Plomba amalgam premolar

27-03-2019
vmalex21
Nu este medic/terapeut
vmalex21
Buna Seara.Am cateva nelămurire in legatura cu plombele din amalgam de Argint.Momentan sunt in strainatate si ca urmare a unor probleme dentare am vizitat cabinetul unei doamne doctor stomatologic de aici.Am început cu înlocuirea unor coroane dentare de pe niste molari si premolari cu coroane metalo-ceramice si refacerea tratamentelor pe canale.Acum am ajuns la plombat.Totul bine si frumos pana cand m-am trezit pe un premolar afectat de o carie sub obturatia din compozit cu o plombita argintie din amalgam, material folosit inca aici.Doamna doctor m-a asigurat ca nu exista niciun risc, ca sunt plombe rezistente pentru zona respectivă si ca se folosesc de mai mult de 100 de ani.Sunt însă nelămurita in aceasta privinta.Ar trebui să schimb la intoarcerea in tara aceasta plomba?Exista vreun risc major?
7 comentarii
3
27-03-2019, ora 18:27
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Bună seara!

vmalex21,

Amalgamul folosit în stomatologie este un material ce conţine şi MERCUR, pe lângă alte componente, desigur, el fiind, mai exact, rezultatul amestecului dintre mercur (Hg) și un aliaj care conține unul sau mai multe metale cum ar fi argintul și cuprul.
MERCURUL ESTE CEL MAI TOXIC și PERICULOS METAL GREU, producând, mai devreme sau mai târziu, intoxicații foarte grave.
În 1990, Organizația Mondială a Sănătății a emis un document prin care plombele pe bază de amalgam dentar au fost declarate ca fiind cea mai importantă sursă de intoxicare a organismului cu mercur. Efectele intoxicației cu mercur apar treptat și pot fi catastrofale pentru sănătate. Cu acest metal greu nu este de glumă.
Mercurul poate produce o sumedenie de afecțiuni, de la boala Crohn până la autism, schizofrenie și lupus. Aceste informații nu sunt secrete, le puteți găsi și citi pe tot internetul, trebuie doar să știți să căutați. Surprinzător este faptul că mulți medici stomatologi sunt ignoranți.
Deci, NU v-aș recomanda niciodată să vă puneți astfel de plombe. Mai mult, dacă deja ați avut nefericita inspirație să acceptați să vi se pună astfel de plombe, eu dacă aș fi în locul dv. aș merge cât mai rapid cu putință să mi le înlocuiască. Există materiale biocompatibile care nu conțin metale, cum sunt compozitele, ceramica, compomerii, ionomerii de sticlă, etc. Fiți cu mare băgare de seamă, însă, la modul în care sunt îndepărtate aceste plombe din amalgam dentar, fiindcă o procedură incorectă va face ca intoxicația cu mercur să atingă un vârf maxim, să fie și mai mare, prin "scurgerea" și înghițirea de și mai mult mercur în organism, decât în mod normal.

Mult succes și multă sănătate.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Toate cele bune,
Mr. Nick
0
27-03-2019, ora 20:44
iulian111111
Nu este medic/terapeut
iulian111111
Nu va speriati de Hg (mercur) decat daca aveti in sange.
Faceti analiza de mercur in sange. Si veti vedea daca trebuie sa scoateti.
3
27-03-2019, ora 21:59
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Bună seara!

iulian111111,

Mesajul tău de mai sus este o mare aberație. Nu le poți știi pe toate, dar când nu ești sigur de o treabă mai bine stai în banca ta și nu dai informații eronate.
TOȚI, dar absolut toți cei care au una sau mai multe plombe din amalgam în gură sunt expuși la mercur, deci nu există "să te sperii doar dacă ai mercur în sânge", pentru că dacă ai amalgam în gură OBLIGATORIU ai mercur în sânge. Doar concentrația diferă de la om la om în funcție de diverși factori și de numărul de plombe, ca de altfel și de mărimea lor. Ca fapt divers, la temperatura camerei, mercurul se află în stare gazoasă, se vaporizează încontinuu din plomba din amalgam; din această cauză apar niveluri ridicate de mercur în aerul din cavitatea bucală și, deci, și în salivă. Doza zilnică absorbită de corp din plombele din amalgam este de 3, 8 - 21 de mcg/zi, dar această cantitate depinde de numărul și mărimea plombelor din amalgam din gură, de temperaturile crescute ale alimentelor și lichidelor fierbinți, de gradul de fricțiune din timpul masticației, de câmpurile electromagnetice (emise de computere, monitoare, etc., care măresc expunerea prin creșterea galvanismului bucal), etc. Unde mai pui că, șocant, după doar 10 minute de mestecat o gumă de către o persoană care are mai multe plombe din amalgam în gură, concentrația de mercur din aerul cavității bucale crește de până la 7 ori și rămâne foarte ridicată până la o oră jumătate.
În aceste condiții, mai documentează-te. NU cred că ai vrea să induci în eroare un om pe o temă atât de sensibilă.
Evident, acum nu este cazul să ne speriem. Dar este cazul să citim înainte să luăm o decizie și să facem ce ne dictează conștiința. INFORMAȚIA ÎNSEAMNĂ PUTERE. IGNORANȚA ÎNSEAMNĂ EXACT OPUSUL, printre altele.

Multă sănătate!
Dumnezeu să te binecuvânteze.
Toate cele bune,
Mr. Nick
0
30-03-2019, ora 10:48
iulian111111
Nu este medic/terapeut
iulian111111
Daca le stii tu si esti sigur de o treaba,
explica cum ajunge mercurul din amalgam (tinand cont de cantitatea de Hg) sa "produca o sumedenie de afecțiuni, boala Crohn până la autism, schizofrenie și lupus...".Intregul proces biochimic.


"TOȚI, dar absolut toți cei care au una sau mai multe plombe din amalgam în gură sunt expuși la mercur, deci nu există "să te sperii doar dacă ai mercur în sânge", pentru că dacă ai amalgam în gură OBLIGATORIU ai mercur în sânge. "

Si toti avem mercur in sange, sa nu ai niveluri peste limitele admise. Poti sa-ti faci analiza si vei vedea ca ai, si nu de la amalgam.
Cand i-am sa vada daca are mercur in sange, ma refeream (subinteles) la faptul ca ar putea avea peste limita considerata normala.
0
30-03-2019, ora 11:13
iulian111111
Nu este medic/terapeut
iulian111111
Cine nu crede sa caute report-mercury-testing-1410-en.pdf pe Google.

Daca citesti, cred ca ar trebui sa recomanzi si renuntarea la mancat, baut, inspirat aer de oras, .
Care par sa creasca, de multe ori, nivelul Hg in sange, mai mult decat creste prezenta amalgamului
3
01-04-2019, ora 12:32
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Salut!

iulian111111,

Tu chiar știi ceva, dar nu suficient.
Eu nu am timp să țin seminarii de biochimie cu privire la întregul proces biochimic care stă în spatele toxicității mercurului și a abilității toxicității respective să producă diverse afecțiuni. NU sunt medic, nici biochimist, sunt doar pasionat de medicină și am citit enorm de mult.
În caz că nu știai, organismul uman are TOLERANȚĂ ZERO față de metalele grele, iar cel mai toxic metal greu este mercurul. Așa ajunge să producă mercurul tot felul de afecțiuni. Dar poți să nu mă crezi pe mine pe cuvânt, documentează-te. Spre exemplu, citește ce are de spus despre intoxicația cu mercur medicul MARK HYMAN.
Ai spus un adevăr, toți, mai mult sau mai puțin, avem mercur în noi, dar nu numai în sânge, fiindcă el se acumulează în țesuturi, cum ar fi în creier. Deci, analiza la sânge nu este atât de acurată. Tu poți să ai în sânge 3 mcg, iar în țesut poți să ai depozite de nu știu cât. Poftim!
Evident, te poți intoxica cu mercur și prin alimentație, este suficient să consumi vreo 2 conserve de ton în fiecare zi, timp de mai multe luni. Dar eu nu vorbeam despre alte surse de intoxicație cu mercur, ci vorbeam doar despre intoxicația cu mercur datorată plombelor din amalgam. Nu te supăra, într-o lume în care sursele de poluare sunt atât de numeroase, unele neputând fi evitate complet, ci doar parțial, ți se pare că omul ar trebui să își bage în gură și niște amalgam, când ar putea să îl evite?! Înțeleg, aerul poluat nu poate fi evitat, mâncarea, la fel (deși există măști, cum este Pure Non-Scents Face Mask Hg+, care rețin mercurul, el nemaiajungând în organism, dar nu oricine este dispus să cumpere o astfel de mască și să o folosească; deși unele alimente foarte poluate cu mercur, cum ar fi toți peștii oceanici, în special tonul, pot fi evitați, dar nu toți oamenii sunt dispuși să renunțe la consumul de pește, în special pescetarienii), dar amalgamul poate fi evitat. Ai spus cumva că alimentația, băuturile și inspiratul aerului par să crească nivelul mercurului în sânge mai mult decât amalgamul? Vezi, încă o dată ai demonstrat că ești amator, că citești în diagonală. GREȘIT! Serviciul Public pentru Sănătate al Statelor Unite (U.S. Public Health Service), nu în urmă cu mult timp, în anul 1994, a realizat și publicat un studiu de risc asupra profilului toxicologic al mercurului, estimând că nivelul minim de risc al expunerii la vaporii de mercur pentru populație este de 0, 2 - 0, 4 micrograme pe zi, mult mai mic decât valoarea absorbției zilnice din plombele din amalgam dentar, care se situează între 3, 8 - 21 de micrograme pe zi.
Mercurul este extrem de toxic, chiar și când expunerea se face la concentrații mici ale acestuia. Să nu ne amăgim! Dar, trebuie să specific, efectele pe care le are asupra organismului uman sunt dependente de capacitatea de detoxifiere, de reacția imunitară, de doză, ș.a.m.d. Fiecare om reacționează mai rapid sau mai lent în fața mercurului. Însă mai devreme sau mai târziu, mercurul își lasă amprenta fizic și psihic asupra organismului uman. A existat inclusiv un caz de scleroză multiplă care a fost vindecat după chelatare (după excretarea mercurului și a celorlalte metale grele din organism, citește mai multe despre KEN PRESNER).
Oricum, dacă tu crezi că amalgamul este okay, intră pe net și citește povestea de viață a unui mare campion mondial Jiu Jitsu pe nume Josh Macin, a cărui viață a fost distrusă după ce s-a pricopsit cu câteva plombe din amalgam. A scăpat de boala mintală asemănătoare cu schizofrenia paranoidă numai după ce și-a scos amalgamele și s-a detoxifiat, vindecându-și totodată și intestinul pe care mercurul i-l făcuse praf și pulbere. În rest, nu am de gând să încerc să te conving. Crezi ce vrei, fă ce vrei! Este ultimul mesaj pe care îl mai scriu pentru tine, și din respect asta. Dacă dorești să vorbești cu un medic stomatolog despre cât de periculos este amalgamul, ți-l recomand pe dnul Dr. Dan Aristide, medic dentist – medicina dentară, implantologie, C.M.I. Dr Aristide Dan, București, Bulevardul Alexandru Obregia, nr. 3, bl M2, sc A, ap. 5, parter, (Luni-Sâmbătă 09:00 - 20:00), telefon: 0722463368, 0735498977, 0314313113. Mult succes îți doresc în viață. Să te ajute Dumnezeu să fii sănătos și să fii bine veșnic. Nu vreau să te supăr, nu acesta este scopul meu în viață.

Toate cele bune,
Mr. Nick

P.S. Din fericire, mercurul poate fi excretat din organism. Prin detoxifiere (HMD metal detox), chelatare... Dar sub îndrumare și/sau supraveghere medicală.
0
05-05-2019, ora 21:14
colindeata
Nu este medic/terapeut
colindeata
Buna seara !
Am o intrebare pt DN Mr Nick
De aproximativ 9 ani ma chinui in fiecare zi cu stari de ameteala tremurat puls accelerat dureri gambe.Am fost de 10 de ori la camera de garda analize o gramada. La psihiatru mi sa spus ca sufar de anxietate si depresie. Am urmat un tratament cu sanax si cipralex 2 ani a fost mai bine, nu am mai tremurat acum nu mai iau decat jumatate de sanax. Intrebarea e ce asi putea sa fac sa scap de starile astea. Ce tratament sa iau ? Sau un medic bun. Ma gandesc sa nu am alt ceva care nu mi sa descoperit pana acum. Multumesc. Doamne ajuta la toata lumea
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomanda un stomatolog sau cauta unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online.
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.