Probleme ureche Celule Piele Moarte | Forumul Medical ROmedic

Probleme ureche Celule Piele Moarte

13-10-2021
ecatenightmare
Nu este medic/terapeut
ecatenightmare
Buna ziua ! De cativa ani incoace tot am probleme cu infundarea urechilor respectiv otite. Coincidenta sau nu, au inceput dupa scoaterea tiroidei. Am fost la foarte multi medici ORL. Concluzia: foarte ciudat, mi se formeaza dopuri de celule moarte de piele (doar spre exterior din fericire - audiogramele, timpanogramele au iesit bune tot timpul). Am intrebat daca e ceva ce pot face pentru a imi ajuta pielea din interiorul urechii si mi s-a spus ca nu. Dar asa cum imi hidratez pielea corpului cu creme/uleiuri, de ce nu este posibil si in interiorul urechii sa incerc ceva? Efectiv devine frustrant sa trebuiasca sa ma duc la medic odata la 6 luni.
Ca si simptom, ma mananc urechile si asta se intensifica culmea cand aproape se formeaza dopul.
Maine ma duc din nou la orl pentru aceeasi problema si as dori sa stiu daca exista ceva tratamente/teste ce as putea sa le sugerez sau sa intreb de ele medicul ! Va multumesc.
2 comentarii
0
13-10-2021, ora 11:36
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. Hidratarea pielii trebuie facuta din interior cu Alimente bogate in vit A, E, D omega 3
2 hidratarea corecta apa si ceaiuri cu infuzie sub 1 minut.
3 local in Ureche Otic Sun.. un sprey Uleios
0
13-10-2021, ora 12:00
ecatenightmare
Nu este medic/terapeut
ecatenightmare
Va multumesc enorm pentru raspuns ! Stiu cat de pretios este timpul ! Intr-adevar, hidratarea vine din interior si eu in general am o problema cu pielea fiind uscata (chiar si cea de pe fata). Voi intreba cum pot lua aceste vitamine maine la consult. Va zic sigur ca vitamina D a mea oscileaza deoarece paratiroidele nu mai functioneaza de la operatie si automat trebuie sa iau calciu/vit D, magneziu. Voi incepe sa iau tot ce trebuie strict si sa nu fiu delasatoare plus uleiul pentru urechi si sper ca macar vizitele la orl se vor rari (nu ma astept sa dispara complet problema neaparat). E amuzant pentru ca medicii orl la care am fost au spus ca ei vad acest fenomen doar la oamenii mai in varsta (eu am 30 de ani).
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum curățăm corect urechile
  •