Probleme cu urechea!!!

130 comentarii 1 2 34 5 Înainte ›
0
18-04-2012, ora 12:21
viol3ta
Nu este medic/terapeut
viol3ta
Buna ziua, domnului doctor Fluieraru,
Fetita mea a facut o viroza. A zacut toata saptamana trecuta. I-am dat Teraflu alternat cu paracetamol sinus si sirop de tuse paxeladin. Azi s-a trezit cu ganglionii mariti, inflamati, durerosi. E gatul tare si pe-o parte si pe cealalta, si dupa urechi. Am inceput sa-i dau augmentin. Ce sfat imi dati, dl. Doctor?

Va multumesc!
Viol3ta
0
18-04-2012, ora 15:23
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
copilul trebuie vazut la ORL..sau contagioase
0
28-04-2012, ora 14:49
anyska
Nu este medic/terapeut
anyska
Buna ziua!am o problema cu urechile, simt o senzatie de infundare, nustiu care e cauza, cred ca m-a tras curentul, insa nu sint sigura, pentru ca am mers a doua zi la inot, poate mi-a intrat apa.nu ma dor, doar ca le simt infundate...si parca capul imi vuieste.inainte de aceasta m-au durut si dintii, am fost la stomatolog, apoi am fost si la orl-ist mi-a vazut ambele urechi, mi-a spus ca nu am nimic, ci aceasta senzatie sa fie din cauza nasului care la fel e infundat...mi-a dat nazalfen si mi-a recomandat sa masez usor urechile.si mi-a mai spus ca probail sa fie infundat canalul care face legatura cu nasul.insa nustiu daca e sa fie asa.am o saptamina decind am aceste probleme..mi-e foarte incomod.nu aud cum auzeam.si nu-i nici o schimbare.d-voastra ce-mi recomandati?multumesc anticipat!
0
28-04-2012, ora 19:23
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
sa desfunzi bune nasul.
sa incalzesti bine urechile
aerinaze 2 pe zi 5 zile
0
28-04-2012, ora 19:38
anyska
Nu este medic/terapeut
anyska
multumesc pentru raspuns..as mai avea o intrebare...cu ce ar fi mai indicat sa incalzesc urechile?
0
19-05-2012, ora 22:53
Oana2996
Nu este medic/terapeut
Oana2996
Buna! Am si eu o problema.. de cateva zile imi simt urechea dreapta putin infundata si o durere cat de cat suportabila, dar in interiorul acesteia. Cand rad, casc sau mestesc, simt ca ma doare.As vrea un raspuns va rog cu referire de la ce ar putea fi ? multumesc anticipat
0
20-05-2012, ora 20:39
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
dupa un consult ORL.. o sa stii aca e un simpu dopd eceara care apasa pe timpan..sau ceva mai serios
0
15-06-2012, ora 16:08
elena magurean
Nu este medic/terapeut
elena magurean
Buna ziua.

Am fost la un consult ORL si dr zicea ca totul este ok.mi-a facut ceva investigatii cu o camera video in urechi, nas si gat dar nu vedea nimic.Pe mine ma doare rau urechea si chiar simt ca si o arsura cand vorbesc la telefon.
De curand mi-am facut ceva analize dat fiind faptul ca am tiroidita si fiind boala autoimuna mi-a mai dat si un SS-A pozitiv care se gaseste in sindromul Sjogren, inca nu am fost la reumatolog dar merg luni in Debrecen, Am uitat sa specific ca si ANA mi-au iesit tot poziti si de aici au constatat ca cei responsabili de pozitivarea rezultatului sunt SS-A.Poate fi de acolo durerea? sau mai poate fi daca imi iasa o masea de minte?este posibil ca la 28 de ani sa imi mai creasca vreo masea, cateodata durerea ar fi de acea natura.
Va multumesc
0
16-06-2012, ora 00:33
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1. regula principala care trebuie stiuta
Nu Exisa Durere de ureche fara scadere de auz
cu alte cuvinte.. in otita daca dore urechea scade si suzul
2. o durere de ureche fara scadere de auz poate fi de las dantura, de la gat, amigdale, de la coloana cervicala s.a
0
16-06-2012, ora 11:01
elena magurean
Nu este medic/terapeut
elena magurean
Va multumesc de raspuns.De auzit aud foarte bine, nu cred ca am otita, dar o sa merg la un control.este foarte posibil sa fie de la coloana dar am si ganglioni inflamati.
0
16-06-2012, ora 18:23
valentinaro
Nu este medic/terapeut
valentinaro
Buna ziua,
Ma numesc Valentina si de ceva vreme...cam un an, aud un zgomot ciudat in urechea dreapta. Zgomotul este asemanator unui motor, nu este permanent si se intampla mai mult seara inainte de culcare. Nu este foarte puternic dar ma enerveaza...aud un motor ca de frigider. Daca misc capul dispare insa dupa un timp reapare. Am acest zgomot in ureche de cand am ramas insarcinata si a durat pe toata perioada sarcinii si in continuare inca de 7 luni de cand am nascut. Se intampla in fiecare seara dar nu se repeta decat de cateva ori inainte de somn.
Va rog frumos sa imi spuneti care ar fi cauza si ce pot face. Nu locuiesc in tara. O fi ceva grav?! Trebuie sa merg la medic?!
Multumesc.
Cu stima,
0
16-06-2012, ora 22:42
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
da este un semn de dereglare a circulatiei cerebrale
motive sunt diverse /kg, tensiunea, glicemia, probleme renale..s.a
incepi cu investigstii la med.de familievdar ceri si trimitere la orl
0
17-06-2012, ora 09:07
oanaper
Nu este medic/terapeut
oanaper
Buna ziua!sunt din Iasi si de cateva saptamani, in timp ce vb la telefonul mobil ma doare urechea in timpul convorbirii si dupa. credeti ca ar avea vreo legatura vorbitul la telefonul mobil cu durerea urechii?ce-i drept vb cam mult, 2-3 ore pe zi, dar nu concomitent!ce investigatii trebuie sa fac?
0
17-06-2012, ora 09:59
valentinaro
Nu este medic/terapeut
valentinaro
Va multumesc pentru raspuns. De obicei am tensiunea mica 8 cu...9 cu...sau 10 cu...Tensiunea pe timpul sarcinii a fost in jur de 11 cu...
Analizele pe timpul sarcinii au fost foarte bune insa da, am luat in greutate si dau jos foarte greu desi au trecut 7 luni de cand am nascut.
Inainte de ultima menstruatie, acum o saptamana, am avut niste dureri de cap cumplite si ameteala, nu pteam sa ma ridic din pat. Acest lucru este iarasi o noutate in starile mele de ultima ora :(
Poate avea legatura cu zgomotul din ureche?!
Am sa va urmez sfatul si voi merge la medicul de familie si voi cere trimitere la ORL.

Multumesc.

Cu stima,
Valentina
0
18-06-2012, ora 14:03
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
pt. oanaper
mergi la clinica ORL..sp. de Recuperare pentru investigatii

valentinaro
toate simptomele din organism au legatura intre ele si se influenteaza reciproc
tensiune amica + kg.. = dereglari de circulatie grave
pana ajungi la medic
foloseste fiole de Ginseng + ginko biloba cate 1 dimineata, 1 la pranz
ceai de maces, paducel, papadie 1-2 litri pe zi
0
12-08-2012, ora 06:49
Marius17
Nu este medic/terapeut
Marius17
Buna ziua Domnule Doctor...
Sunt la Constanta la mare..si cred ca din cauza vantului care bate puternic pe faleza am tras curent la urechea dreapta...
Durerea a inceput acum doua zile...dar nu era prea intensa..asa ca l-am rugat pe tatal meu sa imi faca un con din hartie si sa mi-l puna in ureche si sa il arda..(am auzit ca are efect)..pe moment durerea a disparut.
Dupa-amiaza am ajuns la camera si m-am pus sa ma odihnesc..dar ma trezeam cam din ora in ora cred sa imi curat urechea deoarece imi curgea un lichid mai cleios din ea...un timp nu i-am mai acordat atentie crezand ca daca nu ma gandesc la ea..nu o sa mai doara asa de intens.dar din cand in cand m-ai simteam intepaturi...
Seara cand a sosit timpul sa dorm..nu sa intamplat nimic deosebit..dar dupa o ora de somn...urechea s-a infundat si nu mai aud in mare parte cu ea...si simt intepaturi la fiecare..bataie a pulsului..in plus..nu pot nici macar sa o ating..din cauza durerii...
Din cate am citit eu s-ar putea sa am semiotita sau ceva de genul..pentru ca m-a durut si capul..am avut si febra..si in plus de cate ori mestec..sau deschid gura mai larg ma doare maxilarul in partea dreapta..
Va rog sa imi oferiti un sfat bun..nu stiu cat o sa mai suport durerea:((
0
13-08-2012, ora 11:01
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
eficef la 12 ore si nurofen la 12 ore de baut
in ureche.. initial apa oxigenata..si peste 5 minute alcool boricat..
dupa inca 5 minute.. stergi interiorul urechii cu UN SERVSTEL DE HARTIE.. nu ci betisoare
duap care usuci interiorul urechi cu uscatorul de par
0
12-09-2012, ora 21:47
kiraon93
Nu este medic/terapeut
kiraon93
Domnul doctor sunt din constanta, ma numesc Craciun liviu si am 20 de ani. Am facut multa baie in mare si simteam ca am urechea stanga infundata am fost la un medic ORL si mi-au dat antibotic foarte puternic ZINAT inca un tip de pastile pentru infectii orl picaturi de nas si inca ceva pentru iritati. Dupa ce am terminat tratamentul a inceput sa ma doara urechea am fost dinou la ORL si mi-au dat doar calmante CODAMIN si niste picaturi OPTIPAX. Simt de parca imi apasa ceva pe ureche. Va rog frumos datimi un sfat.
0
13-09-2012, ora 10:11
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
trebuie sa clarifici la med. ORL.. ce fel de otita ai ?
.. daca e otita externa.. e suficient tratamentul local ( se desfunda cu apa oxigenata si dupa se administeraza picaturile cu antibiotic, dupa care se usuca interiorul urechii cu uscatorul de par)
daca e otita seroasa ( trebuei tratat corect nasul.. ca acolo este cauza infundarii urechii )
0
14-09-2012, ora 12:49
kiraon93
Nu este medic/terapeut
kiraon93
Domnul doctor mi-au depistat otita seroasa mi-au dat sa fac AUDIOGRAMA si TYMPANOGRAMA si duapaia hotaraste ce medicamente sa imi dea.Va multumesc mult domnul doctor pentru sfat.
0
12-10-2012, ora 10:16
deea12345
Nu este medic/terapeut
deea12345
Bunaziua!Am fost racita (am avut infectie in gat) si de 3 zile ma doare rau urechea.O simt infundata si cateodata ma inteapa.Va rog imi puteti spune ce sa fac?
0
12-10-2012, ora 11:00
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
sa mergi al un medic ORL
sa citesti pe forum sfaturile care le.ma mai scris de mii de ori
0
22-11-2012, ora 14:38
cristianmedias
Nu este medic/terapeut
cristianmedias
buna ziua am o problema imi pocane ceva in ureche cred ca de la curent nu stiu dar e enervant cam imi misc maxilarul imi pocane ceva in ureche dueri nam avut dacat 1 data astept un sfat multumesc
0
26-11-2012, ora 20:45
bandita
Nu este medic/terapeut
bandita
Buna seara ! Dupa ce mi-am extras maseaua de minte, simt frecvent intepaturi in urechea de pe partea acesteia. Nu am avut niciodata probleme, nu am scurgeri sau alte simptome, sa fie doar de la curent, sau sa aiba vreo legatura ? multumescc !
0
12-12-2012, ora 17:21
Gabriela Catalina
Nu este medic/terapeut
Gabriela Catalina
Buna ziua. Am si eu o intrebare. Pana acum 2 ani, ascultam in fiecare seara muzica in casti la telefon, si asta timp de vre-o 2 ani, cam asa. Pana ce am simtit ca urechea mea dreapta da semne mici nu foarte mari, ca mi se infunda.. dar nu ceva extrem de rau. Dar, de atunci, de cand am vazut ca apar probleme de genu', m-am oprit din ascultat muzica la casti, bineinteles. Deci cam de vre-o 2 au 3 ani nu am mai ascultat muzica la casti. Si am reluat sa ascult muzica la casti dar nu la maxim, am reluat acum ceva timp, adica de vre-o 2 luni.. si ascultam la casti muzica, dar nu in fiecare seara.. si tot asa, mi s-au infundat urechile mai mult cea dreapta. Ehh, cand am vazut ca se intampla asa, am renuntat si nu am sa mai ascult deloc muzica la casti. Si de 4 sau 5 zile nu mai ascult deloc, dar din pacate, urechea dreapta e tot mai infundata, si deobicei cand adormeam seara, dormeam pe urechea dreapta si se infunda, si cand ma trezeam dimineata, se mai desunda putin asa, dar in dimineata asta nu s-a mai desfundat.. de exmplu cand apas putin asa in spatele urechii drepte, sau cand imi ating urechea, se simte asa infundat.. sau ca si cum nu as prea simti cand imi ating urechea.. Imi cer scuze ca nu am explicat foarte corect, dar nu cunosc termenii medicali atat de tare.. si am explicat exact asa cum stiu eu mai bine.. Sper ca s-a inteles.
Astept un raspuns cat mai repede va rog.. sa stiu ce se poate face! Muuuultumesc din suflet!

O seara frumoasa!
0
08-01-2013, ora 20:50
yiilmazz
Nu este medic/terapeut
yiilmazz
Buna ziua am si eu o intrebare la dvs.Am facut baie ieri si probabil mi-a intrat apa un urechi...dar ma doare...doar stanga.simt asa inauntru ca ma doare..si cand beau apa...simt cum ma doare urechea si amigdalitele...doresc sa mentionez ca nu...imi curge nimic din ea...doar ma doare...Ce se poate sa am ?! Va multumesc frumos...
0
09-01-2013, ora 00:00
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
durerea in ure he piate fi de origine locala..de la un dop de deara sau otita extetna sau medie
dar poate fi si de la o masea, de la amigdalita, faringita.. provocata de bauturi azcidulate sau alti factori iritanti
un co sult orl...ar ajuta sa stiii cauza
0
14-08-2013, ora 10:38
AdrianBarbu
Nu este medic/terapeut
AdrianBarbu
Buna Ziua. Am facut baie in piscina de mai multe ori si ma doare urechea dreapta, sa umflat sau e de la curent ca dorm in fiecare seara cu usa si geamul deschis? Multumesc !
0
14-08-2013, ora 14:44
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
nu conteaza cauza
conteaza ca tre sa ajungi la ORL.. pentru un tratament corect
0
26-08-2013, ora 14:13
danielaam
Nu este medic/terapeut
danielaam
buna ziua,
de aproximativ 2 ani de zile am dezvotat un obicei (despre care am auzit ulterior de la persoane avizate si neavizate ca nu este deloc sanatos pentru ureche) de a-mi curata aproape in fiecare zi urechea. Acest obicei a inceput dupa ce simteam in fiecare dimineata o mancarime in ambele urechi. Nu am avut otita in ultimii ani (doar cand am fost mica), sau cel putin nu stiu sa fi avut, nici alte raceli, tras curent etc.; am avut in schimb probleme stomatologice...am citit in comentariile de mai sus ca poate fi o legatura intre problemele stomatologice si cele ale urechii. Odata cu mancarimea simteam si un lichid despre care am presupus ca declanseaza acea mancarime...acel lichid imi crea disconfort si simteam nevoia sa ma curat in ureche. In acest moment pot spune si ca am si mici probleme cu auzul...am constatat ca in anumite situatii nu aud bine. Ceea ce mi-a ridicat insa cele mai mari semne de intrebare a fost sa constat ca acel lichid avea si are un miros neplacut...in prezent si dimineata si seara resimt nevoia de a ma curata...in ultima perioada s-a intamplat sa observ sange pe betisorul de curatat urechea insa nu cred ca este de la lichidul din ureche ci cred ca mi-am facut pe canal rana curatandu-ma atat de des...nu sunt sigura insa...m-am gandit la o infectie, insa pana acum nu m-am dus la nicin control... urmeaza sa ma programez insa as dori si alte pareri

Va multumesc si astept raspunsul dvs.
Adaugă un comentariu / răspuns
130 comentarii 1 2 34 5 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: