Amigdalele, folosite în teste de laborator pentru analiza efectului medicamentelor asupra celulelor imune

©

Autor:

Amigdalele, folosite în teste de laborator pentru analiza efectului medicamentelor asupra celulelor imune
Echipe de cercetători de la Universitatea Ludwig-Maximilians au reuşit să izoleze celule imune provenite de la amigdalele umane obținute în urma unei intervenții chirurgicale şi să le folosească pentru testarea efector agenților antiinflamatori la nivel celular. Sistemul de cultură conceput de cercetători va permite studiul țesutului limfoid uman în condiții relevante.

Modelul experimental descris de către cercetătorii biomedicali pentru studiul celulelor imunitare nu se limitează doar la celulele izolate din sânge. „Disponibilitatea acestui material, derivată din țesutul uman, ne oferă oportunitatea de a analiza mecanismele de apărare imună direct în celulele umane și de a testa efectele antiinflamatorii ale unor medicamente la un sistem adecvat în acest scop”, a declarat unul dintre principalii autori ai studiului, Angelika Schmidt.

Tratate de regulă ca deşeuri, deoarece sunt derivate dintr-un organ considerat dispensabil, țesuturile amigdalele umane îndepărtate chirurgical au atras interesul echipei de cercetători condusă de medicul imunolog Dirk Baumjohann. Specialiştii au utilizat țesuturile excizate în timpul unei adenoidectomii pentru a investiga biologia celulară a răspunsului imun în fața unor agenți infecțioşi.

Dirk Baumjohann a fost interesat de interacțiunile funcționale dintre două clase majore de celule limfoide, celulele T și celule B, responsabile pentru producerea şi secretarea de anticorpi. Activarea celulelor B de către celulele auxiliare foliculare T are loc în centrele germinale, care sunt localizate în țesuturile limfatice, cum ar fi ganglionii limfatici, splina și amigdalele.

În cadrul studiului, cercetătorii au testat efectele mai multe medicamente care au fost aprobate pentru tratamentul diferitelor boli autoimune inflamatorii, inclusiv artrita reumatoidă, psoriazis, boala Crohn și colita ulcerativă asupra țesutului amigdalelor. Ei au arătat că medicamentele au suprimat activitatea celulelor auxiliare T foliculare și a celulelor B, confirmând astfel efectul antiinflamator al medicamentelor.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 23-03-2020 | creare: 23-03-2020 | Vizite: 695
Bibliografie
Immunology: Tonsils as a testbed, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/02/200228102259.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Amigdalele umane absorb nanoplasticele, sugerează cercetătorii
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum