poliartrita ?

430 comentarii 1 2 ..... 678 ..... 14 15 Înainte ›
0
10-11-2010, ora 19:53
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Ma bucur ca cineva in sfarsit s-a prins ! Intr-adevar Iulia, aia e solutia - dieta, mai exact postul ! Oamenii au impresia foarte gresita ca se pot vindeca cu medicamente, dar mancand zilnic cadavre ! E de fapt un cerc vicios din care nu se poate iesi niciodata, pana cand nu se schimba (drastic) alimentatia ! Medicamentele sunt obligatorii in multe boli dar se pot reduce sau chiar elimina in masura in care se obtin rezultate cu alimentatia sanatoasa !

"..carnea, lactatele, painea in exces pot face mult rau mai ales in bolile autoimune..."

Asta este ordinea corecta !
Printre altele cazeina (branza) si hemoglobina (carnea ) contin si ele f multi opioizi (cazomorfine si hemomorfine) insa Germont le-a cam bagat sub pres in favoarea glutenului din paine si cereale si a inversat ordinea toxicitatii, fiindca are el boala celiaca ! Painea ( de fapt cerealele) este ultimul lucru pe care trebuie sa-l eliminati din alimentatie ! Daca mancati pt 2-3 saptamani doar paine (de care vreti voi ) cu legume si fructe cred ca o sa va dispara o mare parte din simptome !
Mai revedeti primul meu mesaj din acest subiect si incercati sa gasiti un dietoterapeut sau un nutritionist foarte bun si o sa va ameliorati in mare masura afectiunea !

D-na Irina daca nu stiti cum sa reduceti tgp-ul ala, folsiti adresa din mesajul privat ! Asteapta de cateva zile ! :)

Sanatate tuturor !
0
10-11-2010, ora 23:10
Diana Tache
Nu este medic/terapeut
Diana Tache
buna ziulica, da stevens mi-am dat seama ca dieta e cea mai importanta si nu numai in boala asta ci in general...stiam de mult ca e ok sa iti detoxifici organismul macar in posturile de peste an dar sincer ca multi alti nu prea am dat importanta...de mica nu am mancat carne doar pui si foarte rar peste...in schimb mai mancam mezeluri pe care nu le mai suport acum...de vreo 3 ani ma tot interesez ce se intampla cu mancarea din ziua de azi ce e sanatos ce nu e...adevarul e ca la un mom dat poti fi indus in eroare nu mai stii de fapt ce e bun si ce nu dar incercand pe pielea ta iti vei da seama ca organismul iti trimite toate semnalele tu trebuie numai sa fi receptiv la ce iti transmite el...
cred ca si dulciurile iti fac mult rau cel putin eu in ultimul timp am pofte ciudate de a manca dulce si am niste arsuri pfff :( in fine multa sanatate tuturor si keep in touch!
0
10-11-2010, ora 23:36
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
Ai din nou dreptate Diana. Organismul da multiple semnale dar nu toti avem acelasi grad de senzitivitate.
Eu sunt extrem de sensibila si resimt orice agresiune alimentara. Uneori mananc anumite produse de placere sau " fortata" de imprejurari chiar daca stiu ca o sa sufar dupa...
Acum cu tratamentul asta insa nu-i de glumit.
Stevens, abia astazi am vazut mesajul. Scuze dar nu prea deschid sectiunea profil. Eu intru direct aici la mesaje. O sa-ti scriu un mail. Multumesc de grija !
0
12-11-2010, ora 16:33
stadler monica
Nu este medic/terapeut
stadler monica
Buna fetelor. Eu ma simt foarte bine, chiar am dureri voarte vagi, sunt suportabile. Inca nu pot sa alerg sau sa dansez, dar pana la revelion sper s-o fac si pe asta. Ma ingrijoreaza Irina, nu e normal sa ai aceste dureri, dupa un tratament. Trebuie sati schimbe tratamentul, incearca sa insisti mai mult. Eu am cazut dintr-o data ca n-am insistat, dar cum omul din greseli invata... Aveti asa multi medici acolo la Bucuresti, cred ca cei buni au plecat in occident iar cei pr. au ramas. Aveti dreptate si cu alimentatia, dar fiecare organism difera. Am citit intr-o carte, ca si rosiile au o substanta ce provoaca artrita, iar dupa noile cercetari stiti ca tutunul este antiinflamator. Stiti cum e si cu alimentatia ? Eu ma chinui sa ma ingras, am doar 52 de kg, nu pun pe mine nici 100g, alti se chinuie sa slabeasca, se ingrasa band apa. C-am asa e. Eu am tinut si post, am mancat dupa retete si nimic, dar poate la alti merge. eu va doresc bafta.
0
14-11-2010, ora 01:02
Diana Tache
Nu este medic/terapeut
Diana Tache
buna seara, sper ca sunteti bine :D hihi si eu am 57 de kg la 1.70 m dar eu ma bucur ca sunt slaba...cred ca ultimul lucru care mai trebuie e sa ai niste kg in plus care sa iti preseze si mai mult articulatiile...cred ca e indicat sa fi slab, eu cred ca e important sa mananci cat mai natural adica daca se poate fructe si legume de la piata de la simplul taran poate e greu de gasit dar merita sa mananci ceva sanatos...eu aici nu prea gasesc decat la supermarket bio sau organice dar chiar sunt ok...
si eu am citit despre tutun ca e antiinflamator dar si aici e cu cantec fiecare raspunde diferit cam la tot...eu am citit o carte despre grupele de sange si cum trebuie sa manance fiecare persoana dupa grupa lui si am incercat si eu si nu mi-a fost bine deloc am renuntat...
in rest ma bucur tare ca mi-e bine de la mtx acum ca am marit doza...mai am dureri care cum vin asa pleaca dar incerc sa nu le bag in seama si sa merg inainte...
eu de exemplu in ultimul timp am inceput sa ma concentrez pe mine adica sa imi fac mici pofte care sa ma faca fericita, incerc sa nu las nimik sa ma supere si vad ca e foarte bine parca radiez...gandirea pozitiva pt mine e foarte importanta :D va recomand sa va uitati la filmul the secret :D va poate schimba viata din toae punctele de vedere
va doresc un weekend linistit
P.S: Monica sunt sigura ca pana de revelion ai sa dansezi :D
0
14-11-2010, ora 19:57
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
si eu ma simt mai bine dragelor. Ma doare in permanenta genunchiul si glezna dreapta mai ales ca am facut si-o nefacuta... am pus o cataplasma cu tataneasa pe bursita aceea de la glezna si fiind prea fierbinte m-am ars :D de ma chinui acum cu arsura mai ceva decat cu artrita ca s-a basicat pielea :D
Oricum, de vreo doua zile parca s-a potolit atacul imun. Nu mai simt vanzoleala aceea prin toate articulatiile cum ara pana acum cu toate ca am redus sulfasalazina de la patru la trei pe zi si arcoxia iau una la trei sau chiar patru zile. La midolacm am incercat sa renunt si nu merge. Cand n-am luat midocalmul m-am trezit peste noapte cu muschii incordati iar spre dimineata mi s-or pus niste carcei in gambe de urlam de durere. Urata treaba. Boala asta e surprinzatoare, parca m-ar fi ghicit ca nu-mi place rutina si plictiseala, imi ofera in fiecare zi altceva. Asa, dar per total e bine. Nu stiu cat o sa ma tina !? Sper sa uite boala de noi si sa se duca pe pustie ca mai avem si alta treaba :D
Ma bucur ca si voi sunteti mai bine.
caut filmul chiar acum diana. mercic de recomandare
pupici
0
15-11-2010, ora 10:25
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
Inca nu ma gandesc sa schimb tratamentul, Monica. Am inteles ca dupa vreo doua luni incep sa se vada efectele asa ca mai astept... mai ales ca am simtit ameliorari in sensul ca ultimele articulatii afectate
nu ma mai dor. Am ramas cu cele care s-au instalat primele si deja treneaza de cateva luni. Am auzit cazuri care s-au estompat durerile peste sase luni dar chiar si asa s-a continuat tratamentul pana la doi sau trei ani... ceva de genul.
Acu nu stiu daca in acele cazuri simptomele au disparul de la sulfalazina sau dispareau oricum de la sine... ca exista si cazuri de artrita reactiva care s-au vindecat de la sine in termen de sase luni, fara tratament.

Pentru Domnul Doctor .
Domnule doctor, pe mine ma ingrijoreaza tumefactiile de la glezne ca le am deja de 4 -5 luni si cum au aparut asa au ramas. Nu dau semne sa se resoarba. Ele sunt periferice dupa cum spun doctorii.
Daca nu se retrag ce pot face ??

Multumesc
0
15-11-2010, ora 17:42
stadler monica
Nu este medic/terapeut
stadler monica
Ma bucur ca esti mai bine. Cu sulfasalazina eu am mers pana la 2 ani, asa ca daca simti ameliorari, mergi mai departe, o sa vina si momentul cand n-o sati fie bine de la el si atunci va trebui schimbat. Eu dupa atatia ani mi-am dat seama ca nu merita sa schimbi medicamentul numai in momentul cand nu-si mai face efectul. Va doresc numai bine si sper sa dansam de revelion, ca acum e post si nu se poate, nu ca am fi noi bolnave!!!!!!!
0
18-11-2010, ora 17:01
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
djiulia a scris
-
germont inca ceva...vroiam sa iti zic ca eu in cei 7 ani in care mi-a fost afectata o singura articulatie am mancat ce m-a taiat capu am fumat excesiv(un pachet pe zi ) munca in exces stres...nu am avut nimik...acum dupa 7 ani so trezit ea boala sa se manifeste si culmea acum in perioada in care nu sunt stresata nu fumez decat max 3 tigari pe zi si culmea am si inceput sa mananc sanatos si si lucrez part-time...ciudat nu?sau cum ne explicam faptul ca boala nu tine cont de varsta si nu are un sablon dupa care sa se manifeste...sau de ce la unii oameni in cativa ani se manifesta in asa hal incat ajuns invalizi?
-
Ideea este ca modul nostru de viata, comportamentul si obiceiurile sunt modulate de peptidele opioide generate endogen sau exogene (din surse exterioare - de pilda lactate si cereale). La fel de bine poate interveni si tutunul in tulburarea mecanismului recompensei.
Astfel ar fi mai sanatos sa privesti lumea de pe strada nu ca pe niste oameni care actioneaza constient, ci ca pe niste somnambuli, cu tot ce implica acest comportament: şopingareala, urmarit ACELEASI reclame imbecile la teve, drumuri zilnice la servici etc. Mai pe scurt o rutina ucigasa.
Toate astea pot fi presarate cu actiuni bizare: de exemplu sa dai email unuia care se afla in delir hipomaniacal si vorbeste despre o eventuala vindecare a poliartritei prin post cu paine.
Atunci stati ca va citez acum niste "povesti SF"- nu-i asa :), despre dependente
0
18-11-2010, ora 17:08
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Daca dr. Davis se autocaracteriza "cautator al adevarului", dr. alregolog David LJ Freed, isi zice "ecologist.

Dependentele alimentare - articolul integral este pe blogul din profilul meu
[.
O altă sursă bogată de exorfine este laptele, deci nu este o surpriză să descoperi dependenţa de exorfine exprimîndu-se sub forma poftei pentru micul dejun cu lapte. Se întîmplă frecvent ca un copil să devină tot mai bizar în ce priveşte dieta, pînă cînd la vîrsta de 6 ani va mînca realmente nimic altceva decît pîine, biscuiţi şi prăjituri, plus bol după bol de cereale cu lapte pentru micul dejun. Este ca şi cum grîul şi laptele sunt geloşi pe competitori şi cer fidelitate totală. Aversiunea copilului către orice alte alimente ar putea deveni atît de puternică, încît va vomita orice ar consuma, iar singurul produs care i-ar linişti stomacul sunt cerealele (de obicei grîul) sau laptele. Şablonul este diagnosticarea intoleranţei la grîu sau lapte - tocmai alimentele ce par să-l stabilizeze şi să se simtă ceva mai bine, sunt aceleaşi ce-I dau simptomele de care se plîngea. Este foarte conştient de fenomenul dintîi fiindcă este si rapid, dar nu face corelaţia între aliment şi simptome întrucît apar după ore (sau săptămîni) mai tîrziu.***UNELE SIMPTOME (PRECUM REUMATISMUL), DUREAZĂ ANI PÎNĂ SĂ DEVINĂ DERANJANTE.****
.]
0
18-11-2010, ora 17:39
stadler monica
Nu este medic/terapeut
stadler monica
Draga Germont. Daca ar trebui sa ma abtin de la toate, ar fi mai bine pt. sanatatea mea. Dar decat sa ma inchid si sa nu vad lumea ce ma inconjoara, sa numar caloriile ce le mananc, sa ma abtin de la unele lucruri lumesti, mai bine imi sap groapa de acum. Iau MTX, iau medrol si diclofenac, nu ma uit ce toxice sunt, nu ma mai doare nimic, intru intr-un bar si beu ceva sau mananc ce imi place, vreu sa treiesc, iubind viata nu numarand, alimentele interzise. Ce bine miroase un snitel proaspat de pui, sau o sarmaluta fiarta in oala de lut.ok
0
18-11-2010, ora 18:17
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
@Stadler Monica
Stimata doamna, nu cred ca am reusit sa rezonam, sa comunicam. Pierdeti din vedere ca prezenta acestor delicioase pofte, pot oferi cel putin doua informatii importante:

1) penetrarea barierei intestinale de catre niste opioide (de unde si atractia fata de un anumit aliment)
2) penetrarea barierei intestinale de catre un eventual antigen, de unde si raspunsul autoimun.

Eu vorbesc de eliminarea cauzei, dvs. furnizati pretexte pentru o posibila dependenta. Trebuie identificat si constientizat mecanismul bolii.
-
Inca ceva, sunt zeci de mii de alti cobai pe care corporatiile isi testeaza medicamentele, iar intermediarii care gasesc candidati pentru aceste experimente gen dr. Mengele, sunt chiar doctori vecini sau prieteni cu care te saluti pe strada. Vindecarea este o aventura pe cont propriu, nu un colet care ti se lasa la usa !!!
0
19-11-2010, ora 00:34
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
Germont, de cate ori te citesc imi trec brusc toate durerile. Pitorescul exprimarii tale face de-un regal si e un deliciu pt mine asa ca am citit tot ce-ai scris pe forum si pe site-urile tale Bine, facand abstractie de obsesia fata de opioizi, alergeni si dependente... :)) ai maxima dreptate.
0
19-11-2010, ora 15:48
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Doamna, sa inteleg ca sunt singurul de pe forumul asta capabil sa judece normal (in nebunia mea) ?
Sunt oare singurul care a sesizat acest mic amanunt, in mod bizar neglijat ?
_
Antigenii proveniţi din trei surse alimentare (lactate, cereale şi leguminoase), conţin multiple peptide ce mimează pe cele găsite în ţesuturile articulare ale pacienţilor cu artrită.
_
respectiv:
_
îmbunătăţirea artritei reumatoide - Am văzut asta iar şi iar. Eliminaţi grîul, iar starea degetelor şi articulaţiilor se îmbunătăţeşte spectaculos. Mulţi bolnavi de artrită reumatoidă îmi spun că un singur cracker sau covrigel, le declanşează o senzaţie dureroasă ce durează cîteva ore.
_

Nu vi se pare tragi-comic ca exista studii ce vorbesc despre o remisie completa sau partiala schizofreniei dupa o dieta fara opioide, dar bolnavii sunt imbuibati mai departe DOAR CU MEDICAMENTE ?

Nu gasiti ca este bizar ca in atatea boli de piele - multe pe fond imun (psoriazis, acnee, dermatita herpetiforma, pelada sau diverse alergii) se recomanda corticoizi, glucocorticoizi etc, dar este TOTAL ignorat ceea ce se intampla la nivel de mucoasa intestinala ?
Chiar am niste prieteni, au un copil de 2 ani. I-a iesit o eruptie pe penis, dupa ce l-au indopat din greu cu placinte si lapte de vaca. Tratament: PREDNISON, sau DEXAMETHASONA la alegere ! Glucocorticoizi pentru copii, Dr Mengele si copiii !
0
19-11-2010, ora 16:01
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Dar exista o explicatie pentru acest tip de pseudomedcina !
_
O interpretare sugerată a cercetării exorfinelor

Dar care sunt efectele acestor alimente asupra oamenilor normali ? Deşi exorfinele nu pot avea o funcţie fiziologică natural aleasă la oameni, aceasta nu înseamnă că nu au nici un efect. Investigarea intoleranţelor alimentare, sugerează că cerealele şi laptele în cantităţi dietetice normale, au proprietatea de a perturba comportamentul multor oameni. Iar dacă la schizofrenici şi celiaci, prin absorbţia crescuta a peptidelor pot fi provocate efecte comportamentale majore decît în mod obişnuit, atunci efecte mai subtile, ce ar putea să nu fie considerate ca anormale, ar putea fi produse oamenilor în general.

Dovezile prezentate pînă acum, sugerează următoarea interpretare:

consumul cerealelor şi laptelui, în cantităţi dietetice obişnuite de către oameni normali, activează centrul recompensei din creier. Alimentele obişnuite în dietă înaintea agriculturii (fructe şi celelalte) nu au aceste proprietăţi farmacologice. Efectele exorfinelor sunt calitativ aceleaşi cu cele produse de alte droguri opioide şi (sau) dopaminergice, care sunt recompensa, motivaţia, reducerea anxietăţii, o senzaţie de prosperitate şi probabil chiar dependenţă. Deşi efectele unei mese tipice sunt cantitativ mai puţine decît cele ale dozelor de droguri, cei mai mulţi oameni moderni, experimentează aceste efecte de cîteva ori pe zi, în fiecare zi a vieţii lor de adult.
.
Aceste particularităţi au făcut cerealele catalizatorul ideal al civilizaţiei (şI DE ASEMENEA CONTRIIBUIND LA LUNGA ÎNTÎRZIERE ÎN RECUNOASTEREA PROPRIETĂTILOR LOR FARMACOLOGICE).
_

Reorganizarea mondial-istorica a societătii, culturii şi cunostinţelor acumulate prin relaţia simbiotică cu cerealele, ar fi avut legătură cu puterea noastră de a controla agricultura cît şi de a fi controlaţi de către ea. PREZENÈšA PEPTIDELOR FARMACOLOGIC ACTIVE AR FI CONSOLIDAT ŞI MAI MULT LEGĂTURA, FĂCÎND MAI DIFICILĂ DISTANÈšAREA DE CEEA CE A DEVENIT FASCINAÈšIA MONDIALĂ A GRÎULUI.
0
19-11-2010, ora 21:28
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Conferentiare ! Am rugamintea minima la tine sa nu ma mai pomenesti in mesajele tale, pe mine ca persoana, atribuind-mi tot felul de simptome si trairi despre care nu am cunostinta nici macar teoretica darmite practica ! Intre nevroza si psihoza (sau paranoia) este o mare, mare diferenta, cea mai cunoscuta fiind ca cel din urma pleaca de la premisa ca toti ceilalti gresesc sau ii vor raul, indiferent de cauza sau subiect ! In caz ca ma mai ataci cu diverse epitete o sa-ti raspund cu suficient aplomb, cum am mai facut-o !
Daca vrei sa dai un citat din ce am scris fa-o in integralitate si nu mai rastalmaci spusele mele !

Acum revenind la opioide ! Este adevarat si eu unul cred studiile pe care le citezi ! Insa totodata cred ca le interpretati gresit ! Toate alimentele : cereale, lapte, carne - contin aceste opioide in diverse cantitati si calitati ! Daca cerealele au mai multe, probabil ca asa a vrut Doamne-doamne sa ne hranim preponderent ! Daca erau mai multe in carne sau branza probabil ca toti acum eram depenedenti de ele si chiar mult mai bolnavi decat suntem acum ! Si asa exista o multime de oameni care spun ca fara carne nu pot trai, in timp ce altii traiesc bine-mersi si sanatosi si fara ea ! Daca nu ar fi avut deloc aceste opioide probabil ca multi ar fi murit de inanitie, considerand aceste alimente absolut neatragatoare !
Pe de alta parte se spune in studiile respective ca aceste opioide sunt de evitat in special de cei care sufera de celiachie si schizofrenie sau autism, concomitent, ceea ce din nefericire e cazul la tine !
Pt ceilalti este recomandat sa nu faca abuz de niciunele din ele in functie de toleranta si sanatatea proprie !Ceea ce faci tu este sa "tragi la tema" absolut toate subiectele, citand 2-3 cazuri izolate de oameni care s-au vindecat de artrita sau reumatism articular sau de altele !

Sa nu ma inteleaga nimeni gresit ! Eu nu descurajez pe nimeni sa sa renunte la grau sau alte cereale dar consider ca inainte de asta sunt alte cauze mult mult mai la indemana si mai evidente ! Am mai spus asta !
..Oricum ideea de baza aici si in general este cum sa te faci bine nerenuntand la absolut nimic ! :))

Sanatate multa !
0
20-11-2010, ora 00:19
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Ai citit studiile si crezi in ele ? Concret, ce ai inteles, daca dupa aia zici ca asa e lasat de la Dumnezeu.
Daca erai un "explorator" si ai fi investigat mai departe, ai fi gasit articolul despre utilizarile Naltrexon-ului (un inhibitor de opioide).

Asadar, Naltrexon a fost utilizat cu succes in cazurile de pedofilie, comportament sexual compulsiv, cleptomanie, manie a jocurilor de noroc etc. hmm...cam toate pacatele lumii civilizate...
Sigur, iti respect parerea, dar ar fi cazul sa citesti MAI ATENT diverse studii, inainte sa scrii chiar tu texte imense.
0
21-11-2010, ora 14:25
stadler monica
Nu este medic/terapeut
stadler monica
Germont se pare ca esti lipsit de modestie si ai impresia ca numai tu ai dreptate, uite ca eu cred ca dreptatea e undeva la mijloc si tinde spre Stevens. Cred ca si tu ai strabunici sau ai avut. I-ai intrebat vreodata ce au mancat pe timpul razboiului, sau ai citit, , 5 ani la Auschwitz. PAINEA era baza alimentatiei. Bunica mea a murit anul trecut si tin minte ca manca de multe ori, paine uscata inmuiata in apa ( de pofta), sau mere cu paine etc. ce sa insir atat, era sanatoasa tun, avea doar glaucom. Problama alimentelor sunt chimicalele cu care sunt stropite si nu covrigul de la coltu strazi. Atata tipm cat nu exagerezi cu alimentatia si ai un stil de viata normal, bei 2 litri de apa pe zi, faci miscare zilnic... deci ideea de baza e tot de la Stevens.
Sanatate multa !
0
21-11-2010, ora 15:46
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Doamnă, eu nu sunt medic. Dar am citit ce zice dr. Davis: graul este farsa secolului. As indrazni sa afirm ca dintr-un anumit punct de vedere chiar a ultimilor zece mii de ani.

Insa daca ne referim concret la halucinatiile si visele de groaza pe care eu le am fix cand mananc paine, este vorba de incrucisarea sorturilor de grau (vedeti si articolul dr Davis - Urmarile graului, de la graul modern a avut o noapte agitata si plina de vise, simptome ADHD in cursul zilei).
De la graul antic Einkorn nu a avut absolut nici o problema, si o glicemie mult mai redusa.
Tot el zice la final:

_
Einkorn conţine gluten, însă structura multor gluten-proteine din einkorn, diferă de cea din pîinea de grîu pe care am testat-o, o variantă de Triticum aestivum modern. Einkorn-ul cu 14 cromozomi conţine ceea ce geneticienii numesc genomul A, pe cînd Triticum aestivum include genomul amestecat a trei plante, combinaţia genomurilor A, B şi D.GENOMUL D ESTE CEL CARE CONŢINE INFORMAŢIA GENETICĂ PENTRU CEA MAI OBSCURĂ ŞI IMUNOGENICĂ FORMĂ DE GLUTEN. Adică einkorn s-ar putea să nu fie în totalitate benefic, însă este o alegere mai bună decît obscurul Triticum aestivum.
Aştept relatarea propriilor experienţe şi de către alte persoane.
_

Este vorba de cresterea diversitatii secventelor aminoacidice din grau, respectiv cresterea probabilitatii de a declansa un atac autoimun, fiindca exista o mimetica moleculara.
0
21-11-2010, ora 21:35
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
:) Germont, n-am vrut nicidecum sa lansez idea ca ai fi singurul care judeca normal. NUUU !!
am zis doar ca modul de exprimare - strict literar, e tonic si mie imi da o stare buna chiar daca -mi pare excesiva accentuarea pe anumite subiecte abordate obsesiv.
Nu cred ca ai halucinatii si vise de groaza din cauza dramului de gluten ingerat ci datorita convingerilor tale ca amaratul ala de grau concureaza cel putin cu cianura. Toate aceste reactii, uneori chiar boli reale ale organismului se declanseaza pe fond psihic si sunt sustinute prin aceleasi mecanisme psihologice
care uneori nu ne lasa sa ne vindecam. Detasarea, credinta si echilibrarea pornind de la unitatea centrala
poate activa regenerarea si vindecarea. Eu am mare incredere in puterea mintii. Simplul fapt ca esti convins ca cerealele iti fac rau... te face extrem de vulnerabil si predispus anumitor atacuri. Acum nu zic sa ignoram adevarurile si realitatea dar nici sa marsam obsesiv pe ele.
Uite, de exemplu la mine. De cand ma chinuie artrita asta nenorocita am simtit nevoia sa beau bere.
Am baut o vreme Tzintao, o bere chinezeasca din orez si apoi orice bere, care-o sticla din aceea mica
o data pe zi - imi reducea redoarea si durerile mai ceva ca arcoxia sau alte antiinflamatoare. Tin sa precizez ca eu inainte de asta n-am fost bautoare de bere si cred ca nu am baut o bere de aprox. 10 ani.
Numai cand auzeam cuvantul bere ma ingretosam subit, asociind-o cu burdihanele umflate si cu reprezentarea vulgul, cum zice un amic al meu. Acum daca imi facea bine si imi scadea durerea am tot baut cate-o berica, mai ales vara tot intrebandu-ma daca realmente e bine ce fac. Intr-o zi am auzit la teveu ca alcoolul in cantitati moderate scade riscul de artrita si reduce agresivitatea artritei datorita
efectului imunosupresor. Am citit apoi pe net si am inteles de ce imi facea atat de bine berea in acele momente de atac autoimun. Am incercat cate-un pahar de vin dar efectul nu-i la fel.. la mine durerea cedeaza la bere. E ceva ciudat?? Nu poti spune ca aveam vreo dependenta si organismul cerea imperios substanta. dar pur si simplu am inteles ca exista o inteligenta a materiei pe care e bine sa n-o ignoram.
Uneori corpul nostru da semnale si ne transmite mai mult decat toti doctorii si toate cercetarile FDA.
Desigur ca sunt de acuzat cei care-si hranesc copii iresponsabil, ala micu nevand capacitatea discernamantului dar in cazul adultilor povestea asta e la fel de relativa precum nebunia si normalitatea, chestiuni ce sufera transformari de la o generatie la alta, ca ce parea acum 50 ani nebunie, acum a ajuns o banala normalitate iar eforturile noastre de a ne defini si a ne inscrie in normalitate vor fi depasite intotdeauna de normalitatea insasi care evolueaza si se transforma galopant inainte ca noi s-o putem pricepe.
Revenind la chestiuni concrete... am primit in sfarsit diagnostic cert - artrita reactiva. Atacul autoimun ma chinuie si am dureri permanente. S-au stabilizat pe partea dreapta - genunchi - sold- umar, chiar si o coasta s-a razvratit !! Doar gleznele sunt afectate bilateral cu tenosivite si bursite.
D-na doctor a spus ca senzatia de bine si fara dureri de dupa inceperea tratamentului cu sulfasalazina se datoreaza diprofosului aluia de mi l-a injectat atunci, nu sulfasalazinei.
Concluzia este ca boala raspunde la cortizon si mi-a dat medrol de 4 mg. zilnic.
L-am cumparat dar n-am deschis inca cutia... ma gandesc sa iau doar cand n-oi mai putea de durere sau cand vad ca nu mai pot controla boala altfel. Nu stiu, eu vad prednisolonul asta mai rau decat vede Germont glutenul... adica numai ideea ca il iau mi-ar da cosmaruri apocaliptice :))
Toti cei care iau asa ceva s-au umflat la fatza ca balonul - thuamneee, e groaznic !!
Oricum, doctora mea a spus ca nu-i sigura de acest tratament si m- a trimis la o colega de-a ei mai experimentata sa primim si o alta parere. Pe de alta parte... am discutat cu niste tipe de pe alte forumuri, care au trecut prin grozavia asta si mi-au spus ca atacul efectiv tine intre 6 si zece luni apoi e chestie de recuperare... de la om la om se poate scapa de asa ceva. Asadar stau si astept sa treaca timpul.
Desigur ca ma limentez corect - legume, fructe si cate-un iaurt dimineata cu colonhelpul...
Am invatat sa fac niste supe crema de legume - o nebunie... niste retete frantuzesti cu praz sau ciuperci sau sparanglel. Mancare de anghinare, spanak, pastai si alte nebunii.
Ma ingrozesc ca daca incept cortizonul nu mai am voie sare deci o sa-mi iasa fade si retetele astea
de leguminoase.

Monica, tu ai luat medrol ??
0
21-11-2010, ora 21:39
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
erata: tenosinovite
0
21-11-2010, ora 21:54
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
Doamna doctor a spus ca daca iau cortizon e posibil sa-mi treaca artrita iar daca nu...o sa ma tot tina durerile si-o s-o trag asa multa vreme.
0
21-11-2010, ora 21:55
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
ce parere aveti?
0
21-11-2010, ora 22:15
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Leguminoase sunt doar fasolea, mazarea lintea etc. Sparanghelu si prazul se incadreaza in categoria legume, deci daca nu au lectine, este o mare diferenta.
-
Daca ati banui cel putin prin ce am trecut eu, cum gandeam inainte si cum gandesc acum...
Si fara sa iau vreun neuroleptic recomandat de medicina "moderna" !
_
Singurul motiv pentru care am postat aici este fiindca am vrut doar sa ajut, sa previn suferinta altora. Dar forumul nu ofera posibilitatea asta, fiindca nu stii cu cine vorbesti. Poate fi util cel mult ca sa-ti faci reclama si sa obtii o informatie banala, dar nu ca sa te vindeci.

Sanatate !
0
21-11-2010, ora 22:24
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Doamna,
In tratamentul poliartritei reumatoide cortizonicele (cum este Medrol) sunt numai adjuvante, au un rol strict antiinflamator si sunt prescrise pe durate limitate de timp. Nu influenteaza evolutia bolii si distrugerile articulare.
Singurul esential este tratamentul de fond, fie el methotrexat, leflunamida, agenti biologici etc etc.
Cu deosebita stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
22-11-2010, ora 10:42
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
Da domnule doctor, stiu. Tocmai de aceea evit sa incep acest tratament cu toate ca mi-ar face probabil bine pe moment. Se pare ca de la diprofos m-am simtit bine vreo doua saptamani... dar medrolul
are reactii adverse groaznice asa ca probabil voi apela la el doar in cazuri extreme - sper sa nu fie !
0
22-11-2010, ora 11:01
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
Draga Germont, am citit tot ce ai scris si la sectiunea neurologice si am inteles problema ta. Sa stii ca pe toti ne schimba radical o asemenea suferinta care survine la un miment dat in vitata noastra de oameni tineri - deci fara asteptari si nepregatiti sa acceptam invaliditatea si nici vreun tratament care sa ne lase cu sechele pe viata. Si eu m-am schimbat foarte mult de cand s-a declansat artrita si cel mai mult mi-am schimbat obiceurile alimentare. Si eu simt nevoia sa impartasesc oricui conssider ca i-ar ajuta experientele traite de mine si ma doare ca vad adesea chiar in jurul meu oameni care-si sapa groapa cu dintii, ingerand niste produse combinate intr-un fel car-mi da frisoane pe sira spinarii.
Stiu ca incerci sa ajuti si iti multumesc pentru asta. La sugestia ta am luat glutamina si seleniu organic.
Nu e nevoie sa te superi sau sa crezi ca informatiile pe care le lasi se pierd in van si nu subestima oamenii care nimeresc aici in cautare de raspunsuri ca si mine... Sa stii ca eu de multe ori am avut surpriza - placuta ce-i drept... sa ma sune oameni dupa ani de zile si sa-mi spuna ca un lucru pe care l-am spus eu candva si care le parea atunci o nebunie... s-a confirmat ca fiind adevarat. Asadar fiecare trece prin filtrul mintii si asimileaza treptat informatii care undeva la nivel subconstient isi fac loc in timp si produc modificari structurale pana cand constientul nostru le accepta drept viabile.
0
22-11-2010, ora 11:28
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
Draga Stevens,
Ti-am trimis un mail si ti-am pus la dispozitie adresa mea virtuala pentru ca ai spus ca vrei sa discutam niste principii de nutritie, ceva de genul. Acum am primit niste mesaje si abordari pe mess de la o tipa care spune ca are adresa mea de la tine si vrea sa vorbim despre cum e vremea afara, convinsa fiind ca eu simt nevoia sa vorbesc cu cineva si nu gaseam vreu depozitar al eventualelor mele frustrari generate de boala. Iti multumesc pentru ajutor dar ai receptionat gresit nevoile mele!! Am intrat aici in cautarea unor persoane care au trecut prin ceea ce trec eu si asta pentru ca timp de sase luni doctorii nu au putut
evalua simptomele mele intr-un diagnostic cert si nu am primit tratament. Ca de discutat bla bla -uri... n-am eu vreme sa discut cu toti prietenii care ma tot cauta si abia asteapta asta.
0
22-11-2010, ora 18:19
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Hmm, mesaj dat de Margarit catre Stevens, pe un alt forum. Nota: El tocmai vorbise despre "cele mai potente cereale" in combaterea constipatiei
_
Re: Constipatie

Spui foarte multe prostii, locul tau chiar nu este aici.
Poti manca arpacas in alta parte.
Va veni ziua cand iti vei da si tu seama ce dobitocii debitezi, dar eu unul nu am de gand sa murdaresc acest forum cu polemici in care tu sa fii combatut.
Realitatea si timpul te vor combate.
_
Fara comentarii :)
0
22-11-2010, ora 19:30
stadler monica
Nu este medic/terapeut
stadler monica
Buna Irina. momentan iau medrol 0, 8mg/ zi. Cand m-au internat cred ca mi-au dat o doza foarte mare de cortizon in perfuzie si ceva vitamine, dupa doua zile de perfuzi mi-au dat medrol 16 mg/ zi, iar dupa o saptamana am inceput sa iau medrol 0, 8 mg/ zi. Cu 0, 8 mg merg pana in 2 decembrie. Am mai luat medrol acum 5 ani, o luna, dupa care m-i la scos, din cate mi-a spus doctorita mea mai mult de o luna doua nu e voie sa iei medrol si sa sti ca ajuta. NU stiu ce sa-ti zic, dar parerea mea este ca oasele tale se freaca una de cealalta iar daca nu iei masuri ca sa combati acest lucru v-a fi un dezastru ireversibil.
In acel studiu am avut un coleg, care in incapatanarea lui de a nu se intoxica cu medicamente a ajuns sa aiva proteze la ambele solduri de la poliartrita si e dependent de medrol. Sfatul meu pt. tine e sa incerci si nu in doza mare, eu am 52 kl, ( am scris asta ca se da la kl, asa sa-ti faci o parere daca te hotarasti). pana iti mai revi un pic, o luna e suficient, te inbolnavesti psihic din cauza duterii.
Germont chiar imi placi. Te cred ca esti bine dupa o alimentatie corespunzatoare, si eu am studiat mult de 8 ani ce e bine si ce e rau, ultima carte care mi-a picat in mana e, , remedii naturale unde descrie ca organismul difera de la un subiect la altul. Cel mai bun lucru pe care poti sal faci e o detoxifiere total a organismului, dupa care zilnic introduci cate un aliment, iar in momentul in care apar durerile sti ca acel aliment este vina durerilor.
C-am atat pe azi, sanatate tuturor.
Adaugă un comentariu / răspuns
430 comentarii 1 2 ..... 678 ..... 14 15 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.