Recuparere genunchi

30-08-2016
Uigres
Nu este medic/terapeut
Uigres
In urma unui incident neplacut, am alunecat pe o gresie uda si am ramas cu o entorsa la genunchi. Dupa imobilizarea piciorului in ghips pentru 2 saptamani, efectuarea unui RMN si apoi imobilizarea piciorului pentru inca o saptamana in orteza medicul specialist nu recomandat vreo operatie ci doar exerciții de recuperare. Rugămintea mea este sa imi spuneți daca exista vreun unguent ori "tratament" adjuvant in perioada de recuperare care ma poate ajuta in refacerea articulațiilor si "dezumflarea" completa a genunchiului. Acum pot sa merg, sa urc si cobor scaru fara sa simt dureri (altele decat cele dintr-o "vanataie". Menționez ca niciun ligament nu este rupt, principalul diagnostic fiind "condropatie patelara grad 4". Daca este nevoie de alte detalii, pot sa revin. Multumesc frumos, Sergiu.
4 comentarii
1
30-08-2016, ora 22:06
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Buna seara Sergiu
Nu stim ce varsta ai, dar condropatia patelara observata la RMN atesta un anumit grad de uzura al genunchiului (poate si a celuilalt) care nu are legatura cu leziunea recenta.
Tratamentul este corect, doar ca uneori, imobilizarea intr-o orteza a genunchiului cu entorsa poate fi prelungita la 4-6 saptamani.
Imobilizarea este esentiala, iar dupa aceea, purtarea unei genunchiere pt 2-3 saptamani poate fi benefica.
Ca unguent recomand Fastum Gel, care are o patrundere mai buna in tesuturi. Se pun 7-8 cm de substanta in palma si se maseaza bland genunchiul pe toate partile timp de 2 min. se poate folosi 1-4 saptamani, insa e nevoie de evitat expunerea la soare (pielea e mai fotosensibila in locul utilizarii).
Genunchiul se vindeca lent, cam in 4-8 saptamani dupa traumatism, de aceea trebuie protejat in acest intervel, iar imbunatatirea situatiei nu vine de la o zi la alta si lent.
Dupa depsirea acestui eveniment, o explorare mai amanuntita a genunchilor va evidentia o eventuala predispozitie la artroza, care depinde de varsta si de regimul de functionare al genunchilor, greutatea corporala si eventuala predispozitie familiala.
Cu stima
SL Univ Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie-Traumatologie
Doctor in Stiinte Medicale
Constanta
0
31-08-2016, ora 08:25
Uigres
Nu este medic/terapeut
Uigres
Buna ziua,
Multumesc frumos pentru raspunsul prompt!
Ma scuzati, am uitat sa precizez ca am 28 de ani, 105 Kg si 1, 98m.
Au trecut 30 de zile de la traumatism si port o genunchiera cu sustinere a rotulei. Simt uneori ca imi mai fuge piciorul dar ma gandesc ca asta e din cauza imobilizarii lui si se rezolva in urma recuperarii.
Multumesc,
O zi frumoasa!
Sergu
0
31-08-2016, ora 11:01
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Buna ziua
De verificat RMN genunchi.
Senzatia de instabilitate poate ascunde o ruptura partiala de ligament incrucisat anterior, nu intotdeauna vizibila pe RMN in "splendoarea ei naturala".
Cu stima
Dr. Enescu
0
31-08-2016, ora 12:51
Uigres
Nu este medic/terapeut
Uigres
Multumesc frumos pentru indicatii!
Succes si multa sanatate,
Sergiu
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dislocare genunchi - primul ajutor și sfaturi utile
  •