Pt.Dl.doctor Flueraru

16-10-2009
cetatean
Nu este medic/terapeut
cetatean
Fetiţa mea are aproape 8 ani si in noiembrie 2008 a fost prozezată bilateral, avand hipoacuzie neurosenzoriala bilaterala /medie. Este în clasa I-a şi d-na învătătoare a spus că i-ar fi necesar un profesor de sprijin. Numai că la DGPC psihologul a spus că nu este cazul pentru că coeficientul ei de inteligentă este mai mare (zice el) desi este 84 iar psihologul de la Obregia a scris în foaia copilului că acest coeficient este submedie. Am fost sfătuită să-i scot certificat de handicap dar nu îndrăznesc să fac acest lucru, deşi nu încerc să ascund faptul că fetiţa mea poartă aparate auditive. Mă gândesc că acest certificat mă poate ajuta să-i scot şi acel certificat de orientare scolară, deşi din comisia de evaluare la nivel judeţean face parte si psihologul despre care am vorbit mai sus, cel care s-a împotrivit, şi mă gândesc că s-ar putea să facă la fel şi acum, aşa încât nu ştiu ce să fac.. Mai mă gândesc şi la faptul că o să trebuiască să chinui copilul la fiecare 6 luni prin prezentarea sa în faţa comisiei.Logopedul spune, de asemenea că nu este cazul să scot acest certificar, deoarece copilul se va recupera foarte bine. In plus, am înscris-o în programul Mindlab, un program care ajută copilul să-şi dezvolte abilităţile cognitive, bazat pe formare şi nu pe informare. Nu ştiu ce să fac?. Dacă mă puteţi ajuta cu un sfat vă multumesc.
1 comentarii
0
17-10-2009, ora 18:40
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
un copil protezat corect trebue sa auda bine.. si se poate incadra in colectivitate.
NU cred ca este cazul de acel certificat de handicap !
Adaugă un comentariu / răspuns