Raceala persistenta de 2 saptamani cu complicatii

17-10-2018
biggie_mac
Nu este medic/terapeut
biggie_mac
Am 34 ani, acum 2 sapt am dobandit o raceala, care dupa 3 zile s-a "complicat", in sensul ca de la curs de nas cu secretii apoase, am inceput sa am secretii groase de culoare galben/verzui (si nas infundat destul de rau) si mi-a disparut aproape total simtul mirosului si gustul. Am fost la un consult ORL, domnisoara doctor a zis ca pare o viroza, mi-a dat tratament Biorinil+Quinxx (apa de mare) + nurofen forte si o trimitere sa fac radiografie SAF sa infirme/confirme si o posibila sinuzita. Dupa 2 zile m-am intors cu radiografia, a confirmat ca nu e sinuzita, a mai verificat o data nasul si a spus sa continui cu tratamentul initial. La 2-3 zile dupa, situatia era aceeasi, doar ca a inceput sa ma doara sinusul frontal (intre ochi). Durerea e aproape constanta dar suportabila, si se amplifica atunci cand suflu nasul sau ma aplec (daca iau nurofen insa, cateva ore e totul ok si nu ma doare deloc). Au trecut 3 zile de cand a inceput durerea de sinus si situatia e aceesi: nasul nu curge dar am in continuare multe secretii groase galben/verzui, ma doare sinusul si nu am deloc miros/gust. Febra nu am avut deloc dar am o oarecare stare generala de oboseala, ma simt slabit. Inainte sa ma duc la un alt consult as fi dorit o extra opinie vis-a-vis de cateva aspecte:

- e normal ca unele raceli sa dureze chiar si 2 sapt? Intreb in contextul in care de cand ma stiu la mine raceala intotdeauna a tinut 2-3 zile (atunci cand racesc beau ff multe ceaiuri, fac suc de lamai/portocale/grefe acasa si mai iau si niste pastile pt imunitate (baraka) si de regula scap in cateva zile).
- durerea de sinus indica o posibila complicatie sau poate fi doar o reactie "normala" la o raceala mai persistenta?
- exista alte medicamente care ar putea "grabi" vindecarea? Biorinilul si nurofenul doar amelioreaza simptomele temporar dar situatia generala pare sa stagneze de prea mult timp.
- cam dupa cat timp ar putea da biorinil dependenta? O sa termin al doilea flacon in curand si citisem pe-aici pe forum ca si biorinilul ar fi in lista spray-urilor care pot da depenenta daca e folosit "mult timp" (insa nu stiu cum sa cuantific acest mult timp)

Multumesc anticipat pentru ajutor
1 comentarii
0
17-10-2018, ora 14:35
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1 consult la stomatologie..sa excluda infectii dentare sus sub sinus
2 la radiologie faci o radiografie SAF si te întorci cu ea la ORL
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Usturoiul previne și vindecă răceala
  • MIT: Dacă ieși afară cu părul ud răcești
  • Răceală sau gripă?
  • Iată care este singurul supliment ce ar putea preveni răceala
  • Alergie sau răceală?
  • Care este singurul supliment de care ai nevoie pentru răceală?
  • Răceală sau gripă? (Ghid simptome)
  •