Psihanaliza si psihoterapie

12-06-2016
Maria65
Nu este medic/terapeut
Maria65
Imi poate explica cineva care este diferenta dintre cele doua?
26 comentarii
0
12-06-2016, ora 22:08
Psiholog Roxana Alina Olaru
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Roxana Alina Olaru
Buna seara,

Psihanaliza este o forma de psihoterapie. De asemenea, exista mai multe forme de psihanaliza.

Depinde de dvs de ce tip de psihoterapie simtiti ca aveti nevoie.
0
13-06-2016, ora 11:20
Psiholog Amza Jucan
Identitate neconfirmată
Psiholog Amza Jucan
Psihanaliza este "o analiză" a anumitor procese psihice cu scopul de a investiga semnificația conținutului din subconștient care afecteaza/influențează trăirile și viața conștientă a persoanei. Dupa ce psihologul interpretează starea pacientului prin intermediul psihanalizei, se trece la pasul urmator - la psihoterapie - pentru a modifica și reformula situațiile problematice ale pacientului identificate prin psihanaliză.
2
13-06-2016, ora 12:38
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
La inceputul tuturor formelor de psihoterapie (in prezent in jur de 400 de orientari) a stat psihanaliza(aparuta la sfarsitul sec trecut), dezvoltata de binecunoscutul Freud si apoi de toti elevii lui, printre care si Jung.
Psihanaliza, ca forma de psihoterapie, este una de lunga durata (cea mai lunga, dintre toate :)), este una orientata mai mult spre trecut, spre explorarea profunzimilor partii inconstiente(si a subconstientului, care este granita dintre constient si inconstient) a psihicului. Cum era un domeniu nou de cunoastere la acea vreme, evident ca atragea rascolirea mintii umane, dupa lucruri care s-au intamplat in trecut si care se reflecta in prezent, sub diverse forme. Intre timp, psihanaliza a mai evoluat, s-a modificat odata cu fiecare adept al ei (la psihanalisti ma refer), fiecare punandu-si amprenta cumva si aducand modificari.
Deoarece clientii lui "Papa Freud" proveneau din patura bogata a societatii si din cauza mentalitatilor vremii, majoritatea lor erau femei "isterice" cum le spunea el. Barbatii, se pare ca nu aveau nimic :)! Odata cu trecerea timpului si emanciparea femeii, dezvoltarea societatii in general, psihanaliza a fost nevoita sa se transforme si sa se adapteze realitatii momentului. Din acest motiv, in prezent, formele de psihanaliza practicate difera mult de cea originara. Insa, tot o forma de lunga durata ramane, comparativ cu orice alta forma de psihoterapie.
Asta nu inseamna ca toate celelalte forme de psihoterapie cunoscute si practicate in prezent sunt cumva mai prejos de psihanaliza, ba dimpotriva as zice, mai ales pt ca ele sunt de scurta durata, adaptate nevoilor clientilor din zilele noastre. Toate au la baza psihanaliza, datorita formarii psihoterapeutilor, in cadrul carora se pune accent si pe psihanaliza, tocmai pt a putea intelege cum functioneaza psihoterapia in general. E o baza fara de care nu putem fi eficienti in terapie, dar nu ne ghidam interventiile dupa tehnicile psihanalizei (interpretarea viselor in special, a desenelor, etc). Eu consider ca pt a fi eficient, ai nevoie sa tii seama de toate cele 3 planuri temporale: trecut, prezent si viitor. Si din fericire, asta fac noile forme de psihoterapie, nu se orienteaza doar spre trecut, ci vin cu tehnici si instrumente care sprijina clientul sa traiasca prezentul, fara a se teme de viitor, sau fara a trai mental in trecut.
1
13-06-2016, ora 13:15
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Maria65,

Psihanaliza reprezinta cea mai complexa forma de cunoastere a psihicului uman. Prin felul in care se desfasoara are un dublu efect: conduce la o profunda cunoastere de sine si la rezolvarea cauzelor ce au produs diverse probleme. Nu lucreaza cu trecutul sau prezentul ci cu ceea ce se afla in interiorul persoanei. Nu dureaza decat atat timp cat este nevoie pentru rezolvarea problemelor, adica mai mult sau mai putin, in functie de persoana si situatie.
Exista mai multe forme, derivate din psihanaliza, printre care se afla psihoterapia psihanalitica; unele variante sunt si de scurta durata, dovada ca psihanaliza a evoluat in timp si este una dintre cele mai cunoscute si utilizate si in prezent. Diversele forme ale psihanalizei au la baza aceleasi teorii si concepte, doar felul in care sunt aplicate difera.
Nu exista psihoterapii bune sau rele, de mai mare sau mai mic efect, de lunga sau scurta durata. Fiecare psihoterapie dureaza atat cat este necesar persoanei, iar durata de timp nu o poate stabili (prezice) nimeni. Nu exista "o" psihoterapie ci exista "una", specifica/unica fiecarei persoane/situatii.
Reusita unei psihoterapii depinde atat de pregatirea terapeutului, de tipul de personalitate al persoanei (care poate avea caracteristici mai apropiate de un anume tip de psihoterapie) cat si de relatia care se stabileste intre persoana si terapeut.

Valentin Pescaru
psihoterapie psihanalitica
0
14-06-2016, ora 17:20
Psiholog Camelia Stavarache
Psihologie, BUCURESTI
Psiholog Camelia Stavarache
Daca vrei sa te cunosti mai bine-faci psihanaliza, daca vrei sa-ti rezolvi/tratezi o problema psihica ( depresie, anxietate, fobie etc) -faci psihoterapie
0
05-10-2016, ora 14:33
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Dupa cum spune si numele psih-analiza (o forma de psihoterapie) e focusata indeosebi pe intelegerea in profunzime a propriei personalitati, a propriilor actiuni, ce poate poate genera ulterior schimbarea. Alte forme de psihoterapie, chiar daca au la baza analiza proceselor psihice, sunt mai degraba orientate catre generarea imediata a unei schimbarii cognitiv-emotionale si nu catre o analiza foarte profunda.

Dr Rares Ignat - psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
1
07-10-2016, ora 18:22
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Imi place raspunsul dat de dna psiholog Cristina Stoian atunci cand spune ca trebuie sa se tina cont si de trecut.
M am mirat ca atunci cand am facut psihoterapie dna mea nu a pus prea multe intrebari despre trecut.Mai mult eu insistam si ceream explicatii pentru ca sunt convinsa ca in cazul meu cel putin prezentul este o oglinda a trecutului.
0
07-10-2016, ora 20:25
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Depinde ce orientare psihoterapeutica are terapeuta Dumneavoastra...Ar fi trebuit sa va spuna de la inceput asta.
0
10-10-2016, ora 17:53
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Asa consider si eu.Doar ca nu a spus.Si a pus accentul pe ceea ce mi se intampla in prezent.
Am ramas cu semnul de intrebare in privinta trecutului meu si bineinteles ca problema persista.
Si mi am pierdut si increderea in psihoterapeuti.
0
11-10-2016, ora 09:28
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
La fel cum exista psihanalisti ce ‘stau cu veacurile intr-o evaluare experta a trecutului’ si nu iau in considerare suficient schimbarile necesare prezentului si viitorului, pot exista si in alte forme de psihoterapie unele ‘paralizii ale analizei’ prezentului, cu ignorarea rolului trecutului in generarea schimbarii necesare pentru viitor.

De fapt trecutul e la fel de important pentru orice forma de psihoterapie. Difera doar timpul alocat analizei trecutului: care e clar majoritar e psihanaliza dar probabil nu depaseste jumatate din sesiuni, nici in cele mai complexe cazuri tratate prin alte forme de psihoterapie

‘Analysis paralysis’ e o ‘boala grea’ ce nu tine neaparat de forma de psihoterapie, ci mai degraba de psihoterapeut, ce e posibil a avea unele obstacole de depasit in privinta schimbarii. In special in TOC e necesara aceasta schimbare, asa ca iti inteleg frustrarea Katy. Generalizand insa nemultumirea la intreaga psihoterapie, nu faci decat sa folosesti un tip de gandire ce nu te prea ajuta in viata.

Aceaste generalizare putin functionala, pornind de la 1-2 experiente neplacute, e printre cele mai comune aspecte discutate in psihoterapie…e de exemplu mecanismul prin care dupa 1-2 deceptii in relatiile de cuplu se ajunge la concluzia ca : toti barbatii sunt niste ….sau toate femeile sunt niste…(completarile va apartin – sau nu?).

Dr Rares Ignat - psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
1
24-10-2016, ora 16:11
armina
Nu este medic/terapeut
armina
Buna ziua.
Cum pot fi ajutate persoanele peste 60 de ani, caci din raspunsurile dumneavoastra am inteles ca- quote-., psihanaliza (o forma de psihoterapie) e focusata indeosebi pe intelegerea in profunzime a propriei personalitati, a propriilor actiuni, ce poate poate genera ulterior schimbarea. ” - este de durata.Peste 60 ani nu prea mai ai mult timp la dispozitie ptr asta, tot ce doresti este sa gasesti o solutie care sa te ajute sa treci peste problema si a te bucura in continuare de viata /
Multumesc.
1
24-10-2016, ora 17:38
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Buna seara, @armina! Ai pus o intrebare interesanta si fireasca. O persoana la 60 de ani, trece prin altfel de probleme de viata, decat una la 20. Desi, eu nu as gandi asa problema, ci la orice varsta e foarte important sa poti fi adaptat lumii si locului in care traiesti.
Aaaa, ca simti tu nevoia de o introspectie mai amanuntita si ai timp pentru asta, e foarte bine. Dar pana la introspectie, poate orice persoana sa isi propuna niste schimbari, pt a gasi modalitati de comunicare si relationare eficiente, cai de a gestiona stresul, metode de a depasi momente dificile din viata, cum ar fi: o boala, pierderea cuiva drag, somaj, pensionare, divort, etc.
Psihoterapiile cognitiv-comportamentale, fiind foarte bine structurate, pot fi de mare ajutor, inclusiv unei persoane varstnice.
0
02-12-2016, ora 23:41
Psiholog Andreea Chifu
Psihologie, Bucuresti, lg.pta.Constitutiei
Psiholog Andreea Chifu
Dupa cum au spus si colegii, depinde de nevoile fiecarui client. Pentru cei ce isi doresc rezultate mai rapide si schimbari mai practice, se recomanda psohoterapia cognitiv comportamentala. Un bun psiholog cognitiv comportamental stie sa practice terapia si in varianta de scurta durata si in cea de lunga durata si sa ajute clientul sa-si stabileasca si atinga scopurile in ritmul dorit de el. De obicei, in functie de complexitate si intensitatea problemelor, putem vorbi despre un nr intre 8 si 20 de sedinte in acest tip de psihoterapie.

Cunosc insa si persoane care vor mai mult doar sa se descarce si sa sa se cunoasca mai bine iar acestia pot apela cu incredere la psihanaliza si sa fie satisfacuti, inarmati insa cu expectante realiste ca se vor implica intr-un proces ce dureaza ani intregi uneori.

In cele din urma se rezuma la modul fiecaruia de a face lucrurile si scopurile fiecarui client. Pentru a va raspunde si la intrebare dna. amaria, categoric este o idee buna sa cautati si la 60 de ani sa va imbunatatiti inca viata constant, fie singura, fie cu ajutorul unui terapeut. Dupa cum am explicat si mai sus, acest lucru nu trebuie sa dureze mult. Pare ca si cum aveti o anumita intuitie si un mod foarte sanatos de a privi viata, care probabil deja v-a fost de folos in multe situatii in viata si pana acum, imbogatind-o.

Sper ca au fost de ajutor informatiile. Numai bune!
0
16-01-2017, ora 11:17
Loredana hritcu
Nu este medic/terapeut
Loredana hritcu
Eu am probleme cu anxietatea și atacurile de panică. Mereu am o teama in mine. Și gânduri că iar o să mi se faca rău. Încerc să mă controlez dar nu prea reușesc. La ce ar trebui sa recurg psihonaliza sau psihoterapie ?
0
16-01-2017, ora 14:56
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Este important sa facem cateva distinctii:
- psihanaliza, daca este sa folosim acest termen, se refera la abordarea clasica, traditionala: cel putin 3-4 sedinte pe saptamana, pacientul intins pe canapea cu terapeutul aflat in afara campului vizual, termen indelungat, etc.
- psihoterapia psihanalitica este o abordare moderna, utilizeaza aceleasi concepte ca si psihanaliza (din care este derivata) dar se desfasoara intr-un mod diferit: frecventa 1-2 sedinte pe saptamana, pacientul si terapeutul stau fata in fata, termen mai scurt, abordare mai activa din partea terapeutului
- exista forme de psihoterapie psihanalitica scurte, abordari tintite etc.

Realitatea, demonstrata de multe cercetari, arata ca toate formele de psihoterapie recunoscute oficial au aceeasi rata de succes/ratare.
Succesul psihoterapiei depinde de relatia care se stabilieste cu terapeutul dar si de pregatirea si experienta acestuia. Este important sa va informati despre activitatea, experienta, pregatirea profesionala (competentele) psihoterapeutului cu care doriti sa lucrati.
In general primele 2-3 sedinte sunt de evaluare reciproca, ce cuprinde atat compatibilitatea ca persoane/stil dar si compatibilitatea pacientului cu forma de psihoterapie.
0
16-01-2017, ora 22:14
Loredana hritcu
Nu este medic/terapeut
Loredana hritcu
Mulțumesc pentru răspuns
0
03-03-2017, ora 11:44
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Pentru depasirea anxietatii si a atacurilor de panica, abordarea psihoterapeutica cu cele mai solide dovezi stiintifice este cea care incearca sa restructureze cognitiile (gandurile) si emotiile ce nu sunt functionale. Prezenta unei astfel de abordari, plus relatia cu terapeutul (dupa cum mentiona si colegul) sunt cele ce asigura succesul terapiei.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
0
10-05-2017, ora 21:16
Mercutio
Nu este medic/terapeut
Mercutio
Bună seara,

Îmi place topicul acesta, dat fiindcă s-au reunit psihologii pe el :)
Și-mi plac mai cu seamă postările Doamnei Psiholog Cristina Stoian. În plus, transmite feminitate și blândețe inclus prin fotografia de la profil - ceea ce o recomandă și o confirmă pentru profesia aleasă.

Eu sunt demoralizat de o pierdere emoțională și financiară - și-mi dau seama (retrospectiv și din păcate, tardiv) că dacă aș fi avut suplețe psihologică (smerenie, capacitatea de a ierta umilințele și de a-mi asuma unele riscuri); nu s-ar fi mai declanșat pierderea. Pe undeva psihologia interferează cu principiile spirituale, nu-i așa ?

În rest, mi se par exagerate pretențiile psihologilor de a aduce ameliorare/vindecare celor afectați de tulburări psihice severe. Mă refer la dizabilitățile psihice care apar pe fondul unor sechele neurologice grave, adesea nediagnosticate, gen: atrofie cerebrală, diemielizări, leziuni cerebrale, accidente cerebro-vasculare.

Din punctul meu de vedere, terapiile psihologice sunt utile neurotipicilor și mult mai puțin celor marcați de dizabilități psihice. Spre exemplu: în cazul unui ins autist, cum îi redați lumea (cum îi redați viața socială) și cum îl redați pe el lumii (societății)?
0
05-12-2017, ora 00:15
Vernus
Nu este medic/terapeut
Vernus
Ce presupune psihoterapia cognitiv comportamentala pe scurt?Adica ce iti face psihologul la o astfel de terapie?Am vazut ca se recomanda in TOC, anxietate, depresie si e mai buna.Dar ce presupune?Care sunt caracteristicile?Ce se intampla la sedinta?
0
05-12-2017, ora 11:37
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Psihoterapia cognitiv-comportamentala e prima forma de terapie ce a pus in centrul atentiei relatia dintre gandurile si comportamentele nedorite. Eu unul consider ca e un pas inainte fata de abordarea psihoterapeutica behaviorista (comportamentala), ce se focuseaza strict pe modificarea comportamentelor (abordare ce functioneaza insa bine in autism).

Azi exista mai multe forma de psihoterapie ce abordeaza relatia dintre cognitii (ganduri), emotii si comportamente, chiar daca nu poarta numele de psihoterapie cognitiv-comportamentala.

Un exemplu e psihoterapia sistemica, ce o practic si eu. Psihoterapia sistemica evalueaza relatia cognitii-emotii-comportamente intr-un mod circular, la ambele parti implicate intr-o relatie. Considera ca fiecare familie (cuplu) e un sistem, cu rezultate ce depasesc suma rezultatelor fiecarui individ in parte. Pe baza relatiei circulare dintre ganduri-emotii-comportamente, psihoterapeutul sprijina sistemul familial sa-si creeze reguli functionale de comunicare, care sa sprijine o schimbare in bine.

Dr Rares Ignat
psihoterapie sistemica pentru depasirea obstacolelor din viata
0
06-12-2017, ora 00:48
Vernus
Nu este medic/terapeut
Vernus
Unui suferind sever de TOC ce ii face psihologul la terapie puteti sa imi ziceti?
0
13-12-2017, ora 15:39
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Pe scurt, psihoterapia sistemica poate ajuta persoana sa adopte un nou mod, mai benefic, de a percepe interactiunile cu cei din jur. Pe baza acestei noi perceptii, poate identifica si comportamentele personale ce ar fi util sa fie schimbate. E insa important ca simptomele severe ale tulburarii obsesiv compulsive (TOC) sa fie diminuate prin intermediul medicatiei initiate de psihiatru.

Dr Rares Ignat
psihoterapie sistemica pentru depasirea obstacolelor din viata
0
25-06-2018, ora 21:09
Stancu ionut claudiu
Nu este medic/terapeut
Stancu ionut claudiu
Buna seara. Scuzez dar nu stiu unde sa postez.
Am si eu o intrebare despre anxietate.
Este ok sa ai 24/24 dureri de piept, umeri, in gat, cap, ameteli, stari greata etc. Iar pana nu vomit nu imi revin din greata Iar gandul ca mor imediat ce ma culc. Ajutatima. Multumesc!
0
28-05-2020, ora 20:16
Germanul
Nu este medic/terapeut
Germanul
Alte analize ai făcut?

M-am înscris la un psihoterapeut dar ma gândesc sa nu fie și altceva, parca psihiatrul mi-a pus prea repede diagnosticul de atacuri de panica si mi-a dat câteva pastile și "ne vedem după ce le termini"...
0
28-05-2020, ora 21:58
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Bună seara, înțeleg ca psihiatrul a pus diagnosticul, v-a prescris medicație și psihoterapie? El a făcut asta pe baza descrierilor simptomelor dumneavoastră. Pentru a pune acest diagnostic a exclus alte cauze medicale, uz de substanțe, etc.
Ce va ridică întrebări?
0
14-06-2023, ora 10:32
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Buna ziua.As vrea sa studiez cum funcționează mintea, psihicul uman, as vrea sa învăț psihologie dar nu știu de unde sa încep.Vreau sa ma ajut, vreau sa învăț sa îmi gestionez stările și sa cunosc mai multe despre creier astfel încât sa îmi ajut mintea și sa ma simt mai bine la creier.
Ma gândeam la cursul de Psihologie de la Eurocor, l-a făcut cineva, merita sa dai banii pe el?E bun cursul sau tot cărți de genul Joe Dispenza, Antreneaza-ti creierul sunt recomandate?(cartea aceasta mi-a recomandat-o doamna psihologie Niculina Ciuperca și e foarte bună dar încă nu am citit-o pe toată
Cert e ca vreau sa învăț psihologie dar nu știu de unde și cum, iar vcc (extreme) căruia ii multimesc ca încearcă sa ma ajute mereu mi-a dat câteva repere în alt topic dar eu nu prea știu engleza decât la nivel foarte amator.

As vrea materiale în limba romana, va rog mult cum sa învăț psihologie?
Eu sunt singurul prieten al meu și simt ca ma pot ajuta singur dacă am cartea sau materialul potrivit.
Pastilele și medicamentație nu m-au ajutat juciodata in TOC, e timpul, sa îmi pun speranța în psihologie practica și chiar saptamana asta o sa îmi fac programare și la psihoterapeut ca încă mai sper ca ma poate ajuta, adevărul ca îmi pun speranta în orice, ma agat de orice fiindcă vreau mult sa ma simt mai bine, îmi pun speranța în medicamente dar pana acum m-au dezamăgit complet, în suplinente alimentare, în carti, în Mediumul Medical AnTony William, acum în psihologie invatata din carti și în psihoterapie la psiholog.Deci ma agat de orice, am nevoie de speranța, va rog dati-mi o speranța obsesiile, nervii, compulsiile, agitația di starea de iritabilitate m-au zăpăcit complet, dar mai ales obsesiile.TOC-ul mi-a distrus boaga.Am fost și internat în trecut, am plecat mai rău de acolo..Am nevoie sa ameliorez TOC, e o boala oribila, rezistenta la tratament și care mi-a provocat imensa suferință timp de 14 ani de zile și vad ca continua.De asta vreau sa învăț singur sa ma ajut prin psihologie, va rog dacă știți cărți, materiale, videoclipuri, soluții pentru a invata terapia cognitiv comportamentala singur ca să ma pot ajuta în lupta cu TOC-ul va rog sa le scrieți aici.
Am luat suplimentul Cerebleu pt concentrare care mi l-a recomandat doctorul psihiatru dar vad ca ma agita și îmi da nervi și iritabilitate.
Efectiv pot spune cu mana pe inima ca TOC-ul m-a distrus și din cauza lui am pierdut foarte multe în viata.
Trebuie sa lucrez eu cu mine însumi prin învățarea psihologiei ca sa pot stârpi TOC-ul asta nenorocit
Voi merge și la psiholog, fac programare dar am mai zis pe undeva pe aici prefer sa ma ajut singur dacă se poate, ma simt mai bine singur, când ma duc la psiholog și la oricare instituție, doctor, profesor etc am anxietate sociala și ma inhiba, sunt emoționat tare, ca d su t și gura acasă eu cu mine si cu familia sunt mai relaxat și pot lucra mai ușor cu mine.
Se poate sa ma ajut singur sa învăț psihoterapia cognitiv comportamentala, psihologie și cum funcționează creierul pe cont propriu din cărți, materiale, videoclipuri?
Va rog ajutati-ma cu materiale sau carti în limba romana în acest sens.
TOC-ul face ce vrea din mine și a ajuns ca el sa ma conducă pe mine adică mintea sa ma conducă pe mine nu eu pe ea asa cum ar trebui.Si lucrurile astea trebuie sa se schimbe.Trebuie sa îmi recapăt controlul asupra creierului, psihicului și minții mele și asta obligatoriu si cât mai repede.
Degeaba iau paroxetina si trittico ca nu pare ca nu are niciun efect pe toc și toate antidepresivele care le-am luat de-a lungul timpului, vreo 10 la nimar nu m-au ajutat cu nimic.E momentul sa îmi îndrept privirea spre psihologie, psiholog și psihoterapie și precum și studierea creierului uman pentru a îmi ajuta mintea.
Dar nu știu de unde sa incep cu psihologia.Este greu?Sau îmi fac vise ?
Ajutati-ma va rog.
Speranța a rămas psihologia și Dumnezeu, psihiatria m-a dezamăgit profund din păcate..
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ședințele de psihoterapie sunt mai eficiente dimineața
  • Dezvoltarea toleranței la anxietate - cheia în reducerea simptomelor tulburării obsesiv-compulsive
  • Identificarea punctelor forte și a celor slabe ale psihoterapeuților și utilizarea lor ar putea îmbunătății rezultatele pacienților
  • O mai bună identificare a efectelor adverse ar putea îmbunătăți calitatea psihoterapiei
  • Tehnica oglindirii și impactul asupra sentimentului de vinovăție
  •