Remediu homeopat candida

02-04-2011
aiustia
Nu este medic/terapeut
aiustia
Buna ziua.
De aproximativ cinci ani sufar de Candida ce a aparut in urma unui tratament indelungat cu antibiotice. Am incercat tot felul de antimicotice insa nu au dat rezultate decat pentru o foarte scurta perioada de timp. Aceasta ciuperca este localizata la nivel bucal, vaginal si se manifesta si la unghiile mari ale piciorului.
Momentan urmez un tratament homepat - Candida CH200 - de aproximativ doua saptamani, insa simptomele s-au agravat. Limba este extrem de incarcata, cum nu a mai fost inainte. Mi-au aparut si dureri in zona ovarelor o data cu terminarea ciclului menstrual.
Ce imi recomandati sa fac in continuare? Sa intrerup tratamentul si sa incerc cu o dilutie mai scazuta?

Va multumesc anticipat.
8 comentarii
0
02-04-2011, ora 23:56
elena raluca
Nu este medic/terapeut
elena raluca
Draga mea, imi pare rau sa aflu de suferinta ta, doar cine a trecut prin asa ceva te intelege.Ar fi fost util sa stiu ce varsta ai, dac ai fost la vreun medic si esti sigura ca nu ti-ai mutat (fara sa vrei candidoza si in zona anala? ;atentie cand te stergi cu hartia igienica).In prinul rand mi-ar placea sa stiu despre ce antibiotice vorbim;apoi asi vrea sa stiu pt. ce ti-a fost recomandat sa iei acele antibiotice.In cazul meu, candidoza a aparut tot in urma unui tratament cu antibiotice pt.o infectie auriculara si dentara.Ceea ce mi-a fost prescris mie, am sa-ti spun si poate nu se stie, scapi - ca de 5 ani e prea mult.
1. Trebuie sa respecti niste reguli de igiena stricte.Absolut tot ce vine in contact cu pielea(si mai ales in zonele afectate)trebuie fierte(lenjeria intima, cersafuri...tot.Daca nu distrugi microbul prin fierbere, il muti(cum cred ca ai si facut deja).
2.Incearca sa nu te scarpini(stiu ca e greu, dar...)
3.Mentine-ti unghiile taiate scurt.
4.De fiecare data dupa ce mergi la baie pt. nevoi personale trebuie sa speli bine zonele genitale, de preferat ar fi sa o faci cu ceai de galbenele(se gaseste le plafar, nu e scump;si nu cumva sa folosesti ceaiul de musetel-s-a modificat genetic si da iritatii).Cu ceaiul de galbenele te speli dupa ce in prealabil ai folosit apa calduta si un sapun antimicotic si antibacterian natural.Nu stiu daca pot sa iti scriu numele sapunului antibacterian (inf..il), sper sa intelegi.

5.Sper ca lenjeria pe care o folosesti nu e tanga, s-au sintetica.Tot, dar absolut tot, trebuie sa fie din bumbac 100 o/o.
In ceea ce priveste candidoza bucala, dupa parerea mea fara sa vrei ti-ai mutat-o singura.In afara ca trebuie sa bei foarte multe lichide (2, 5-3 litri )pe zi(alegi tu ceai sau apa plata), nu se pune la socoteala restul.Ar fi bine daca ai tine si un regim alimentar, evitand sucurile acidulate, dulciurile, cafeaua...ca sa nu intretina ciuperca(sa nu fie ca un mediu de cultura prielnic(o sa inceapa limba sa se curate in timp, daca ai zis ca e incarcata tare).
Ca si crema locala ti-asi recomanda Canesten(inportanta este ca substanta activa sa fie Clotrimazol)Se gaseste sub mai multe forme(unguient, crema, ovule);in functie de intensitate si locul (intern sau extern)al mancarimii genitale se foloseste crema sau ovulele.
Sunt interzise rapoartele sexuale pana la vindecarea completa, altfel intretii si munti microbul mai in interior.
Referitor la unghiile piciorului, nu cred ca e vorba de candidoza.Daca imi poti descrie mai amanuntit cum e unghia(culoare, grosime, dac e intreaga, se exfoliaza, e deslipita de pe patul carnal..)asi putea gandi ca ar fi o onicomicoza(o boala a unghiei care nu are nimic cu candidoza).Este tratament si pt. ea, dar mai intai sa rezolvam cu candidoza.
Dupa parerea mea ar fi bine sa intrerupi tratamentul homeopat(nu am nimic impotriva lui, dar avand in vedere ca nu ti-a facut bine -din contra)eu una asi renunta.
In privinta ovarelor, e bine sa faci un ecograf extern, asa vei vedea daca nu esti predispusa la chisturi ovariene, care dau dureri(poate fi si o raceala sau o simpla coincidenta).Sa urmaresti aceste dureri, daca dispar odata cu intreruperea tratamentului homeopatic(sau poate sunt alte shimbari).
Lasa rusinea la o parte si consulta medici specialisti in problemele care le ai.
Sper ca ai inteles, tinem legatura.
0
03-04-2011, ora 09:57
aiustia
Nu este medic/terapeut
aiustia
Buna ziua.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsul prompt.

M-am gandit si eu odata la posibilitate ca poate am mutat candidoza in zona anala. Acum cinci ani am luat antibiotice din cauza ca am avut probleme cu bronhia stanga si am fost foarte bolnava timp de o luna (febra, tuse puternica care ducea la varsaturi etc) si mi se pare (nu sunt foarte sigura), insa nu mai tin minte cum se numea. Am mai luat niste ture de antibotic - eritromicina - in dorinta de a trata un stafilococ auriu, insa acesta nu a disparut, sau poate l-am contactat din nou.

Am fiert in decembrie toate lucrurile cand am inceput un tratament pentru candida cu diflucan 150 mg 1/ noapte si lomexin. In urma acestui tratament mi-au trecut pe moment problemele, insa acestea au revenit. De asemenea, in urma tratamentului cu nistatina pentru candidoza bucala, aceasta a recidivat.
De scarpinat nu ma scarpin pentru ca nu am mancarimi, decat o scurgere albicioasa urat mirositoare.
De unghii am grija mereu, nu le las lungi. Degetele de la picioare se manifesta in felul urmator:
La inceput, o unghie era exfoliata, iar cealalta avea o pata neagra. Acum patru saptamani am urmat un tratament de doua saptamani cu Canespro. In timpul tratamentului, dupa imbaierea piciorului trebuia sa curat unghia cu o spatula, sa o frec mai exact. In urna acestui tratament, pata neagra mi-a trecut, insa unghia tot exfoliata a ramas (cred ca de la frecat), insa ambele unghii s-au ingalbenit.

Lenjeria este din bumbac, normala, din cand in cand port tanga si pun un protej slip.

De baut nu prea beau lichide, un ceai-doua pe zi + supa. De cateva zile am inceput sa beau 1 litru de apa plata pe zi, incerc mai mult, insa corpul nu imi cere asa ca mai uit. In legatura cu regimul alimintar, va pot spune ca am eliminat pe cat posibil zaharul din alimentatie (acela ce in popcornul cu sare sau in alte aliminente care sunt sarate, dar contin o foarte mica cantitate de zahar nu prea il pot evita). De asemenea, evit alimentele cu drojdie. Nu beau cafea, nu consum ciocolata deloc, nu fumez, nu beau alcool sau sucuri acidulate. Mananc legume si carne de pui/curcan, nu de porc. Incet, incet incep sa ma las si de paste (placerea mea vinovata), pentru ca am citit ca si ele sunt alimente de evitat in cazul in care este prezenta candida.
In legatura cu ovarele, am facut un ecograf insa nu mi s-a depistat nimic. Mi s-a spus ca ar durerile au aparut in urma unei raceli.

Va multumesc inca o data foarte mult pentru raspunsul dumeavoastra!
0
03-04-2011, ora 11:45
elena raluca
Nu este medic/terapeut
elena raluca
Draga mea, mai poti incerca pt.candidoza bucala si Mycostatin(este un gel-crema care trebuie sa ti-l pui se limba, dar sa nu il inghiti.Daca ai candidoza si pe peretii interni ai obrajilor te poti unge cu acest medicament cu degetul.Sa nu folosesti pt. curatarea limbii(ai zis ca e incarcata)acele spatule care au rolul de a rade de pe limba, iti poti progoca rani, sangerari sau inflamatii.
De fiert hainele trebuie sa o faci fffffff. des, nu doar o data, microbul nu dispare usor;de fiecare data cand schimbi hainele trebuie fierte.Ti-asi recomanda sa renunti la tanga si la tampoanele sintetice(al..ys, stii ca au partea de deasupra de plasti, nailon ceea ce favorizeaza), cele care au bumbac le poti folosi.
Pt scurgerea albicioasa si mirositoare, parerea mea e ca e de la o raceala puternica netratata(dupa cum ti-am spus prima data).
Pt unghii, e bine sa te speli pe picioare cu solutie de bicarbonat de sodiu cu apa, poarta doar sosete de bumbac(in casa la picioarul liber, dezgolit)pe care trebuie si astea sa la fierbi inainte de a le folosi din nou.Incaltamintea care ai folosit-o pe perioada friguroasa(acum ca s-a incalzit)trebuie dezinfectata;deoarece microbul ramane (in incaltare)si il poti lua din nou, chiar daca schimbi soseta.Pe perioada verii, cand porti sandale(cu degetele descoperite)protejeaza unghiile cu un pansament, romplast, asa nu intra praful.NU folosi oja, lac de unghii.Urmareste daca apar ceva schimbari(dupa 2 saptamani).
Stiu ca e greu sa bei apa, ceai(supa nu se pune la socoteala), dar 1 litru de apa nu ajunge;fa un efort si bea cat ti-am spus(o sa-mi multumesti mai tarziu)vei vedea ca e buna apa si pt alte chestii pe care nu le realizezi acum.Si eu am avut oarece dificultati la inceput, dar am reusit, se poate.Umple 2 sticle de 1, 5litri cu apa, ceai si lasa la vedere sticlele in casa ca sa-ti amintesti.Spor la baut, lichide.
Alimentatia pe care o urmezi e buna, dar trebuie continuata pe o perioada mai mare.
Avand in vedere ca si eu ti-am zis ca ai putea fi racita si de aceea te dor ovarele, sper ca nu obisnuiesti sa stai asezata pe ciment, pamant, locuri reci fara ati pune sub sezut macar o perna, haina impaturita.Aici iti vor fi de folos si lichidele de care iti vorbeam mai devreme;si pt scurgere e valabil.
Singura solutie pt candidoza e sa te mentii cat mai sanatoasa, sa nu mai fii nevoita sa iei antibiotice, deoarece intretine candidoza.Sanatate multa.
0
03-04-2011, ora 15:01
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Buna ziua,
pai...ma intreb??! ce candidoza e aia care, ..."nu ai mancarimi"..?!?

Ori nu ai mancarimi si..e altceva..mergi si fa-ti un consult ginecologic,..Doamne fereste!...
ori e candidoza si cum, a scris cineva- pe pagina..mai sus-..sa nu te scarpini..
PT. CA LA CANDIDOZA, SIGUR, AI MANCARIMI...

Propunere tratament garantat DACA doar, e...candidoza..:
Pimafucin...
si ovule..
si crema..
si tablete..
Un "soc" din toate 3...ABIA atunci, vei scapa de "problema" ta..daca, ma repet, e..candidoza.
dar, nu prea, vb. olteanului...cred...
Spalaturi cu ceai de musetel concentrat...sigur face mai "mult decat bine"..desi..tot cineva ti-a contraindicat acest lucru...

Iti doresc sanatate si..s-auzim de bine.
O zi buna!
0
03-04-2011, ora 18:27
aiustia
Nu este medic/terapeut
aiustia
Multumesc amandurora pentru raspuns.

Este candida, a fost depistata in decembrie in urma unui consult ginecologic.
0
04-04-2011, ora 11:49
dodoskl
Nu este medic/terapeut
dodoskl
buna, daca urmezi un tratament homeopat pt aceasta afectiune, cred ca ti s-a explicat cum functioneaza homeopatia.deci exacerbarea simptomatica este normala in tratamentul oricarei afectiuni tratata cu granule homeopatice.deasemeni administrarea oricaror pilule, capsule si unguente trebuie sa fie in concordanta cu remediul homeopat, nu orice produs medicamentos este in concordanta cu produsele homeopate.bafta si sanatate!
0
04-04-2011, ora 15:40
aiustia
Nu este medic/terapeut
aiustia
Multumesc pentru raspuns, dodoski.
Am intrerupt tratamentul pentru ca din cate am citit, doua in primele trei/patru zile simptomele se agraveaza. Peste trei zile planuiesc sa-l reincep insa de aceasta data cu o dilutie mai putin concentrata (30).
Credeti ca procedez corect? Mentionez ca de ciocolata, menta si alte produse interzise in timpul tramtamentului homeopat nu m-am atins.
0
05-04-2011, ora 08:42
dodoskl
Nu este medic/terapeut
dodoskl
Ce va pot spune este ca in primul rand sper ca acest tratament vi l-a prescris un medic homeopat si nu l-ati luat dupa ureche.Teoretic asa se si incepe, 3-5 zile de dilutie joasa, apoi dilutie mai concentrata, dar in functie de gravitatea afectiunii se face sau nu pauza intre dilutii.De obicei marea majoritate a remediilor homeopate sunt insotite de administrare de extracte de plante exact pe afectiune.Apoi...daca acest tratament a fost prescris de homeopat, atunci inseamna ca acesta este tratamentul afectiunii de care suferiti pe profilul dvs. homeopat.Referitor la dilutii treaba sta invers si anume:CH 200 inseamna ca a fost diluat cu 200 de pic de apa deci dilutie joasa iar celelalte asa cum indica CH-ul, D-ul si toate celelalte.Bafta in continuare.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Serviciile de homeopatie - decontate de stat?
  • Cum să te ferești de candidoză
  • Chlamydia vs Candida - asemănări și deosebiri
  • Tratarea candidozei (infecția cu Candida albicans)
  • Candidoza - tipuri și caracteristici la bărbați și femei
  •