puncte albe pe testicule si pe penis

08-02-2010
cosmin@21
Nu este medic/terapeut
cosmin@21
sal am 14 ani si speram ca la sectiunea asta sa imi raspunda cineva la problema mea am niste puncte albe pe testicule si pe peni mai intai cand eram mai mic nu erau de cat pe testicule apoin in timp sau raspindit si pe penis nu multe catevanu simt nici o durere nimik doar ca nu stiu ce sa fac si nie frica sa nu ma afecteze si st unele puncte care cresc chiar in locul unde cresc si firele de par va rog frumos daca stie cn ce e de facut sami spuna .va multumesc
7 comentarii
0
08-02-2010, ora 21:16
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salut,

Consultă un medic dermatolog (eventual un medic urolog). Acele puncte albe pot fi spoturi Fordyce sau papule perlate peniene. Ambele condiţii medicale sunt inofensive şi nu afectează cu nimic sănătatea sistemului genital (inofensivitatea este valabilă doar dacă se confirmă una dintre cele 2 afecţiuni). Sunt doar inestetice şi deranjante la pipăire.



Toate cele bune şi însănătoşire grabnică;)
Cu plăcere şi respect,
Mr. Nick ;)
0
11-02-2010, ora 17:30
cosmin@21
Nu este medic/terapeut
cosmin@21
multumesc foarte mult mr.nick dar asa vrea sa stiu daca se mai mai pot extinde sau daca este vreun medicament pt asa cv
0
11-02-2010, ora 17:39
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Se pot extinde, dar nu rapid, în timp. Există metode de tratare, de la intervenţii cu laserul până la crioterapie şi aplicaţii cu retinoizi. Consultă medicul dermatolog!

Cu respect,
Mr. Nick!
0
12-02-2010, ora 16:59
cosmin@21
Nu este medic/terapeut
cosmin@21
multumesc mult si totusi sper sa nu te deranjeze daca te mai intreb cv inofensivitatea ce inseamna la ce se refera adik si crioterapia sau cu retinoizi ce inseamna si daca e dureros cu mult respect mr.nick
0
13-02-2010, ora 17:35
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salut!

Inofensivitatea este proprietatea (însuşirea) unei boli de a nu fi vătămătoare, de a fi fără consecinţe negative, de a nu afecta organismul (în cazul de faţă, îl afectează doar estetic, prin aspectul relativ neplăcut).
Crioterapia este o modalitate de tratament, o tehnică, o metodă, care foloseşte congelarea cu ajutorul zăpezii carbonice, pentru a interveni asupra unor afecţiuni dermatologice (pentru tratare, ameliorare, etc.). Nu este dureroasă!
Terapia cu retinoizi (în mare parte cu acid all-trans retinoic, tretinoin) este o metodă prin intermediul căreia:
- se poate mări procesul de multiplicare a celulelor pielii (prin mărirea turnover-ului);
- se poate normaliza procesul de keratinizare (încărcarea cu keratină a celulelor din epidermă, primul strat al pielii);
- se pot reduce imperfecţiunile superficiale şi chiar profunde, etc.
Este o terapie dureroasă, pentru c are reacţii adverse pe măsură (mâncărimi, usturimi, iritaţii, exfolieri, roşeaţă, agravarea unor leziuni, etc.).

P.S. Orice terapie ai alege, spoturile Fordyce revin la scurt timp după tratament (sunt f. comune la peste 80% din bărbaţi).

Cu respect,
Mr. Nick;)
0
24-03-2010, ora 20:47
d_o_r_e_l
Nu este medic/terapeut
d_o_r_e_l
buna.de foarte mult timp, cred ca vreo 3 ani si ceva am vreo 4 puncte albe pe testicul...seamana cu un cos...si au mai crescut.unul dintre ele era mic.si dupa cateva zile s-a marit si sa invinetit.cand l-am atins sa spart.a iesit ceva alb si niste sange ca dintr-un cos..l-am curatat si am dat cu alcool sanitar.si nu mi-a mai crescut nimic in acel loc.la palpaire celelalte sunt moi.nu ma dor si nici nu ma deranjeaza numai ca nu-mi plac deloc.imi puteti spune si mie va rog ce sunt ?oare sunt si celelalte la fel ?dar de 3 ani nu sa intamplat nimic cu ele decat ca au mai crescut.
0
03-04-2010, ora 17:08
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimate domn,

Nu vă pot spune ce şi cum sunt acele formaţiuni de pe penis, cel puţin nu cu certitudine (cu siguranţă).
Vă rog să consultaţi dermatologul. Aveţi nevoie de o examinare clinică, de analize (dacă vor fi necesare), de diagnosticare corectă şi de tratament adecvat (dacă va fi necesar).
Nu mai manipulaţi acele formaţiuni. Apelaţi doar la modalităţi de igienă fără a implica manevrare puternică (fiţi blând când vă spălaţi, pentru a limita spargerea şi infectarea).


Toate cele bune şi sărbători fericite:)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Testiculul
  • Lovitură la/în testicule
  •