Puroi în gât

15-01-2019
alex_0307
Nu este medic/terapeut
alex_0307
Salut! De câteva zile a început să mă doară în gât, ceva absolut normal la mine deoarece răcesc în gât cel puțin o dată pe lună. Recent am fost la un medic ORL, mi-a dat să îmi fac testul ASLO, prima dată mi-a ieşit 600, mi-a dat să iau 7 zile Klacid SR după care, la 3 săptămâni să repet analizele. După al doilea set de analize mi-a ieşit ASLO-ul 750, programarea la medic o am peste 6 zile atunci când o să îi prezint rezultatele din cel de-al doilea set de analize, însă de 4 zile mă doare în gât. Am luat fără să consult medicul Azitrox o capsulă la 24 de ore, timp de 3 zile. Am avut toate stările posibile, febră foarte mare (nu am verificat cu un termometru), dureri de cap, de ochi, osoase, febră musculară. Pe lângă Azitrox, am mai luat ParaSinus, Paduden şi 3-4 pastiluțe de supt Trachisan şi Coldrex. Ai mei mi-au făcut frecție cu Carmol, transpirând foarte tare noaptea. Însă, azi m-am uitat în gât şi am observat că am puroi. Ar trebui să consult medicul de familie sau o să îmi treacă în următoarele zile? Sfaturi, vă rog! Mulțumesc anticipat!
2 comentarii
0
16-01-2019, ora 09:38
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1 bolile de gat se trateaza corect doar la ORL
2 pe forum gasesti mulet explicatii DE ce racesti des.( esti o prsoana care faci reflux gastro esofagian, acidul gastric ajunge in somn sus in faringe ( de la alimente acre, acide, citrice, otet, lamai, usturoi).. si asa nu ii permiti faringelui sa se vindece complet
0
19-01-2019, ora 11:50
MadaEve
Nu este medic/terapeut
MadaEve
Buna ziua! Am si eu o nelămurire. Am probleme cu amigdalele de mică, anual in fiecare iarna făceam penicilina din cauza amigdalelor prea umflate si inflamate. De 7 ani sunt plecată in Austria, schimbând clima si aerul pentru prima ora am racit foarte rău din nou având febra 40, iar după ce m-am vindecat nu am mai răcit asa rău doar mici simptome. Doar cu nasul am mai avut episoade cu infundari si mi s-a spus ca ar fi o alergie. Am fost acum 6-7 ani la ORL si mi s-a spus ca trebuie sa ma operez la amigdale, dar eu am refuzat, de frica si din spusele celorlalți care s-au operat. Doar una dintre amigdale e mai problematica... Acum sunt din nou foarte înfundată, cred ca am puroi in gât dar si in nas am mucoasa foarte groasa deja încep sa ma înec cu ele si sa rămân fără aer pentru o secunda, 2. Precizez ca nu suport sa imi suflu nasul. Iau antibiotic “Epicef” de vreo 3 zile, dar nu văd nici o ameliorare. Ma inhalez si cu ser Respisun. Oare trebuie neaparat sa merg la un specialist in ORL? Si fetița mea de 1 an si 11 luni e foarte înfundată si tuseste. I-am dat Nurofen, Eurespal, spray nazal Olynth si am inhalat-o 4-5 zile cu ser Respisun si cu picături oftalmologice Nostamine, dar nu se desfunda nasucul. Ce am mai putea lua sau face amândouă? Va multumesc. O zi buna !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Amigdale cu puroi - cauze și tratament
  •