Bypass-ul gastric, mai puțin sigur decât o altă procedură bariatrică comună, dar mai eficient

©

Autor:

Bypass-ul gastric, mai puțin sigur decât o altă procedură bariatrică comună, dar mai eficient
Un studiu recent, care a comparat rezultatele pacienților operați fie prin bypass gastric, fie prin gastrectomie longitudinală, două dintre cele mai frecvente intervenții chirurgicale de slăbit, arată că gastrectomia este mai sigură decât bypass-ul gastric.
La cinci ani după fiecare procedură, pacienții care au suferit o gastrectomie longitudinală, care implică îndepărtarea unei părți a stomacului, au avut un risc mai mic de deces și de complicații, comparativ cu cei care au ales să aibă stomacul împărțit în pungi printr-o intervenție chirurgicală de bypass gastric. Cu toate acestea, bypassul gastric a fost superior pe termen lung, deoarece pacienții cu gastrectomie aveau mai multe șanse de a avea necesita o intervenție chirurgicală ulterioară.

„Este foarte important ca pacienții să înțeleagă riscul apariției unor probleme semnificative precum decesul, complicațiile și spitalizarea după aceste două proceduri, deoarece acest lucru ajută la informarea deciziei cu privire la tipul de intervenție chirurgicală bariatrică de ales”, a declarat autorul studiului, Ryan Howard, rezident în chirurgie generală la Michigan Medicine.

Studiile pe termen scurt au arătat că gastrectomia longitudinală este alegerea mai sigură. Cu toate acestea, studiul actual analizează rezultatele pe o perioadă lungă de timp, indicând că, deși gastrectomia longitudinală este mai sigură, beneficiile oferite pot fi mai mici. „Chiar dacă o gastrectomie longitudinală nu conferă atât de multă pierdere în greutate, s-ar putea ca anumiți pacienți să o dorească, deoarece este o intervenție chirurgicală mai sigură. Pe de altă parte, dacă un pacient are o mulțime de comorbidități și un bypass va permite un beneficiu clinic mai bun, poate că riscul merită”, a adăugat Howard.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 11-10-2021 | creare: 11-10-2021 | Vizite: 330
Bibliografie
Of two common weight loss surgeries, one is safer but less effective, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/10/211006132328.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum