Probleme medicale genunchi stang

17-08-2018
mc_flo2006
Nu este medic/terapeut
mc_flo2006
Buna ziua
Spre sfarsitul lunii iunie efectuand niste exercitii de incalzire am simtit niste intepaturi in spatele genunchiului. Practic fotbal saptamanal iar inaintea unui meci de fotbal, la incalzire am resimtit acele dureri. Nu am avut nici o problema in timpul meciului sau accidentare dar imediat dupa meci genunchiul stang s-a umflat serios si a inceput sa ma doara in spatele genunchiului, asemenea unei intinderi musculare, deasupra genunchiului unde era si foarte umflat in lateral spre interior si sub rotula. Dupa aproximativ 3 saptamani am reusit sa imi fac o programare pentru o rafiografie( locuiesc in Anglia iar timpul de asteptare este incredibil de mare) iar rezultatul a fost ca nu exista nici o afectare de tesut osos dar ca exista fluid. Mi s-au recomandat alte 2 saptamani de repaus si ibuprofen. Acum umflatura e aproape inexistenta sau cel putin nu se vede sa fie umflat dar durerile continua atunci cand fac orice altceva in afara de mers. Cel mai mult ma doare sub rotula( durere surda, suportabila ) si in spatele genunchiului aproximativ pe langa tendon. As dori o parere din partea dumneavoastra daca se poate. Oficial inca nu am un diagnostic deoarece doar in septembrie sunt programat sa sun la un specialist pentru o programare. Stiu, suna ridicol dar asa sunt procedurile. Astept raspunsul dumneavoastra. Multumesc frumos
5 comentarii
0
17-08-2018, ora 09:31
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Poate fi vorba despre o leziune de menisc, de cartlaj sau ligamentara, toate perfect explicabile (foot-ball-ul este un sport fabulos de agresiv pentru genunchi, fapt bine cunoscut).
Radiografia nu are nici o utilitate practica (nu se observa leziunile meniscale, ligamentare sau cartilaginoase).
Doar examinarea clinica la specialistul in artroscopia genunchiului este utila si relevanta.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
05-10-2018, ora 07:22
mc_flo2006
Nu este medic/terapeut
mc_flo2006
Buna ziua,

Multumesc de raspuns si mai jos revin si eu cu o actualitate.

Dupa alte 4 saptamani am reusit sa vizitez un ortoped si dupa un RMN efectuat acum 3 saptamani, rezultatul aflat tocmai acum 3 zile a fost: nici o leziune sau inflamatie la nivelul genunchiului( nimic la tendon, ligamente sau menisc). De la momentul problemei aparute eu nu am mai putut sa joc sau sa fac altceva in afara de mers deoarece aveam dureri chiar si cand mergeam pe loc drept. Acum astept programarea la fizioerapeut - recomandarea dr ortoped dar intre timp, de 2 zile am inceput cateva exercitii de recuperare/fortifiere insa durerea persista langa rotula spre marginea dreapta a piciorului stang( durere asemanatoare cu lovitura la os- simtita si la apasare cu mana) o presiune in spatele genunchiului spre gamba partea exterioara spre stanga, iar la anumite exercitii durerea e destul de intensa intrucat simt instabilitate si senzatia ca ceva acolo '' mai are un pic si se rupe." De asemenea urcatul sau coboratul scarilor cu greutati in mana provoaca durere.
Ma puteti ajuta va rog cu o parere? Ce ar putea fi si nu se vede la nici o examinare computerizata?
Multumesc,
O zi buna
0
07-10-2018, ora 16:45
piciuc
Nu este medic/terapeut
piciuc
Buna ziua dL.Dr. Marius Uscatu, va multumim si tot respectul pentru ca aveti bunavointa de a ne ajuta si raspunde la intrebari.

Am nevoie, va rog frumos, de sfatul dvs ca specialist: am 1.60 inaltime, 63 kg, 49 ani, sex feminin, stau mult pe scaun la serviciu dar sunt activa in rest ca sa ajut organismul in lupta cu DZ, am un DZ tip 2 controlat prin dieta si ADO (glicemia cca 110 in mod regulat). Am o durere la genunchiul stang de cateva luni, (am avut un episod asemanator anul trecut cu dreptul, dar care nu s-a umflat ca stangul si a trecut cu gheata, antiinflamator local, bicicleta si fizioterapie. Am procedat la fel cu acesta cu exceptia fizioterapiei, dar nu a trecut.
Va trimit si rezultatul RMN pentru genunchi stang:
, , Importanta acumulare lichidiana intraarticulara, in bursa retro si suprapatelara, fuzata la nivelul ambelor retinacule patelare, peri LIA si la nivelul ligamentului transvers.
Minima acumulare lichidiana in fosa intrapatelara.
LIA vizibil pe toata lungimea sa, cu structura heterogena, prin prezenta de benzi de hipersemnal de tip lichidian paralele cu fibrele normale, predominant la nivelul insertiei tibiale.
Menisc intern cu dimensiuni reduse si structura heterogena prin prezenta de benzi de hipersemnal de tip fibros.
LIP, LCM, LCL, menisc extern, cartilaje hialine, corticale osoase integre.
Chist Baker cu lungime maxima 4 cm si grosime de 2, 3 cm, fuzat anterior de capul medial al muschiului gastrocnemian.
Concluzii: Hidrartroza. Leziune LIA - tip rupturi fibrilare. Degenerescenta menisc intern. Chist Baker., ,

Cand am ajuns la urgenta acum 3 saptamani (cu dureri foarte puternice, cu genunchiul umflat si aproape blocat, indoit) a fost pus cu atela gipsata 10 zile, cu indicatii de gheata deasupra si Vimovo 2/ zi timp de 7 zile.
Momentan genunchiul este amortit permanent, partial umflat, dureros sporatic si uneori la mers cand indrept piciorul am senzatia ca, , sare, , .
Va rog frumos sa-mi spuneti daca este imperios necesara operatia sau se poate remedia si prin alta metoda.
Multumesc si astept raspunsul dvs. cu deosebit interes.
0
24-10-2018, ora 21:11
mc_flo2006
Nu este medic/terapeut
mc_flo2006
Buna seara,

Revin cu o actualizare

Am fost acum 2 saptamani la fizioterapeut care dupa consultare a zis ca nu pare sa fie nimic lezat fisurat sau rupt la fel cum precizeaza RMN ul dar cel mai probabil din cauza felului in care merg sau fac anumite exercitii sau alerg cand fac sport e posibil ca genunchiul sa fie suprasolicitat in anumite zone si mi-a zis sa fac 2 tipuri de exercitii care ma pot ajuta sa revin la normal in cateva saptamani, luni sau durerea poate sa dispara brusc.
Ceea ce am facut si nu s-a schimbat nimic. Din contra saptamana trecuta am jucat fotbal aproximativ 1, 5 ore pe sintetic iar pentru prima jumatate de ora eram intr un picior dupa care " s-a incalzit genunchiul" sau m-am obisnuit cu durerea si am rezistat pana la final. Dupa joc insa genunchiul iar s-a umflat putin si se simte ca nu il pot indoi din cauza unei umflaturi sau altceva ce cauzeaza umflatura acolo si din cauza dureri. Care e destul de deranjanta la urcatul sau coboratul scarilor. Acum cand va scriu inca e putin umflat si nu pot efectua nici un fel de exercitiu. Aveti vreo idee ce poate cauza aceasta problema? Am 1.69 m inaltime, 68, 5 kg si 29 de ani.
Va multumesc
1
24-10-2018, ora 22:14
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara,
Va precizez doua aspecte:
- doar specialistul in artroscopia genunchiului poate practica o examinare fiabila a genunchiului (fizioterapeutul nu are competenta necesara);
- foot-ball-ul este un sport fabulos de agresiv pentru genunchi, pe care-l distruge rapid si ireversibil.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: