Ragai si trag parturi

17-05-2018
Mirodenia3
Nu este medic/terapeut
Mirodenia3
Scuze dar asta e.
De vreo jumatate de an ragai dupe mese ca un porc si trag parturi destul de des.
Am peste 50 de ani si poate e ceva cu scaderea fermentilor, nu stiu.
Ce sa fac? E foarte jenant, nu pot iesi la masa cu nimeni. Iau Triferment si pastile de gaze dar tot fac.
Multumesc.
4 comentarii
0
17-05-2018, ora 19:50
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Concluzia la care am ajuns eu este ca gazele intestinale se datoreaza unui exces de acid care trece in duoden ( unde trebuie sa aiba loc digestia alcalina ) si/sau insuficienta secretie de bila si bicarbonat secretate de ficat respectiv coada pancreasului !
Deci tratamentul simptomatic ar consta in : carbune medicinal pt absorbirea excesului de acid (4-5 capsule/ zi ), "spargatoare" de gaze - dimeticona, simeticona, sau combinatii din cele doua ( Kebene ), iar ca tratament cauzal inhibitoare ale secretiei de acid ( omeprazol, pantoprazol..) - 2x1/ zi inainte de masa - plus antiacide ( dicarbocalm, neutralin..) - 2/zi intre mese ! Merge adaugat si un antiseptic intestinal de genul tincturii de propolis - 2-3 x 10 picaturi in putina apa, dupa masa !

Bafta ! La control peste 10 zile ! :)
0
18-05-2018, ora 10:36
Mirodenia3
Nu este medic/terapeut
Mirodenia3
Va pup si va iubesc.
Va multumesc din suflet.
Va dati seama in ce situatie ma aflu? Este cumplit sa nu poti iesi nicaieri sa mananci? Nici in familie nu e frumos sa faci asa ceva darmite cu oameni straini?
Voi face tratamentul indicat.
Apropos de acid, am citit ca aciditatea din corp este responsabila pentru cancere si alte boli. Se recomanda acolo sa bem apa cu lamaie ca sa aducem la ph mai alcalin. Sau poate mananc ceva ce e in neregula, nici nu stiu ce ar trebui sa evit.
Dvs. ce parere aveti?

Inca o data multumiri foarte multe!!
0
18-05-2018, ora 14:39
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Intr-adevar, aciditatea este o catastrofa pt organismul omenesc fiindca acesta este facut sa functioneze in mediu alcalin si in niste limite foarte stranse - 7, 4 - 7, 42 (7 este ph neutru -apa plata, iar sub 6, 8 intervine decesul prin acidoza ! ), insa eu nu m-as baza pe apa cu lamaie pt alcalinizare, mai degraba ar merge o lingurita rasa de bicarbonat cu apa, la cel putin o ora dupa masa - pt ca totusi sa existe timp pt digestia acida din stomac !
Pe termen lung cel mai recomandat este sa asociem langa proteinele sau grasimile animale - cele mai mari generatoare de acid ! - salatele si legumele crude !
0
29-04-2022, ora 15:51
Gabriela111
Nu este medic/terapeut
Gabriela111
De 1 an ma confrunt cu gaze multe si ragait. In februarie am facut coproparazitologic si a iesit giardia pozitiv. Am luat duador 3 zile. Am repetat analiza in martie. Din nou a iesit giardia. Am mai luat 3 zile duador. De la 1 aprilie am inceput sa iau tinctura de propolis si ulei din seminte de dovleac.  Acum nu mai ragai. Ma simt mai bine. Sper sa fiu de ajutor.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Flatulența după masă - cauze, tratament, sfaturi utile
  • De ce am mereu gaze (cauzele flatulenței cronice)
  •