Probleme cu iubitul/dependenta de alcool

01-08-2017
Utilizator11
Nu este medic/terapeut
Utilizator11
Buna seara !
Sunt cu partenerul meu de 1 an de zile. Este un om extraordinar, are o firma ft productiva si ma iubeste extraordinar de mult ( cand este treaz si nu il enervez la bautura ). Recent ne-am si mutat impreuna si nu stiu ce sa fac.
Gaseste motiv zilnic sau aproape zilnic sa bea. De fericire, suparare, musafiri, prieteni etc. Problema mai mare este ca nu se poate opri. Nu are limita si mereu ii este rau urmatoarele 2 zile ( timp de recuperare ) si absolut de fiecare data spune ca nu mai bea, ca este un prost care arunca banii ca sa isi faca rau singur ( uneori mai combina si cu drogurile... ). Am incercat toate metodele dar recent am realizat ca la el este o boala. Oriunde mergem vede bautura si niciodata unde iesim nu comanda nimic fara alcool. Avem certuri ft mari care se lasa cu jigniri asupra mea sau altora, violente asupra oricarei persoane il deranjeaza si mereu ajung sa plec cu capul in pamant de rusine.
Am incercat sa ma retrag dar mereu ma intoarce din drum si mi-as dori sa il pot ajuta.
Precizez ca recunoaste ca are o problema cu alcoolul si drogurile dar daca il intreb de ajutor spune ca trebuie el sa puna stop intr-o zi ca degeaba ii spun eu. Am dat vina de prieteni initial dar pe langa prieteni el este problema principala. Indiferent de cata treaba are sau avem a 2a zi daca se apuca de bautura rar se opreste dupa 3 4 pahare( doar cand este cu mine ).
Din acest motiv avem si probleme sexuale...pt ca mai niciodata seara nu este treaz si dimineata ii este rau am ajuns sa facem sex 1 2 dati pe saptamana( maxim). Ce sa fac? Cum ? Nu mai stiu cum sa o dau...este un barbat extraordinar in rest si as vrea sa il ajut.
Multumesc,
8 comentarii
0
01-08-2017, ora 08:27
Psiholog Neacsu Virginia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Neacsu Virginia
Partenerul dvs are dreptate-el va decide cand sa puna stop. Si se pare ca nu prea e dispus, in ciuda consecintelor asupra celorlalti (violente) sau asupra dvs (jigniri si rusine). Ce e si mai grav este ca, in timp, daca nu se opreste, se va deteriora si fizic. Deocamdata sufera numai functionarea sexuala dar poate sa ajunga la o dementa Korsakoff de toata frumusetea (si ma refer aici doar la urmarile consumului de alcool).
Mereu ma intoarce din drum inseamna, de fapt, inca nu reusesc sa ma desprind, ca, desi mi-a spus ca decizia ii apartine eu inca incerc sa-l schimb.
Mai lucid suna partea aceea cu: am incercat sa dau vina pe prieteni, dar, pe langa prieteni el e problema principala.
Daca el nu v-a cerut si pare ca si refuza sa il ajutati cu problema consumului, cred ca o intrebare care v-ar folosi mai mult este:cum sa ma ajut?
0
01-08-2017, ora 13:03
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua, de fapt refuzati sa vedeti realitatea si alegeti sa vedeti doar ce doriti; asta este o alta definitie a dependentei si a relatiilor toxice despre care tot scriem pe aici.
Realitatea este ca partenerul, pardon, persoana, caci partener a incetat de mult sa fie, este mai mult beat decat treaz, la care se adauga si drogurile. In rest, (care rest?!) este bine.
Aveti deja probleme cu increderea de sine caci altfel ati merge mai departe, iar asta nu este o relatie care sa va creasca aceasta incredere, ci dimpotriva. Eu voi fi mai direct decat colegul meu: simtiti nevoia sa fiti abuzata? Va place sa suferiti? Nu? Atunci ce mai cautati in aceasta relatie? Persoana in cauza nu se poate schimba decat daca face ceva in acest sens, iar in cazul dependentelor, asta dureaza mult, cu eforturi considerabile. Altfel, indiferent ce incearca ceilalti nu va avea succes.
Mergeti mai departe, viata va asteapta!
0
02-08-2017, ora 18:15
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Cand va face ciroza si va fi internat la Obregia pt dezintoxicare, se va opri. Pina atunci incercati la grupurile Alcoolicii Anonimi.
0
13-03-2018, ora 12:29
Mirela111
Nu este medic/terapeut
Mirela111
Buna, iti recomand sa il convingi sa se trateze sub supraveghere medicala. Asa va scapa cu siguranta. Daca vrei sa il ajuti atunci trebuie sa il sustii si sa il intelegi. S a deschis de curand o clinica noua private in Bucuresti care trateaza aceata problema. Daca esti interesata scrie -mi.
0
24-05-2021, ora 00:13
Mirela Violeta
Nu este medic/terapeut
Mirela Violeta
Buna seara sotul meu consumă zilnic minim 2l de vin și 2-3gr de tarie, nu mă mai înțeleg deloc cu el, are varta de 54 și este foarte plictisit de toate, este ipotent, doar alcoolul îl interesează, și Tv.nu mă mai înțeleg deloc cu el, cauta numai ceartă, mă neglijează mereu, este neingrijit, doar cu ceartă se spală, , neagă că alcoolul este cauza, sunt pe punctul de a da divorț, nu mai pot continua așa,
0
24-05-2021, ora 12:51
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Incercati sa il convingeti sa faca tratament de la psihiatru ca sa il ajute sa renunte.
1
25-05-2021, ora 14:09
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Mirela Violeta,

Cautati un avocat bun si mergeti mai departe.
0
18-06-2021, ora 03:00
PLM(plecat la morga/munca/mare/ma.ta/)
Nu este medic/terapeut
PLM(plecat la morga/munca/mare/ma.ta/)
bun venit in România unde descrieți minim 80%din bărbați de aici drumul e drept și unic, va alegeți dacă rămâneți cu el sau nu, de schimbat nu se va schimba, o sa bea pe drum acasă la vecinu la magazin sunt inventivi maxim sa se spele va putea fi convins dar cu greu si asta.. varul meu are 35 si e mai rău daca ajuta la cva separat
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.