Radiografii multe
Buna ziua. În luna iunie am ajuns la spital și mi s au efectuat 6 radioscopii 3 la coloana 1 la brat si doua la picioare. Ma gandesc ca am facut prea multe in aceeasi zi. Dr mi a zis ca aparatul e nou și sa nu mi fac probleme. Am citit ca radioscopiile sunt mai nocive decat ct ul.
6 comentarii
Nu este nimeni sa mi raspunda? Va rog.
Eu cred ca nu avem medicii asa de inconstienti sa te iradieze cu buna stiinta si sa dam crezare medicului.
Au contat mai mult beneficiile pe care le puteti obtine in urma lor. Eu zic sa aveti incredere in medic.
Imi e f frica. Medicul de familie a zis ca au fost f multe făcute în aceeași zi. Cred ca am depășit cu mult doza normala. A zis ca aparatul e f nou, dar tot îmi e frica.
din ce tin minte razele x nu sunt asa o problema mare pe cat se face tam tam. puteti sta linistita... nu faceti cancer asa usor. (banuiesc ca asta e problema pe care vi-o puneti)
Buna seara,
Va pot raspunde practic: eu "incasez" radiatii Roentgen de vreo 28 de ani, respectiv echivalentul a 5-10 radiografii zilnic (operatiile ortopedice necesita expuneri Roentgen repetate).
Zilnic, de vreo 28 de ani.
Acesta este raspunsul.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Va pot raspunde practic: eu "incasez" radiatii Roentgen de vreo 28 de ani, respectiv echivalentul a 5-10 radiografii zilnic (operatiile ortopedice necesita expuneri Roentgen repetate).
Zilnic, de vreo 28 de ani.
Acesta este raspunsul.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1Este normal asa ceva ?
- 0RMN inainte de sarcina
- 12 radiografii in decurs de 2 luni - prea mult?
- 5Rog din suflet sa imi raspunda persoanele care au trecut prin sutiatia similara!
- 0Radiografii repetate
- 2Radiografii pulmonare
- 05 radiografii odată
- 0Cat dauneaza CT-ul ?
- 52 radiografii la interval de 1 luna
- 15 radiografii intr-o zi
- 4Risc de poluare radioactiva, ce aveti de gand sa faceti?
- 0Radiatiile x
- 0CT toracic, condiție internare?
- 2Radiografii multiple - teama de radiatii
Mai multe informații despre: expunerea la iradiatii radioscopia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: