Psihic sau fizic?

19-03-2019
ShaggySh
Nu este medic/terapeut
ShaggySh
Am niste simtpome mai ciudate si este totul cam ciudat, acum vreo luna m-au luat dureri de cap când eram pe calculator, m-am culcat am zis ca trece, s-au mai ameliorat după o săptămână, după două le-am simțit mai rar, ce mi se pare suspect este că în partea dreaptă, ceafă de multe ori, dar să încep cu altceva.
Am avut câteva atacuri de panică, gen mă trezeam noaptea şi-mi bătea inima rapid, transpiram, eram foarte îngrijorat şi până nu mă calmam nu trecea, am avut greață, mă simțeam rău(probabil răceala pe care o aveam atunci), stând la pat am mai crescut nr de ore pe telefon, 3-a săptămână a fost ok, dar acum în a 4-a au apărut mai întâi usturumi şi înroşire la ochi(de la oboseală şi suprasolicitare), am zis că trec dar recent apar şi nişte puncte pe care le văd doar pe cer, am nişte puncte negre care mă încurcă în întuneric, şi la led-urile la şcoală am ceva reacții gen spasm din cauza oboseli de la lumina lor cel mai probabil. Am 14 ani abia, atacuri de panică mai fac când mă gândesc înainte de culcare că mor sau altele în noaptea aceea. Dacă scad nr de ore pe telefon şi încerc să mă calmez îmi pot reveni? Merită să încerc? La medic nu merg pentru că nu prea pot să-i zic mamei să mă ducă la nush ce ecografi pentru că mi-e frică de rezultat şi de îngrijorarea mamei. Este posibil după un an de la o lovitură mică la cap să am ceva fix acum? Sunt şi ipohondru+depresiv, nu prea respect mesele zilei şi nu prea mănânc sănătos.
2 comentarii
0
20-03-2019, ora 08:41
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
E important să mergi întâi la medic, pentru că pot fi și probleme de vedere de la folosirea îndelungată a telefonului, dar și alte probleme medicale. Numai după verificarea medicală, dacă nu se constată nimic poți merge la un psiholog clinician pentru evaluare și intervenție în urma rezultatelor evaluării.
E mai bine să-i spui mamei acum, decât să afle mai târziu, pentru că dacă problema se accentuează va fi mai îngrijorată decât la niște investigații la care ar merge acum.
0
20-03-2019, ora 09:14
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Bună ziua
Atacurile de panica sunt un semnal ca organismul tău nu mai poate gestiona situația. Pentru un ipohondru reușești al naibii de bine sa faci totul greșit și să-ți pericliteze sănătatea.
Simptomele pe care le descrii sunt o combinație de suprasolicitare a ochilor, a creierului și a organismului în general. Ești, probabil, dependent de calculator/telefon și faci abuz de ele., cu consecințele de rigoare.
Este important sa reiei controlul asupra vieții tale și sa te ocupi serios de sanatatea ta: organizează-ți programul altfel, scade drastic uzul de "ecrane“, ai grija cu mesele și ieși mai mult din casa.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul