probleme cu limba... niste zone mai rosii, foarte netede, cu doar cateva papile mai umflate pe ele

buna ziua,
am 26 de ani de vreo 2 luni am niste probleme legate de limba, si anume niste zone mai rosii, foarte netede, cu doar cateva papile mai umflate pe ele. dupa circa 4-6 zile trec, limba arata normal, apoi apare iar o senzatie usoara de arsura, apoi o zona rosie, care dimineata este delimitata de o albeata. intre timp dispare si raman doar zonele netede, cu cateva papile dezvoltate mai mult (se simt prima oara in gura cand frec limba de buze).
in ultima vreme nici n-am mai fost la dentist, timp in care unele lucrari s-au stricat (mi-au cazut 2 plombe) care in timp s-au marit.
analizele normale de sange mi le-am facut, din cauza unor senzatii de "nod in gat" acum vreo 3 luni mi-am facut toate investigatiile ce tin de glanda tiroida, exudat faringian am facut. toate analizele au iesit perfecte...
medicul de familie mi-a recomandat mai multe tratamente, banuind prima oara candidoza, apoi un herpes. pana acum n-au avut efect, problemele continuandu-si ciclul.
inca o problema pe care am observat-o cand analizam limba cu atentie. si anume niste foarte mici basicute pe buza de sus. mici si multe, insa greu se vad cu ochiul liber, iar la pipait nu prea se simt.
din cate am vazut poze nu se pot uploada nu?
am 26 de ani de vreo 2 luni am niste probleme legate de limba, si anume niste zone mai rosii, foarte netede, cu doar cateva papile mai umflate pe ele. dupa circa 4-6 zile trec, limba arata normal, apoi apare iar o senzatie usoara de arsura, apoi o zona rosie, care dimineata este delimitata de o albeata. intre timp dispare si raman doar zonele netede, cu cateva papile dezvoltate mai mult (se simt prima oara in gura cand frec limba de buze).
in ultima vreme nici n-am mai fost la dentist, timp in care unele lucrari s-au stricat (mi-au cazut 2 plombe) care in timp s-au marit.
analizele normale de sange mi le-am facut, din cauza unor senzatii de "nod in gat" acum vreo 3 luni mi-am facut toate investigatiile ce tin de glanda tiroida, exudat faringian am facut. toate analizele au iesit perfecte...
medicul de familie mi-a recomandat mai multe tratamente, banuind prima oara candidoza, apoi un herpes. pana acum n-au avut efect, problemele continuandu-si ciclul.
inca o problema pe care am observat-o cand analizam limba cu atentie. si anume niste foarte mici basicute pe buza de sus. mici si multe, insa greu se vad cu ochiul liber, iar la pipait nu prea se simt.
din cate am vazut poze nu se pot uploada nu?
4 comentarii

In medicina antica se spunea ca Limba este oglinda tractului digestiv.
Fa o ecografie gastrica si exclude o poatologie de acest gen.
Neaparat trebue sa mergi la stomatolog sa rezolvi problemele, doar limba sta permanent in contact cu infectiia din carii si de sub lucrarile vechi !
Fa o ecografie gastrica si exclude o poatologie de acest gen.
Neaparat trebue sa mergi la stomatolog sa rezolvi problemele, doar limba sta permanent in contact cu infectiia din carii si de sub lucrarile vechi !

trebuie sa reincep cu dentistul..am tot amanat, cum o face majoritatea cnd e legat de dentist :)
acum vreo 2 ani, am avut 1-2luni stari de greata si am facut analizele generale + investigatii ale stomacului, printre care si ecografie. nu s-a gasit nicio problema, iar starile respective au trecut in scurt timp...
credeti ca este necesar sa mai reiau investigatiile legate de tubul digestiv?
multumesc
acum vreo 2 ani, am avut 1-2luni stari de greata si am facut analizele generale + investigatii ale stomacului, printre care si ecografie. nu s-a gasit nicio problema, iar starile respective au trecut in scurt timp...
credeti ca este necesar sa mai reiau investigatiile legate de tubul digestiv?
multumesc

am uitat sa completez ca in ultima vreme imi cam sangereaza si gingiile, mai ales cand ma spal pe dinti

Cred ca tebue sa incepi de la stomatolog.
curaj !!!
curaj !!!

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 12gura uscata in timpul somnului
- 8ciuperca pe limba
- 46Limba crapata si dureroasa
- 6simptome de inghitit limba
- 6Senzatie de amorteala gat si limba
- 6durere imensa de cap, friguri, tremurat necontrolabil, limba grea si amortita si senzatia de lesin =
- 3Senzatie de inghit limba.
- 0mancarimi in gat, dureri usoare ale limbii
- 37bube rosii la baza limbii si limba alba foarte incarcata
- 2Inflamatie baza limba
- 0durere limba va rog ajutati-ma
- 5Am spre baza limbii o tenta mai alba care tot se schimba
- 8interventie chirurgicala mandibula
- 1Aspect straniu al limbii
- 0Afectiune la limba fara diagnostic
- 2Limba maro
- 6Durere insuportabila
- 1O mica rosatura pe limba(poza)