Prietenei mele nu i-a venit menstruația de 3 zile

31-01-2018
Alex Popescu
Nu este medic/terapeut
Alex Popescu
Doresc sa știu și eu dacă prietena mea a rămas însărcinată, pentru ca nu i-a venit ciclul de 3 zile, eu sunt 100% sigur ca nu a rămas pentru ca facem sex protejat mereu cu unele excepții in care am super mare grija sa nu se întâmple ceva rău Vreau părerea voastră pentru ca eu nu știu chestii din astea și sunt speriat...nu i-a mai întârziat niciodată atât, nu vrea sa luam test de sarcina pentru ca ii este frica sa nu fie pozitiv...
Vreau sa îmi răspundeți cât mai repede și sa fie răspunsuri ok, adică nu aberații
3 comentarii
0
01-02-2018, ora 07:28
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună dimineața!
Întârzierile pot fi și de altă natură, nu neapărat din cauza unei sarcini. Trei zile nu-i foarte mult. Se mai întâmplă. Mai are ceva semne sau simptome de sarcină?
Dar oricât de, , super mare grijă" ați avea, uneori mai sunt și excepții. Deci până la urmă tot testul de sarcină e concludent și vă scapă de emoții. Nu-i mai bine să știți adevărul, decât să trăiți în nesiguranță?
Pentru că nu vă poate da nimeni un verdict sigur.
Diagnosticul clar de sarcina se pune în urma unei ecografii sau a testelor de sarcina pozitive.
Pentru că ecografia permite diagnosticul de sarcina de la 4-5 săptămâni de amenoree(lipsa menstruației), în această fază poate folosi testul de sarcină.
0
01-02-2018, ora 07:55
Psiholog Croitoru Marinela
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Croitoru Marinela
Buna dimineata!

Daca prin “am super mare grija sa nu se intample ceva rau” vrei sa spui ca nu ejaculezi in timpul penetratii, trebuie sa stii ca lichidul seminal contine spermatozoizi si nu este o metoda sigura de a va proteja de o eventuala sarcina.
Testul de sarcina este singura modalitate de a afla daca este sau nu insarcinata sau o analiza de sange Beta HCG ( cu precizie si mai mare ).

Toate cele bune!
0
01-02-2018, ora 22:16
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Începutul vietii sexuale inseamna informare, educare corecta si responsabilitate. Altfel: ”mereu cu unele exceptii” e ca treaba aceea cu ”putin insarcinata”.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: