Punctie sinusala
As vrea sa stiu daca dupa punctia sinusului se inchide orificiul respectiv sau ramane asa o gaura acolo ?
Punctia se face in locul unde este canalul natural de drenaj sau se face altundeva ?
Am inteles ca sunt 2 metode de operatie - clasica si endoscopica (FESS) - cele doua metode practica aceasi punctionare dureroasa a sinusului doar cu diferenta ca cea endoscopica se face sub control endoscopic ?
Ce stiti de metota cateterului cu balon Yamik - se practica in Romania ?
Punctia se face in locul unde este canalul natural de drenaj sau se face altundeva ?
Am inteles ca sunt 2 metode de operatie - clasica si endoscopica (FESS) - cele doua metode practica aceasi punctionare dureroasa a sinusului doar cu diferenta ca cea endoscopica se face sub control endoscopic ?
Ce stiti de metota cateterului cu balon Yamik - se practica in Romania ?
2 comentarii
1. se inchide singura in 3 zile
2. mai jos, sub cornetul inferior unde e osul mai subtire
3. endoscopica e cu o gaura mai mare si deja se curata sinusul ( pract se poate numi o operatie
Simpla punctie sinusala..e cu un ac..dupa se spala sinusul cu ser. si se introduc medicamente...
sunt 2 lucruri total diferite
4 nu e cazul daca se face interventia endocopica
2. mai jos, sub cornetul inferior unde e osul mai subtire
3. endoscopica e cu o gaura mai mare si deja se curata sinusul ( pract se poate numi o operatie
Simpla punctie sinusala..e cu un ac..dupa se spala sinusul cu ser. si se introduc medicamente...
sunt 2 lucruri total diferite
4 nu e cazul daca se face interventia endocopica
va multumesc de raspunsuri ! Si in cazul punctiei endoscopice unde se practica un orificiu mai mare - se inchide acel orificiu dupa operatie ? Sa inteleg ca se inchide natural, adica creste osul la loc.
Am si o rana in nara stanga, ca o crusta, care ma doare cand misc de nas. Am dat cu Triderm vreo 3 saptamani si degeaba, am incercat si cu canesten crema - si rana s-a mutat mai in fundul narii si pe peretele nazal.
banuiesc ca e intretinuta de rinita cronica si in parte si de frigul de afaara - ce sa mai fac cu ea ?
Va multumesc !
Am si o rana in nara stanga, ca o crusta, care ma doare cand misc de nas. Am dat cu Triderm vreo 3 saptamani si degeaba, am incercat si cu canesten crema - si rana s-a mutat mai in fundul narii si pe peretele nazal.
banuiesc ca e intretinuta de rinita cronica si in parte si de frigul de afaara - ce sa mai fac cu ea ?
Va multumesc !
Alte subiecte recente din această secțiune: