Punct fără iesire - am avut trei intervenții chirurgicale de ocluzie intestinală

16-03-2022
Faraiesire
Nu este medic/terapeut
Faraiesire
Buna seara! Sunt o pacienta operata de bypass gastric in urma cu cinci ani. La doi ani după intervenție am fost diagnosticata cu ocluzie intestinală. Am fost operata. Dar la un an după, am făcut din nou ocluzie.La șase luni de aceasta data din nou ocluzie. Deci am avut trei intervenții chirurgicale de ocluzie intestinală. In prezent au trecut șase luni de la ultima și am din nou simptome de ocluzie. Va rog din suflet (sunt o femeie disperata) ce se poate face in cazul meu, sa scap de aceste ocluzii. Când se va termina coșmarul acesta? Dacă se va mai termina. Va mulțumesc!
2 comentarii
0
17-03-2022, ora 07:00
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Probabil ca a fost vorba de ocluzii prin aderente intestinale postoperatorii. Deci probabil organismul dvs reactioneaza asa. Riscul de recidiva e mare. Daca e aceeasi echipa operatorie la toate interventiile, puteti sa le solicitati sa va administreze intraperitonel niste substante care reduc posibilitatea de formare a acestor aderente.
0
17-03-2022, ora 08:40
Faraiesire
Nu este medic/terapeut
Faraiesire
Va mulțumesc mult Domnu doctor pt răspuns! Da echipa de medici a fost mereu aceiași, de-altfel o echipa este buna condusă de profesor Dr.intru-un spital de specialitate. Ma gândesc ca au făcut de fiecare data tot protocolul. Nici nu as îndrăzni sa le dau cea mai mică indicație. Dar o sa îndrăznesc de data aceasta sa le spun și părerea dumneavoastră. Cred ca problema cu aderentele, după părerea mea trebuia pusă de la prima interventie( bypass gastric). Intervenția cred ca nu trebuia făcută pe un abdomen care suferise doua operații înaintea acesteia(o cezariana și o extra uterina). Domnul profesor mi-a spus ca a lucrat foarte greu din cauza aderențelor preexistente. Sunt convinsă ca aici a fost problema. Dar faptul este consumat și ma gândesc ce pot sa fac sa scap de acest coșmar? Mulțumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Bypass-ul gastric prezintă un ușor avantaj în fața gastrectomiei longitudinale în studiile pe termen lung
  •