Raguseala din adolescenta
Buna ziua,
Am 34 ani si sunt barbat din adolescenta am vocea ragusita, fara putere si de multe ori se agraveaza si efectiv o "pierd" in unele zile.
Am fost diagnosticat cu disfonie...am fost la 2 medici orl in ultimii ani...la ultimul am fost in 2017 si mi-a facut si laringoscopie cu camera video.concluzia a fost ca nu am noduli sau.doar ca corzile vocale sunt diferite.cea din stanga e mai groasa decat cealalta si din cauza aceasta am asa vocea si ca nu se poate nimic.
Din pacate imi afecteaza enorm de mult viata: daca vb mai mult ragusesc complet.la telefon lumea considera ca vorbeste cu o femeie din cauza tonalitatii.Beau ceaiuri zilnic.sug bomboane de eucalipt...mai nou fac gargara cu apa sarata.ce as mai putea face sa o tin sub control?
Mentionez ca de mic am tot fost racit si faceam des faringita..laringita...
Chiar asa voi vorbi toata viata?
Am 34 ani si sunt barbat din adolescenta am vocea ragusita, fara putere si de multe ori se agraveaza si efectiv o "pierd" in unele zile.
Am fost diagnosticat cu disfonie...am fost la 2 medici orl in ultimii ani...la ultimul am fost in 2017 si mi-a facut si laringoscopie cu camera video.concluzia a fost ca nu am noduli sau.doar ca corzile vocale sunt diferite.cea din stanga e mai groasa decat cealalta si din cauza aceasta am asa vocea si ca nu se poate nimic.
Din pacate imi afecteaza enorm de mult viata: daca vb mai mult ragusesc complet.la telefon lumea considera ca vorbeste cu o femeie din cauza tonalitatii.Beau ceaiuri zilnic.sug bomboane de eucalipt...mai nou fac gargara cu apa sarata.ce as mai putea face sa o tin sub control?
Mentionez ca de mic am tot fost racit si faceam des faringita..laringita...
Chiar asa voi vorbi toata viata?
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Ce ma sfatuiti...
- 3raguseala
- 7raceala cu tuse, raguseala la copil de 4 ani
- 5tuse si raguseala puternica
- 10probleme importante de gat
- 13raguseala
- 6raguseala persistenta cu secretii mucoase sub forma de galme
- 2ragusala si stare de greata la copii
- 6Am o raguseala de mai mult timp
- 6Am urmatoarele simptome: oboseala, stare de slabiciune, crestere in greutate, voce ragusita, cm nere
- 7despre operatia de tiroida
- 2Ragusala persistenta
- 3Faringolaringita, răgușită rău, dar nu fac febră
- 3Raguseala si tuse seaca persistente
- 0Tusesc cand trag aer in piept
- 2Disfonie
- 5Nu pot vorbi sunt ragusita rau
Mai multe informații despre: raguseala puternica Raguseala disfonia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: