probleme cu amigdalele, ureche infundata, voma | Forumul Medical ROmedic

probleme cu amigdalele, ureche infundata, voma

04-03-2012
nicoleta_radu
Nu este medic/terapeut
nicoleta_radu
buna ziua. de ceva timp am probleme cu gatul, mai ales cu amigdalele, sau locul din jurul lor. majoritatea timpului le simt umflate, mai ales pe cea stanga (iar noaptea, daca dorm pe partea stanga mi se infunda urechea) si imi vine sa vomit. uneori ma dor amgdalele sau locul din jurul lor, si, in plus, mereu imi vine sa expectorez o secretie, de culoare alba. ce poate fi? multumesc anticipat!
6 comentarii
0
04-03-2012, ora 10:30
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
poate fi o amigdalita cronica hipertrofica
dar deasemenea poate fi si o faringita cronica.. iritativa din cauza unui reflux gastric
este necesar un consult la ORL..si la gastrologie
dupa ce afli ce ai.. o sa stii ce si cum tratezi
amigdalele hipertrofiate.. la ora actuala NU trebuie operate clasic.., e mai bine sa le micsorezi in volum cu Radiofrecventa
0
04-03-2012, ora 13:32
aabb21
Nu este medic/terapeut
aabb21
buna ziua domnule doctor.ma doare foarte rau gatul, il am umflat si imi este foarte greu sa respir, iar durerea este extinsa si la urechea stranga.poate fi o infectie?cum o pot trata?ce trebuie sa fac?multumesc anticipat
0
04-03-2012, ora 14:30
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da. poate fi o amigdalita pultacee sau chear un flegmon periamigdalian
pana maien ei Claritromicina 500 la 8 ore
aerius 1 seara
nurofen 3 pe zi
multa gargara cu ceaiuri calde si tantum verde de supt
nu folosesti fructe citrice, sucuri, mancare acra
maine urgent la ORL
0
04-03-2012, ora 15:29
aabb21
Nu este medic/terapeut
aabb21
multumesc frumos pentru raspuns.as vrea totusi sa va descriu mai bine durerea..ea porneste din gat atunci cand inghit si automat simt o durere puternica in ureche...poate fi o amigdalita pultacee?respectand tratamentul cam cat timp poate dura pana la vindecare?
0
05-03-2012, ora 20:05
dantz
Nu este medic/terapeut
dantz
buna ziua am si eu probleme ORL, de curand am suferit de rujeola, nu am facut in copilarie, dar acum dp tratamentul luat dl medicul d familie tot nu m-am vindecat.eu am si deviatie de sept din urma unei fracturi de piramida nazala, si de aici implicit tot felul de complicatii respiratorii.
Dar de cnd cu rujeola asta mi s-au umflat amigdalitele, in special cea dp partea dreapta unde am frecvent probleme cu respiratia si sunt mai tot timpul infundat, si niste glande dp spatele gatului, si nu mi-au trecut nici acum dp aproape 2 saptamani dl aparitia bolii.
Amigdalita dp dreapta e umflata si vizibila la baza maxilarului, iar de 3 zile am vazut si niste basicute la baza limbii,
am inteles k la unele cazuri de rujeola pot apare si complicatii ?
Stiindu-ma o persoana destul de sensibila cu sistemul respirator, va rog un sfat pot k nu stiu c tratament ar trebui sa urmez in continuare !
Multumesc anticipat !
0
08-03-2012, ora 19:00
vandadaria
Nu este medic/terapeut
vandadaria
Buna ziua. As avea si eu o problema cu amigdalele. Imi amintesc ca in copilarie ma durea mereu in gat si trebuia sa iau antibiotice (de obicei eritromicina, amoxicilina) aproximativ in fiecare luna ptr ca aveam mereu pete alb galbui pe amigdale. am incercat multe tratamente naturiste ( cu tinctura de propolis, polen, laptisor de matca, echinacea) si pot spune ca imi trecea doar ptr o perioada si apoi iar revenea. Cu timpul a disparut durerea in gat ( mai revine rar iarna sau poate o data vara) dar acele pete alb galbui le am mereu. Amigdalele mele sunt "gigante" si din cauza acelor "pete" ( ca nu stiu cum sa le numesc), care de multe ori simteam ca ma zgarie in gat si apoi ieseau din amigdale si aveau un miros urat, au un aspect "vulcanic" prezinta gauri pe suprafata lor. imi amintesc ca am facut si testul in gat ptr a vedea daca poate fi vorba de streptococ dar nu era. Acum am 32 de ani si m-am obisnuit cu treaba aceasta dar as dori sa stiu ce as putea fac ca sa scap definitiv de problema. Va multumesc anticipat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Amigdalele umane absorb nanoplasticele, sugerează cercetătorii
  •