Pulpa Inflamata Molar

17-10-2010
LoveShickers
Nu este medic/terapeut
LoveShickers
Imi poate spune cineva daca se mai poate salva maseaua din poza respectiva?

Mi-am pozat radiografia, luni merg la medic cu ea. La prima vizita medicul mi-a spus dupa un control rapid ca trebuie extrasa. Intre timp am fost la radiografie si nu stiu ce sa fac. Parca mi-as pastra maseaua. Nu ma doare nu nimic, se tine chiar foarte bine insa este inflamata pulpa. Nervul imi este scos de mai demult, si acum regret ca nu am mers cu ea mai devreme (mi s-a rupt plomba si am lasat-o descoperita ceva vreme iar apoi mi-a tras curent). Pot face ceva sa nu mi-o scoata? (maseaua este cea din mijloc din poza de mai jos).

http://www.rodie.info/masea.jpg

Astept un raspuns, daca se poate din partea unuia care se pricepe, sau care ati mai trecut prin asemenea probleme. Cat m-ar costa o eventuala alternativa decat extractia.

Obijnuiam sa mananc pe molarul 3 dar in czut in care trebuie scoasa, cam cat va dura pana ma voi obijnuii cu gaura si sa pot mesteca cu celalat (molar 2)?

Multumesc anticipat si scuzati-mi limbajul neprofesionist.
4 comentarii
0
17-10-2010, ora 20:12
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Dupa cum arata pe radiografie, maseaua este de extras. Nu exista alternativa.

Bine ar fi sa NU va obisnuiti sa mincati pe restul de masele, ci sa acoperiti gaura: ori cu implant si coronita, ori cu punte dentara, fixata pe cei 2 dinti vecini. In lipsa restaurarii prin lucrare (egal de care), dintii vecini vor incepe sa migreze (se vor inclina), si de acolo incolo neplacerile se vor tot aduna: dificultate de igienizare, pungi parodontale care pot periclita existenta dintelui pe arcada, coborirea dintelui de sus in gaura ramasa, etc.
0
17-10-2010, ora 20:18
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Aaaaaa, si inca ceva. Daca va hotariti pt implant, ar fi bine sa faceti extractia cit mai repede. Maseaua lasata acolo va determina rezorbtia osului, si peste un timp degeaba veti vrea sa faceti implant, ca nu veti mai avea pe ce (os).
0
17-10-2010, ora 20:26
LoveShickers
Nu este medic/terapeut
LoveShickers
Multumesc pentru raspuns. Deci ar fii indicat sa o scot ? nici tratament endo nici nimic nu ar putea sa o salveze?
0
17-10-2010, ora 20:58
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Tratamentul endo se face atunci cind maseaua mai are pereti pe care sa se poata (re)construi ceva.
Nu e cazul aici.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul