recuperare dupa fractura oase gamba 1 3 distal

28-07-2014
ancaivanus
Nu este medic/terapeut
ancaivanus
buna ziua,
in urma cu 2 saptamani am suferit o fractura a ambelor oase ale gambei in treimea distala, s-a intervenit chirurgical, dupa 3 zile, timp in care membru inf a fost imobilizat. Interventia chiur. a fost prin osteosinteza de tibie cu tija centromedulara (ortovit)cu blocare distala cu 3 suruburi si proximala cu 1 surub+ end cup. Am 12 zile de la operatie. Am fost la control azi, nu mi-au scos inca firerele, doar peste o saptamana. Cand mi-a schimbat pansamentul inca era tumefiata zona din 1/3 distala gamba, mi sa spus ca e normal, sa pun gheata si sa misc tot timul piciorul. Mentionez ca fac in timul zilei exercitii de circulatie, gimnastica burger, mimez bicicleta din decubit dorasal, exercitii izometrice pe extensorii mebrului inferior, exercitii active pe flexia dorsala, incerc inversia eversia piciorului dar e limitata. Ceea ce ma sperie e faptul ca in momentul cand piciorul il atarn la maginea patului sau merg cu garjele ma doare, isi schimba culoarea, cred ca din cauza presiunii sangelui. Ce am de facut, dati-mi cateva sfaturi
3 comentarii
0
28-07-2014, ora 21:40
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Atitudinea terapeutica descrisa de catre D-voastra este cea optima, cu un amendament: trebuie sa mentineti cat mai mult cu putinta pozitia procliva (piciorul mai sus). Schimbarea culorii la nivelul gambei este cvasi-normala si face parte din modificarile vasculare post-operatorii.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
29-07-2014, ora 14:14
ancaivanus
Nu este medic/terapeut
ancaivanus
multumesc pt raspunsul dumneavoastra. As vrea sa stiu cand pot incepe recuperarea fizio-kinetica proriu-zisa intr-o clinica specializata.
0
29-07-2014, ora 14:20
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Veti incepe kineto-terapia atunci cand va va prescrie chirurgul curant, fiind singurul care cunoaste starea locala, situatia pre- intra- si post-operatorie, stabilitatea montajului de osteosinteza etc etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: