punga retractie aticala
Buna seara, mama mea a fost diagnosticata cu punga retractie aticala la ambele urechi, fiind indicata operatia.Intrebarea se refera la tipul anesteziei cu care se poate efectua operatia, avand in vedere ca mama face tratament cu plavix de 1 an si considerand riscurile unei anestezii la varste inaintate (67 ani).Se poate face oparatia sub anestezie locala?Multumesc.
3 comentarii
Numai medicul care opereaza decide care anestezie este indicata ( findca el sti ece vrea sa opereze, ce vrea sa faca acolo si cat de mult are de lucru )
Personal NU vat necesitatea unei interventii pe ureche la 67 ani (numai pentru o punga de retractie !)
daca urechea NU supureaza nu pune riscuri vitale de complicatii.. NU inteleg scopul operatiei !?????
pentru un auz mai bun se poate folosi un aparat auditiv !
povestiti.mi care este problema, simptomele !???
Personal NU vat necesitatea unei interventii pe ureche la 67 ani (numai pentru o punga de retractie !)
daca urechea NU supureaza nu pune riscuri vitale de complicatii.. NU inteleg scopul operatiei !?????
pentru un auz mai bun se poate folosi un aparat auditiv !
povestiti.mi care este problema, simptomele !???
In urma examenului microscopic, au fost detectate aceste pungi, la urechea stanga fiind mai pronuntata si necesitand o interventie chirurgicala cat mai urgenta, intrucat conform medicului care a facut consultul, auzul se poate pierde brusc. Prezentarea la dr a fost precedata de o slabire a auzului si niste intepaturi in urechea dreapta, pocnituri la cascat, fara sa supureze.Audiograma arata o slabire a nervului auditiv cu 20%, mama socializeaza si aude normal pt varsta ei, insa problema se pune daca isi poate pierde auzul definitiv si brusc daca nu se efectueaza aceasta operatie.
scaderea auzului dupa 50 de ani este un proces normal !!!
in cel mai rau caz se poate ajunge la un aparat auditiv !
Cred ca Doamna trebue sa decida daca isi doreste sau NU la varsta asta o interventie chirurgicala.
eu personal NU vad necesitatea!
o punga de retractie ( este un timpan aspirat spre interior din cauza proastei aerisiri a casutei timpanului prin trompa lui eustachii. Atat timp can nu se infecteaza si nu supureaza.. nu are riscul de a face complicatii decat in timp ( o moilitate mai proasta a timpanului sau sa formeze in acel loc un colesteatom)
in cel mai rau caz se poate ajunge la un aparat auditiv !
Cred ca Doamna trebue sa decida daca isi doreste sau NU la varsta asta o interventie chirurgicala.
eu personal NU vad necesitatea!
o punga de retractie ( este un timpan aspirat spre interior din cauza proastei aerisiri a casutei timpanului prin trompa lui eustachii. Atat timp can nu se infecteaza si nu supureaza.. nu are riscul de a face complicatii decat in timp ( o moilitate mai proasta a timpanului sau sa formeze in acel loc un colesteatom)
Alte subiecte recente din această secțiune: