Puroi pe amigdale

22-08-2016
Tarauamira
Nu este medic/terapeut
Tarauamira
Buna ziua!!Acum 2 saptamâni m-am trezit din somn cu frisoane, febra si o senzație îngrozitoare de disconfort si durere in gat, pana sa văd ca de fapt amigdalele erau pline de puroi..am tratat boala acasa(cam in jur de o săptămana) apoi a fost nevoie de o internare in spital, deoarece aveam aceleași simptome..dupa o săptămana de stat in spital in care mi se administrau intravenos penicilina si intramuscular gentamicina, problema s-a remediat.Am fost externată din spital, cu analizele destul de bune, dar in rezultatul exudatului faringian scria:streptococ negativ, stafilococ negativ.Dupa externare(vineri-19 august), ieri am început iar sa observ puroi in gat si aceleași simptome.Menționez faptul ca diagnosticul pus, a fost amigdalita pultacee..Ce pot sa fac???Multumesc din suflet, astept un răspuns!
4 comentarii
1
22-08-2016, ora 20:52
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1 bolie de gat..se trateaza corect si complet doar la ORL
2 daca ai ajuns sa ai amigdalele mari si inflamate la varsta asta.. trebuei sa stii ca ai problme cu stomacul, reflux gastr0-esofagian.. care mentine inflamatia in gat si nu permite vindecare completa a amigdalitei
orice gresala in alimentatie Te costa cu dureri in gat
0
22-08-2016, ora 21:16
Tarauamira
Nu este medic/terapeut
Tarauamira
Nu am știut ca de la stomac se mentin amigdalele inflamate.Miercuri am programare la ORL si voi afla cu exactitate.Multumesc frumos, o seara plăcuta!!
1
22-08-2016, ora 21:58
Dr. Constantinescu Marilena
ORL - Otorinolaringologie, Bucuresti
Dr. Constantinescu Marilena
Ar trebui repetat un exudat (era prea devreme de la tratament) si, mai important decat acesta este o analiza care se recolteaza din sange - ASLO - care arata nivelul anticorpilor antistreptococic existent in organism. Daca titrul ASLO este mare si se coreleaza cu existenta cazeumului in amigdale9 la exprimarea acesteia) indicatia este de amigdalectomie ( nu laser, radiofrecventa sau alte., pur si simplu ablatia lor completa)
Poate n-ar strica si investigarea inimii, rinichilor si sistemului osteo-articular, toate pot fi afectate de streptococ, realizand asa zisele complicatii, care, de multe ori, sunt mai periculoase decat amigdalita!
Sanatate!
0
23-08-2016, ora 00:23
Tarauamira
Nu este medic/terapeut
Tarauamira
Da il voi repeta si am sa merg sa imi recolteze si analizele inca odata.Am uitat sa menționez ca anul trecut am avut o colică renală, iar acum la rezultatul analizelor aveam creatinina crescută.Am sa încerc sa fac mai multe investigații, mulțumesc din tot sufletul pentri sfaturi!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tipuri de amigdalite - cum orientează diagnosticul aspectul amigdalelor
  •