Avort medicamentos cu Medabon si resturi ramase

15-07-2022
andreearusu
Nu este medic/terapeut
andreearusu
Buna ziua, am nevoie de un sfat.
Am 25 de ani si am facut un avort medicamentos cu medabon pe data de 30 iunie, totul a decurs ook, dureri moderate, sangerare moderata. Dupa 11 zile m-am intors la control si in urma unei ecografii endovaginale s-a constatat ca au ramas cateva resturi, dar ca sacul s-a eliminat. Doamna doctor mi-a dat 5 zile Arthortec si mi-a zis ca resturile se vor mai elimina la urmatoarea menstruatie. Am mers acasa si am urmat sfatul medicului, insa intre timp am citit pe net tot felul de comentarii si articole si m-am speriat foarte tare din cauza posibilelor infectii/septicemii ce pot aparea din cauza acestor resturi si am mers sa mai cer o a2a parere de la un alt medic ginecolog. Al 2 lea medic ginecolog mi-a recomandat sa fac aspiratie cat mai curand, deoarece dupa parerea dansului acele ramasite nu se vor elimina singure si exista risc mare de infectie.. Va rog sa ma ajutati cu un sfat, ce ar trebui sa fac? Din experienta dumneavoastra se vor elimina aceste resturi de la sine? Exista intr-adevar risc mare de infectie daca raman acolo asa cum a zs primul medic sa astept?
Va rog sa ma ajutati.. nu stiu ce sa decid.
Multumesc,
Andreea
8 comentarii
1
12-09-2022, ora 14:15
Anna02
Nu este medic/terapeut
Anna02
Buna! Ce s.a mai întâmplat, ce decizie ai luat ?
0
13-09-2022, ora 18:43
Alina881
Nu este medic/terapeut
Alina881
Buna, si eu am trecut prin acelasi lucru si trec si in mom de fata, dupa avortul in sine produs de aceste pastile, dureri sangerari, am fost la control dupa 14 zile si mi s a spus ca mai exista resturi, am luat si eu Arthrotec, insa sangerarile persista inca….simt ca nu se mai termina acest cosmar…de 3 saptamani sangerari, tampoane, nu imi pot desfasura activitatea deloc, am fost acum 2 zile la contol din nou si mi s a spus ca nu mai exista niciun rest dar sa incep sa iau suplimente de fier si clorocalcin ca sa nu ajung la anemie insa sangerarile inca exista! Maine merg la alt medic sa mai cer o opinie!!!
Ingrozitoare experienta acestui avort medicamentos, nu o recomand nimanui!!!
1
13-09-2022, ora 19:32
Anna02
Nu este medic/terapeut
Anna02
Buna! Chiar sunt curioasa ce îți va spune ! Și eu sunt cam în aceeași situație.
2
13-09-2022, ora 20:51
andreearusu
Nu este medic/terapeut
andreearusu
Buna, dupa un lung cosmar mi s au eliminat si mie cu menstruatia toate resturile. Am inceput avortul pe 30 iunie cu pastilele si am scapat de resturi pe 8 august.. a fost foarte stresant din punct de vedere psihic pentru ca nu stiam ce reactii o sa am de la medicamente sau daca resturile se vor elimina.. insa daca ar fi sa o iau de la inceput as apela tot la medicamente, nu as apela la chiuretraj.. din punct de vedere fizic nu m am simtit rau si nici sangerile nu au fost in cantitate exagerata.. a fost ok fizic insa a fost un cosmar mental pentru ca am stat 2 luni cu un stres continuu nestiind daca se va termina cu bine..
pana la urma s a terminat, resturile s au eliminat cand mi a venit menstruatia si acum totul a revenit la normal, am inceput pe 10 august anticonceptionalele Belussha, insa luna viitoare le voi oprii si voi recurge la sterilet pe cupru, pt ca nu ma simt deloc bine de la pastile.
Va fi ok.. resturile deobicei se elimina cu ciclu daca au ramas in cantitate mica.. eu aveam 11mm ramas..
0
13-09-2022, ora 22:41
Alina881
Nu este medic/terapeut
Alina881
Am uitat sa specific faptul ca mi au facut ieri si o injectie cu vit k si inca ceva dar nu mai retin ce, si astazi am tot luat clorocalcin si fata de zilele trecute se vede clar cantitativ mult mai putin!
Fetelor nu uitati sa luati suplimet de fier! Ganditi va ca am pierdut ft mult sange si nu vrem sa ajungem la anemie…de preferabil poate sa faceti o hemoleucograma inainte, eu am inceput sa iau fara a o face! Sanatate tuturor!
0
14-09-2022, ora 13:52
andreearusu
Nu este medic/terapeut
andreearusu
Eu am facut toate analizele de sange dupa avort si totul a iesit in parametrii normali..
Repet insa faptul ca nu am pierdut sange in cantitate exagerata, a fost o sangerare putin mai abundenta decat la ciclu care a tinut cam 4-5h, dupa care timp de 10-12 zile am avut sangerari usoare mai mult ca un spooting.
0
14-09-2022, ora 14:14
Alina881
Nu este medic/terapeut
Alina881
Oh eu am avut zile cu sangerari abundente, ieri am fost fericita ca nu mi a mai curs in urma injectiei insa astazi a curs iar sangele are un miros ciudat…posibil sa fi facut si vreo infectie…astept sa merg la medic astazi!:(
1
14-09-2022, ora 15:17
Anna02
Nu este medic/terapeut
Anna02
Sănătate multa ! Sper sa fi bine !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Avortul medicamentos prin instalarea de agenti abortivi
  • Avortul medicamentos prin reducerea selectiva
  • Avortul medicamentos acasă - ce trebuie să știi
  • Administrarea fără restricții a pilulei pentru avort Mifepriston, sigură și eficientă
  •