Prolaps vaginal?

12-07-2022
Daniela-daniela
Nu este medic/terapeut
Daniela-daniela
Buna ziua, am 33 ani si o nastere naturala, sunt 4 ani de cand am nascut natural si am observat ca ceva nu e in regula cu zona genitala, vaginul dar si cu rectul.
Mi s a facut epiziotomie..mare as zice, cusatura nu cred ca s a prins cum trebuie, iar acum, in ulltimele luni am observat ca e ceva in neregula la intrarea in vagin.. O bucata de uter, o bucata din vagin (mare)..nu stiu, care se simte daca introduc un deget, imediat la intrare.
scuzati mi exprimarea..
In mod normal daca ma uit se vede o deschizatura maricica..cu care nu am avut probleme..nu m a deranjat..m am impacat cu ideea ca asa e dupa o epiziotomie dar portiunea de vagin sau ce e, e mare si simt si colul uterin destul de aproape si nu era asa, era mai sus, stiu pt ca m-am analizat dupa nastere..
Cat despre rect iarasi..se vede o portiune ca iese cand am scaun sau cand fac efort mic. Am crezut ca e vorba de hemoroizii ce ii am mai proeminenti dupa nastere dar nu e vorba de hemoroizi.
Mentionez si ca sunt foarte constipata de cateva luni si nu sttiu de ce. Mananc si cam uscat dar totusi.. Daca mananc 2 zile doar lichide abia abia reusesc sa ies afara. Am si cate o saptamana fara scaun iar eu niciodata nu am avut probleme cu constipatia.
Este vorba de prolaps genital?
Va rog frumos sa imi spuneti unde trebuie sa ma duc?
La ginecologie sau si la ginecologie si la doctori ce se ocupa de probleme de digestie..?
Sunt speriata tare..
Cauza care sa fie oare? Faptul ca am tinut copilasul in brate cat a fost mic? Pt mine se poate sa fi fost greu deoarece sunt mai slabuta, nu am muschi, sunt slaba de muschi in general, iar copilasul era greoi de mic motiv pt care am si probleme cu spatele.
Sa fie si epiziotomia de vina ? Ca nu s a prins cusatura bine?
Deci problemele au aparut de cateva luni, nu imediat dupa nastere iar activitate sexuala nu prea am, dureri in acele momente nu prea am sau..m am obisnuit cu ele... Am dureri ca atunci cand sunt racita jos, durere generala, presiune. Dar mereu simt..de cativa ani, ca si cum imi sunt greoaie organele genitale ca atunci cand sunt inflamata/racita jos (vezica, ovare).
va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat, o parere.
ce se poate face, operatie? Ce e indicat in aceste cazuri? Sau e ok sa ingoram problema? Sunt rezultate bune potoperator?
Va multumesc frumos!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dacă stai mult pe toaletă faci hemoroizi?
  • Ce sunt hemoroizii, de ce apar și alte întrebări frecvente despre hemoroizi
  • Hemoroizii se pot vindeca spontan (fără tratament)?
  • Sunt cremele pentru hemoroizi eficiente?
  •