Puteti sa dormiti noaptea?Ce va induce somnul?

12-05-2020
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Luati ceva pentru somn sau dormiti natural?Cum va inducet somnul?
Am inteles ca prin sport insa sportul poate sa dea si insomnii daca il faci spre seara.
Ma pun pe facut la bicicleta insa doream sa stiu si alte metode naturale EFICIENTE de inducere a somnului.
2 comentarii
1
18-07-2020, ora 23:22
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salut!

Willy Fog,

În cazul tuturor oamenilor normali, somnul este indus natural, biochimic-endogen, fără ajutor extern (fără tratament alopat, fără suplimente alimentare, fără stimuli audio terapeutici, etc.).
Ca fapt divers, fiecare om are un ritm circadian/nictemeral (o alternanţă între stare de veghe şi somn) în timpul căruia organismul se repară, se odihneşte, se detoxifică, secretă anumiţi neurohormoni şi nu numai. Ține cont, însă, de faptul că există şi tulburări de ritm (ritmicitate ultradiană (mai scurtă de 24 de ore) şi infradiană (mai mare de 24 de ore)) care perturbă activitatea fizică, dar și pe cea mentalo-psihică. Și tot ca fapt divers, somnul este sănătos când nu depăşeşte un anumit număr de ore pe zi (deci când nu se ajunge la hipersomnie) şi când nu este mai scurt de un anumit număr de ore (când nu se ajunge la hiposomnie). Când, însă, somnul lipsește total, apar efecte negative în cascadă care pot conduce chiar și la moarte.
În altă ordine de idei, sportul făcut seara, după cum bine ai spus, la unele persoane, ca să nu spun la majoritatea, poate să amâne instalarea somnului. În loc să adormi la ora 22, de exemplu, din cauza sportului poți bine-mersi să adormi la ora 01:00. Nu numai sportul poate să amâne instalarea somnului, ci și ciocolata, unele băuturi energizante, unele condimente, unele medicamente, expunerea la lumină albastră (de la televizor, computer, smartphone, etc.), dar nu numai.
Există și un revers al medaliei. Instalarea somnului poate fi și grăbită, nu numai amânată. Lavanda, Valeriana și Conurile de hamei sunt, poate, de departe cele mai cunoscute remedii așa zis sedative. Pentru unii oameni un ceai de valeriană este tot ce au nevoie pentru a-și induce somnul. Pentru alții, însă, valeriana se dovedește a fi depășită. Alții adorm după ce și-au luat tableta de melatonină, în timp ce alții adorm numai cu 0, 5/1mg de xanax.
Citește mai multe despre igiena somnului.

Multă sănătate!
Toate cele bune,
Mr. Nick
0
19-07-2020, ora 08:30
YvesSaintLaurent
Nu este medic/terapeut
YvesSaintLaurent
La mine merge sa fac jocco și mano de 2, 3 ori dar și sexul merge și dacă nu poti face sex(este ok majoritatea de aici nu fac)masturbarea ajuta.
Mesajul acesta nu este trolling vobesc serios, va spun din experiența personala i a problema in mana.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: