Resturi dupa avort medicamentos

06-03-2024
Marya2016
Nu este medic/terapeut
Marya2016
Dupa 2 săptămâni de la întreruperea cu medabon in care au fost sangerari la ecografie se mai vad resturi. Medicul mi-a recomandat sa mai iau un tratament si sa vedem daca se elimina. Ati patit asa sa se elimine mai tarziu tot sau ati ajuns la chiuretaj ? Cam in cat timp ati eliminat tot? Se mai elimina la menstruație?
1 comentarii
0
07-03-2024, ora 09:38
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Experiența fiecărei persoane cu întreruperea medicală a sarcinii poate varia semnificativ și ceea ce se întâmplă într-un caz nu poate fi neapărat aplicabil altcuiva.

Avortul medicamentos, precum cel realizat cu Medabon (o combinație de mifepriston și misoprostol), este conceput pentru a fi o alternativă la procedurile chirurgicale precum chiuretajul. Scopul acestuia este de a întrerupe sarcina prin medicamente care induc contracții ale uterului, permițând astfel expulzarea conținutului uterin.

Eliminarea resturilor post-avort medicamentos

1. Variabilitate în timp: Perioada necesară pentru eliminarea completă a resturilor poate varia. Unii pacienți pot elimina resturile în câteva zile după administrarea tratamentului, în timp ce pentru alții poate dura mai multe săptămâni.

2. Urmărirea medicală: Este esențial să urmați îndrumările medicului dumneavoastră și să participați la toate consultările de urmărire recomandate pentru a monitoriza progresul eliminării resturilor. Medicul poate recomanda un curs suplimentar de medicamente dacă evaluarea inițială arată că mai sunt resturi care trebuie eliminate.

3. Chiuretajul: În cazuri în care tratamentul medical nu reușește să elimine toate resturile sau dacă există complicații, cum ar fi sângerare prelungită sau infecție, medicul poate recomanda un chiuretaj. Acesta este o procedură chirurgicală prin care resturile sunt îndepărtate manual din uter.

4. Menstruația post-avort: Menstruația după un avort medicamentos poate începe în general în 4-6 săptămâni de la procedură. Este posibil ca menstruația să ajute la eliminarea oricăror resturi rămase, dar dacă medicul a identificat deja resturi la ecografie, este important să urmați tratamentul recomandat pentru a gestiona această situație.

Recomandări

- Continuați să comunicați deschis cu medicul dumneavoastră și să-i adresați orice întrebări sau îngrijorări pe care le aveți.
- Asigurați-vă că înțelegeți toate opțiunile disponibile și riscurile asociate cu fiecare.
- Aveți grijă de sănătatea dumneavoastră fizică și emoțională în această perioadă, și nu ezitați să solicitați sprijin de la profesioniști sau grupuri de suport dacă simțiți nevoia.

Este crucial să urmați sfaturile și tratamentul recomandat de către medicul dumneavoastră, deoarece ei au cea mai bună înțelegere a situației dumneavoastră medicale specifice.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Avortul medicamentos prin instalarea de agenti abortivi
  • Avortul medicamentos prin reducerea selectiva
  • Avortul medicamentos acasă - ce trebuie să știi
  • Administrarea fără restricții a pilulei pentru avort Mifepriston, sigură și eficientă
  •