastroenterolog au urmat analize de scaun in prima faza care au iesit bune, ecografii abdominale bune analize de sange la fel bune.Dupa o vizita la alt gastroenterolog am facut si o colonoscopie partiala deoarece nu s-a putut vedea intreg colonul din cauza unghiuli splenic dar ce s-a vazut a fost bine.la 2 sapt dupa acea colonoscopie am efectuat colonoscopie virtuala care la fel a iesit buna.Diareea a trecut inca dinainte de a efectua prima colonoscopie cam la 2 luni de la debut dupa ce am facut un tratament cu antibiotice de 10 zile dar in schimb in ultimele 2 luni am slabit cam 5 kg si am dureri abdominale in special in partea dreapta.Nu stiu ce investigatii as mai putea face.
0
10-08-2016, ora 20:13
iucu
Nu este medic/terapeut
iucu
Nici eu nu sunt mai bine, durerile de mijloc si fosa iliaca dreapta nu m-au lasat si am mai pierdut aproape 2 kilograme. Cred ca o sa imi iau inima in dinti si o sa ajung la o colonoscopie. Cat te-a costat cea virtuala?
0
11-08-2016, ora 23:57
paraschivrazvan25
Nu este medic/terapeut
paraschivrazvan25
Colonoscopia este destul de dureroasa.
0
13-08-2016, ora 18:42
iucu
Nu este medic/terapeut
iucu
Nu este dureroasa si chiar deloc daca este facuta sub anestezie.. totusi este o interventie neplacuta.. solutia de pregatire este oribila si ideea de anestezie ma inspaimanta. Plus ca la privat este si destul de costisitoare.
Astept totusi si alte pareri de preferabil de la un cadru medical. Nu as vrea sa trec prin procedura asta daca chiar nu este nevoie. Daca ma gandesc la faptul cum a aparut durerea si ca in general e insotita si de durere de mijloc ma linistesc si le dau dreptate doctorilor care m au vazut pana acum, dar daca simplific povestea la faptul ca am dureri abdominale de 6 luni de zile si ca am pierdut 10 kg in greutate nu ma pot gandii decat la boli incurabile...
0
01-09-2016, ora 00:15
Ionescu.S
Nu este medic/terapeut
Ionescu.S
Colonoscopia se face sub anestezie nu simti nimic.Iti baga un ser in vena apoi iei somn.Cand te trezesti a si fost efectuata.Eu nu am platit nici colonoscopia clasica si nici cea virtuala deoarece am asigurare privata dar cred ca fiecare costa undeva intre 500 si 700 de lei.Si eu am efectuat tot felul de investigatii si nu mi s-a gasit nimic.Am dureri sau mai bine zis o senzatie de disconfort in partea dreapta care nu imi da pace deloc.Nu stiu ce ar putea fi.Iucu nu cred ca durerile sunt de cauza incurabila.Daca vrei sa fi sigur efectueaza si colonoscopia ca nu e dureroasa.Sanatate multa
0
05-09-2016, ora 18:17
Dr. Stancu George
Medicina interna, Ploiesti
Dr. Stancu George
Testul de sangerari oculte in scaun arata ca nu aveti o leziune la nivelul intestinului. Eu de obicei completez investigatia cu dozarea calprotectinei din scaun pentru a creste nivelul de siguranta. Daca si calprotectina este normala nu este nevoie de colonoscopie in acest moment.
Daca durerea din fosa iliaca dreapta persista eu as insista pentru un examen CT cu substanta de contrast abdomen + pelvis.
0
01-10-2016, ora 21:56
iucu
Nu este medic/terapeut
iucu
Multumesc pentru raspuns dl doctor Stancu, dar dupa cum am spus in primul post, am efectuat deja un CT abdomen si pelvis cu substanta de contrast unde s a descoperit o piatra la fiere.. nimic altceva.
Nu stiu ce investigatii as putea sa mai fac... continui sa slabesc, am pierdut 11 kg si deja parca mi s a schimbat fizionomia.. nu ma mai recunosc.
0
19-12-2017, ora 11:15
sed
Nu este medic/terapeut
sed
Deoarece am aceleasi probleme cu dvs tr sa va intreb daca ati descoperit ceva. Ce investigatii ati facut? Multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: