probleme cu respiratia

20-02-2009
Magina
Nu este medic/terapeut
Magina
Am in jur de o luna de cand mi se intampla sa raman pentru o perioada de 1 secunda fara aer iar apoi pot respira din nou.Nu imi pot da seama care este cauza o fi din cauza oboselii sau din cauza ca stau prea mult in fata calculatorului, ca in rest la scoala alerg nu am nimic respir perfect numai cand ajung acasa mi se intampla...
23 comentarii
0
20-02-2009, ora 19:04
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
S-ar putea sa fie vb despre o usoara dispnee sau apnee, provocata de aerul mai putin curat ca cel din aer liber sau de un proces psihic(cu toate ca nici cel din aer liber nu este curat, dar macar asa iti da senzatia din cauza curentilor de aer). Cel mai bine este sa consultati un pneumonftiziolog, care mai mult ca sigur va v-a face niste teste de respiratie si o radiografie sau o bronhoscopie, pentru a depista concret de ce anume aveti aceea oprire de respiratie.

Numai Bine si in momentele in care aveti acea problema, incercati sa va relaxati, comutati-va gandirea catre ceva frumos, concentrati-va catre alte organe cu ar fi mainile, picioarele, etc., asta pentru a nu intra in panica.

:)
0
12-04-2009, ora 21:04
antonia31
Nu este medic/terapeut
antonia31
Si eu am probleme cu respiratia, de 2 saptamani simt ca nu inspir, atunci cand respir normal. Trebuie sa respir mereu adanc si sa stau intr-o pozitie favorabila. Nu cred ca e ceva cauzat de stres, avand in vedere ca e tot timpul si nu a fost provocat de ceva anume, sau sa se intample noaptea, sau cand fac exercitii. Nu tusesc, nu simt durere, decat insuficienta respiratorie. Va rog, astept un raspuns, multumesc!
0
12-04-2009, ora 22:20
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Buna seara!

Va rog sa-mi spuneti daca vi se pare ca nu inspirati suficient de mult aer, doar atunci cand respirati pe nas? Daca rsp este da, atunci mai mult ca sigur suferiti de congestie nazala, conditie medicala provoacata de o posibila deviatie de sept, de o rinita hipertrofica si chiar si vasomotorie. Daca rsp este nu, trebuie sa va faceti o radiografie pulmonara sau, daca puteti, chiar o bronhoscopie (dar este invaziva si presupune mult inconfort si calm din partea individului/ei), niste probe ventilatorii si sa mergeti la un medic pneumoftiziolog.

In cazul in care plamanii si caile respiratorii sunt ok, trebuie sa va faceti si un control cardiologic.

Cu multa placere,
NICK:)
0
02-02-2011, ora 03:57
kosty_24k
Nu este medic/terapeut
kosty_24k
Salut. si eu probleme cu respiratia, cred ca de aici am si niste palpitatii la inima, sau este doar imaginatia mea.Simt o ingreunare in respiratie, chiar daca respir adanc, simt ca nu imi intra destul oxigen in plamani. Ma gandesc constant la problema asta, si ma obsedeaza. la cel mai mic efort simt ca o sa raman fara aer, si simt inima cum incepe da imi bata cu putere. Uneori pot sa fac efort fara nici o problema. Am facut un EKG, analize la sange care au fost bune, iar doctorul m-a ascultat la plamani si a spus ca sunt ok.Simt un discomfort permanent in respiratie, oboseala si simt ca nu am energie deloc. Nu stiu ce as putea avea. Multumesc mult
0
23-05-2011, ora 08:16
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hristos a înviat!
Kosty_24k, dispneea dv. - greutatea în respiraţie, în condiţiile în care analizele la sânge sunt bune, ca de altfel şi EKG-ul şi funcţionalitatea plămânilor, poate fi produsă pe fond neurologic, din cauza unor factori stresori existenţi în viaţa dv. Într-o singură expresie, greutatea din respiraţie pe care o aveţi poate fi o simplă manifestare psihosomatică a unei tulburări de stres, eventual chiar a unei distonii neurovegetative nediagnosticate.
Destul de frecvent, dispneea este rezultatul unei afectări pulmonare produse de un reflux gastro-esofagian frecvent, sau a unei circulaţii cerebrale deficitare, printre altele.
__
Ar fi indicat să consultaţi un medic internist, pentru a beneficia de o examinare amănunţită, în cazul în care doriţi o abordare alopatică, iar dacă doriţi o abordare naturistă, ar fi indicat să consultaţi un medic fitoterapeut.
__
Ca şi fapt divers, tinctura de talpa gâştei vă poate trata dispneea, dacă ea este produsă de o distonie neurovegetativă; ca de altfel şi gastrocynesine-ul, dacă ea este produsă de un reflux gastro-esofagian, şi Bio-Biloba-ul, dacă ea este produsă de o circulaţie cerebrală deficitară.
----------*

Consultaţi medicul. NU luaţi nimic fără aviz medical!
_

Însănătoşire grabnică.

(*modificat de administrator)
0
24-05-2011, ora 20:39
nikol_cnikol
Nu este medic/terapeut
nikol_cnikol
Buna ziua,
Am probleme cu respiratia, nu pot sa-mi iau aier in piemt pret de cateva secunde, chear daca ma straduiesc si incerc sa-mi pastrez calmul. Dupa ceva timp, si mai ales can casc, reusesc sa-mi umplu plamanii cu oxigen. Am facut analize pulmonare si un ECG si mi s-a spus ca nu am nimic. Dar sunt tot mai nelinistita pentru ca acesta stare este tot mai deasa.
Poate fi ceva legat de glanda tiroida?
Va multumesc
0
19-07-2011, ora 17:16
Daniel_arad
Nu este medic/terapeut
Daniel_arad
Buna ziua, sunt nou pe forum si am niste nelamuriri si as fi foarte bucuros da ca me-ati raspunde.
De 3 zile am o insufucienta respiratorie, dispnee, simt ca nu mi se oxigeneaza corpul cum trebuie, iar noaptea e mai rau.Doctorul me-a pus diagnosticul de bronsita astmatiforma si me-a dat trimitere la sitalul tbc pentru analize sipentru tratament.A spus doctorul de familie ca este o alergie (un fel).As vrea sa stiu daca poate fi de la fumat (fumez de un an jumate si m-am lasat de 3 saptamani) sper canu e din cauza asta, oricum nu fumam mult, cel mult 4 pe zi.As vrea sa stiu daca voi scapa de boal si daca exista tratament, sunt foarte speriat.
Va multumesc!
0
19-07-2011, ora 19:06
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stmată dră/dnă Nikol_cnikol, problema pe care o aveţi dv. cu respiraţia are sau poate avea una sau mai multe cauze. Èšinând cont că analizele pulmonare au avut rezultate care s-au încadrat în normalitate şi că ECG-ul, electrocardiografia, nu a evidenţiat niciun viciu de funcţionalitate la nivel de inimă, cel puţin în aparenţă, aşa cum vi s-a spus, înclin să cred că incapacitatea dv. de de inspira aer preţ de câteva secunde se poate datora somatizării unei afecţiuni psihice/psihologice de care dv. nu sunteţi conştientă. De pildă, o tulburare de anxietate generalizată, de moment sau nu numai, vă poate produce un atac de panică tipic sau atipic, mai mult sau mai puţin pronunţat; atacul de panică are clar abilitatea de a vă putea produce absenţa respiraţiei de varietate reflexă, prin intermediul unei dereglări neurologice la nivelul mucoasei căilor aeriene. Analizaţi-vă comportamentul respiraţiei şi încercaţi să observaţi dacă nu cumva, înainte de a avea acea incapacitate respiratorie, aveţi o stare de agitaţie/anxietate. Dacă identificaţi o astfel de anxietate ar fi indicat să consultaţi un medic care să v-o trateze, un fitoterapeut, dacă doriţi ca anxietatea să vă fie tratată cu produse naturiste, sau un psihiatru, dacă doriţi ca anxietatea să vă fie tratată cu produse alopate.
Spuneţi--mi, vă rog, căci nu aţi precizat foarte clar, incapacitatea respiratorie o aveţi şi când respiraţi pe nas şi când respiraţi pe gură? Dacă da, în care caz incapacitatea este mai proeminentă, pe nas sau pe gură?
Când aţi consultat medicul care v-a făcut analizele pulmonare, aţi primit asigurarea că nu prezentaţi obstrucţii ale căilor respiratorii superioare sau inferioare? (dacă prezentaţi obstrucţii, atunci apneea dv. - absenţa respiraţiei - este de natură mecanică).
În altă ordine de idei, răspunzându-vă la întrebare, da, şi glanda tiroidă poate fi implicată în mecanismul care vă declanşează dv. absenţa respiraţiei. Glanda tiroidă, mai ales când prezintă modificări patologice de morfologie, de formă şi structură, poate să dezechilibreze actul respiraţiei, atât direct cât şi indirect. Puteţi consulta preventiv un medic endocrinolog, pentru a fi examinată fizic şi pentru fi testată serologic şi imagistic.
În rest, ca şi fapt divers, faceţi tot posibilul să aveţi un regim de viaţă echilibrat, ţinând cont de trilogia funcţională esenţială pentru supravieţuirea trupului şi a sufletului - funcţia fizică (aveţi grijă de trupul dv., folosindu-l în scopuri pozitive), funcţia mentalo-psihică (aveţi grijă de gândirea şi sentimentele / emoţiile dv., menţinându-le cât mai mult pe lungimea de undă a pozitivismului) şi funcţia spirituală (aveţi grijă ca gândurile, cuvintele şi faptele dv. să nu vă îndepărteze de Dumnezeu, ci să vă apropie; în acest sens mergeţi regulat la Biserică, rugaţi-vă, ţineţi post, spovediţi-vă etc.) şi cultivaţi-vă zilnic voinţa de a vă ajuta semenii aflaţi în diferite necesităţi, după putinţa dv., chiar şi doar cu un zâmbet, o mângâiere, un cuvânt, o rugăciune sau o cană cu apă.
Însănătoşire grabnică!
0
19-07-2011, ora 19:40
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!
Stimate drule/dle Daniel_arad, bronşita astmatiformă se tratează, nu foarte uşor, la toate persoanele afectate ea având un tratament complex diferit, strict prescris în funcţie de cauza sau cauzele care stau la baza producerii bolii.
Bronşita astmatiformă are cel puţin o cauză, în cele mai simple şi fericite cazuri, însă în cele mai complexe şi nefericite cazuri această boală are un adevărat cocktail de cauze conlucratoare, cele mai cunoscute dintre ele fiind alergia respiratorie specifică, infecţia respiratorie acută virală, fumatul, inhalarea de noxe atmosferice şi ocupaţionale (SO2 - dixid de sulf, NO2 - dioxid de azot, praf, gaz metan etc.), refluxul gastro-esofagian ş.a.m.d.
În afară de dispnee, prezentaţi şi următoarele simptome: wheezing (respiraţie şuierătoare), tuse, spută (secreţie vâscoasă a căilor respiratorii, eliminată prin tuse) şi bronhospasm? Dacă da, nu amânaţi mersul la spital nici măcar o zi.
Mergeţi la spitalul recomandat. Acolo vi se vor face analize la sânge, în special hemoleucograma, pentru a vi se depista o posibilă eozinofilie, şi analize instrumentale/imagistice, de genul spirometriei, pentru a vi se investiga capacitatea pulmonară totală (CPT), vitală (CV), reziduală funcţională (CRF), volumul rezidual şi volumul expirator maxim pe secundă (VZ şi VEMS), printre altele.
Vi se va precrie medicaţie specifică, iar pe lângă medicaţie vi se va recomanda un regim de viaţă nou şi o dietă alimentară anume.
Răspunzându-vă la întrebări, da, şi fumatul a stat la baza producerii bolii dv., iar în ceea ce priveşte tratarea bolii, staţi liniştit, dacă veţi lua tratamentul cum trebuie, dacă veţi evita factorii declanşatori, cei pe care medicul vi-i va pune în vedere şi dacă veţi avea credinţă, fără doar şi poate, vă veţi vindeca, cu răbdare şi perseverenţă.
Însănătoşire grabnică!
0
19-07-2011, ora 22:28
Daniel_arad
Nu este medic/terapeut
Daniel_arad
Va multumesc foarte frumos, nu tusesc, nu am flecma, nu am weezing cum ati spus, doar dispnee, atat, nu stiu ce poate fi
0
20-07-2011, ora 02:01
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimate drule/dle Daniel_arad, cu multă şi deosebită plăcere v-am răspuns.
Dacă nu prezentaţi spută, respiraţie de tip wheezing şi nici nu tuşiţi, sunteţi un norocos. Afecţiunea dv. se află în stadiu incipient! Oricum, trebuie să ştiţi faptul că diagnosticul primit, cel de bronşită astmatiformă, este unul prezumtiv, adică este considerat ca fiind cel probabil. În realitate dv. puteţi să NU suferiţi de acel tip de bronşită, ci de cu totul altceva. Tocmai bazându-se pe probabilitate, nu pe certitudine, medicul care v-a consultat v-a dat trimitere către pneumoftiziologie, către spitalul menţionat de dv., pentru analize şi tratament, dacă acesta din urmă se va impune. Mergeţi la spital cu toată încrederea. Gândiţi pozitiv şi cultivaţi-vă credinţa că totul va fi bine. Dumnezeu vă va ajuta.
Însănătoşire grabnică!

Cu respect,
Nick

Post Scriptum - Să NU mai fumaţi niciodată. Evitaţi şi locurile în care se fumează, pentru a limita pe cât posibil chiar şi fumatul pasiv, cel indirecto-voluntar.
0
20-07-2011, ora 16:46
Daniel_arad
Nu este medic/terapeut
Daniel_arad
Va multumesc domnule doctor, Domnul sa va rasplateasca!, Am facut o radiografie la plamani si m-a consultat, totul este in regula, dupa cum spune dna doctor, maine ma duc sa mai vorbesc si sa imi faca un test de respiratie sper sa fie totul bine sa sa primesc un tratament totusi.
0
21-07-2011, ora 11:25
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!
Stimate drule/dle Daniel_arad, mă bucur tare mult că radiografia pulmonară nu a scos în evidenţă nimic patologic.
Testul de respiraţie, cel mai probabil spirometria, prin care vi se va investiga capacitatea pulmonară totală (CPT), vitală (CV), reziduală funcţională (CRF), volumul rezidual şi volumul expirator maxim pe secundă (VZ şi VEMS), printre altele, este foarte necesar, în cazul dv., pentru că va ajuta medicul să ajungă la o concluzie, în ceea ce priveşte suferinţa dv.
Pentru spirometrie trebuie să vă pregătiţi, tocmai de aceea vă rog să evitaţi mesele abundente, copioase, sau să beţi băuturi acidulate înainte de examinare; mergeţi la toaletă înainte de examinare, pentru a vă goli vezica biliară; purtaţi îmbrăcăminte lejeră, pentru a nu vă deranja mişcările cutiei toracice; nu staţionaţi în zone în care există fum de ţigară.
Sper să citiţi acest mesaj înainte de a merge la medic!
Numai bine,
Nick

Post Scriptum - NU sunt medic, dar vă mulţumesc pentru faptul că mi-aţi dăruit verbal o astfel de titulatură. Cunosc şi eu ceva medicină, pentru că am studiat, dar nu sunt cadru medical, sau sunt doar în vis, cum mi se întâmplă frecvent :)
0
21-07-2011, ora 11:27
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
*vezica urinară
0
12-09-2011, ora 21:53
anonimGirl
Nu este medic/terapeut
anonimGirl
Buna...am o problema cu respiratia de la o vreme...simt o durere in piept si o stare de sufocare...trebuie sa trac aer puternic in plamani...de cateva ori am ramas 1, 2 sec fara aer si a inceput sa imi bata foarte foarte tare inima (de exemplu cand am urcat niste scari in fuga iar odata cand pur si simplu stateam)...uneori simt ca ma strange ceva de gat...tin sa precizez ca sunt si alergica la praf, pene, mucegai si folosesc bixtonim...inca nu am ajuns la medic dar ce as putea avea? Va multumesc
0
12-09-2011, ora 21:57
anonimGirl
Nu este medic/terapeut
anonimGirl
Am uitat sa mai specific ceva...uneori ma ia o tuse din senin si daca tusesc de cateva ori tot mai tare ma ia...
0
15-09-2011, ora 22:23
Corban George
Nu este medic/terapeut
Corban George
Buna ziua.Am si eu o problema legata de respiratie, simt ca nu mai am aer in piept, nu pot sa trag aer in piept pana la capat, nu pot sa casc cum trebuie, simt ca ma sufoc, am o senzatie de sufocare foarte mare... urmate cred de unde atac de panica... am aceste crize din ce in ce mai des de la un timp ma tin chiar si cate 2 zile... NU MAI SUPORT!! acum crizele sunt acute si pe langa faptul ca nu pot sa respir mai am si amortel ale fetei.. si ameteala. evident am fost la doctor am facut analize au iesit bine.. am facut radio. la plamani a iesit si aceea bine..am facut un control ( am uitat sincer cum se numeste ( acel control in care te pune doctorul sa suflii intr-un aparat tot aerul din plamani dupa care sa tragi cat de mult poti.. a iesit si aceea bine.. crizele vin din senin... prima data cand am fost la doctor mi-a spus medicul de familie ca paote fi un atac de panica... am zis ok... asa o fi... dar senzatiile vin din senin.. exemplu stau in pat ma uit la tv.. stau la pc merg pe strada... DORM.. ma trezesc cu aceasta senzatie... am fumat vreo 8-9 ani constat acum am ap 24... m-am lasat de fumat de arx 2 luni de cand senzatiile au aparut din nou.. dar nici un efect... am suferit de o bronsita cand eram mic la varsta de 2-3 ani.,.. nu mai stiu exact dar oricum in jurul acelei varste... o sa merg din nou la doctor dat fiind ca am gasit niste chestii extrem de interesante pe forumuri medicale... si am vazut ca sunt destui cei care se comfrunta cu probleme asemanatoare mie... astept totusi inca un sfat depre ce as putae sa fac !

MULTA SANATATE
Corban George
0
15-09-2011, ora 22:26
Corban George
Nu este medic/terapeut
Corban George
testul despre care vorbesc este cel de spirometria

tin sa precisez ca acest post l-am facut chiar in timul unei stari ca ce a mentionata mai sus.
sa fiu sincer m-am calmat putin..dar sensazia ciudata este...
0
28-09-2011, ora 22:12
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dră/dnă anonimGirl, principalele dv. probleme medicale, şi anume: durerea din piept, starea de sufocare, apneea ocazională (oprirea temporară a respiraţiei), senzaţia că vă strânge cineva de gât (un posibil globus istericus!) şi accesele de tuse, sunt simptome subiective sau obiective care fac parte din tabloul clinic al multor condiţii medicale. Puteţi suferi de RFL (reflux gastro-esofagian), astm bronşic, distonie neurovegetativă, angină pectorală etc. sau puteţi să aveţi toate simptomele pe fond psihic, din cauza unei tulburări de anxietate sau din cauza unui stres intens prelungit.
Vă rog să consultaţi un medic internist pentru a fi examinată, diagnosticată şi, dacă se va impune, tratată.
Însănătoşire grabnică!
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Toate cele bune,
Mr. Nick
0
28-09-2011, ora 22:22
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!
Stimate drule/dle Corban George, problema dv. de respiraţie poate să fie rezultatul clinic al unei hipocalcemii, al unei hipotensiuni de moment, al unei hipoglicemii bruşte, al unei hipomagneziemii etc.
Cunosc un domn care a avut exact aceeaşi simptomatologie ca a dv. I-am spus din prima că suferă de tetanie lentă, adică de spamofilie. NU m-a crezut, dar până la urmă a ajuns să primească diagnosticul de spasmofilie de la un medic internist. S-a tratat cu Kalsis şi AlphaD3 de 0, 5 mcg, în 3 luni de zile. Nu este obligatoriu ca şi dv. să suferiţi de spasmofilie!
Consultaţi un medic internist pentru a vi se face un set complex de analize (hemoleucograma completă, calciul ionic, magneziu seric, transaminazele, glicemia, lactatdehidrogenaza etc.). Cu siguranţă veţi fi diagnosticat şi tratat corect.
Însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Toate cele bune,
Mr. Nick
0
01-10-2011, ora 20:37
anonimGirl
Nu este medic/terapeut
anonimGirl
Multumesc frumos...am sa merg la medic sa vad ce problema am..o seara frumoasa
0
03-10-2011, ora 15:19
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dră/dnă anonimGirl, cu multă şi deosebită plăcere. Pentru puţin, însă!
O zi minunată.
Numai bine,
Mr. NIck
0
05-10-2011, ora 15:05
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Corban George, faptul ca amorteste fata si nu mai poti respira, sa nu fie de la o problema vasculara.
Ar trebui sa consulti un dr cardiolog si sa faci ceva analize de sange ca sa vezi cat de fluid este : timpul Quick si chiar INR.
Ai varice?
Spui ca analizele de sange sunt bune. Cat ai leucocitele si hematiile?
Daca nu sunt incercuite nu inseamna neaparat ca sunt bune, trebuie sa te uiti cu atentie daca sunt catre minim sau maxim fata de valorile de referinta date de laborator.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Urgențele respiratorii (pulmonare) - cum să le recunoști și ce să faci
  • Ce faci când copilul nu respiră bine (nu poate să respire)?
  • Noi date despre mucus ar putea ajuta pacienții să respire mai ușor
  • Respirație dificilă? - cum îți dai seama că ai ceva la plămâni
  • Ce să faci când simți că nu ai suficient aer (probleme de respirație)
  • Dificultăţi la respirat? Cum îţi dai seama dacă respiri bine sau nu
  •