probleme cu inima
Buna ziua!de cateva zile am dureri in piept, si se lasa pe mana stanga!acum vreo 3 saptamani am fost la un cardiolog si mi-am facut un EKG care a iesit bn si o ecocardiograma care la fel a iesit bine, in afara de un prolaps de valva mitrala, dar doctorul mi-a spus ca e minor si ca nu am de ce sa-mi fac probleme!mi s-a dat sa fac o radiografie cardiopulmonara, crezand ca am ceva la plamani!iar acolo mi-au spus ca la plamani nu am nimic, iar la inima scria: discret configurat mitral si mi-a spus sa-mi fac analize la inima!sunt foarte speriata!nu stiu ce inseamna asta!poate sa-mi explice cineva?ar fi putut iesi la radiografie prolapsul pe care il am?
1 comentarii
buna catalina.nu se poate sa se vada propalsul de valva mitrala la radiografie, el se vede doar la o ecografie cardiaca.Propalsul de VM inseamna un exces de tesut valvular al valvei mitrale, care devine mai laxa si atunci cand se inchide poate depasi planul inchiderii sale normale pe anumite portiuni;se poate asocia sau nu cu regurgitarea sau insuficienta mitrala (adica atunci cand valva se inchide lasa sa scape sange inapoi).Daca ti s a spus dupa ecografie ca propalsul e minor si nu determina insuficienta mitrala nu ai niciun motiv de ingrijorare.Doar trebuie sa efectuezi periodic ecografia cardiaca.Propalsul de VM poate in schimb sa dea dureri toracice si nu-i nimic ingrijorator, deci e posibil ca de aici sa ai durerile.daca ai posibilitatea poti sa-mi trim ultimele analize - sa te pot ajuta.
Alte subiecte recente din această secțiune: