retard psihic sever | Forumul Medical ROmedic

retard psihic sever

24-07-2011
nitu_mihaelaa
Nu este medic/terapeut
nitu_mihaelaa
Buna ziua, am citit in unele articole ca mama ar fi purtatoare sindromului x fragil si de aceea copilul se poate naste cu retard.Eu va intreb, daca in familia mea nimeni nu prezinta aceasta anomalie si nici eu ca mama, cum s-a intimplat ca fiul meu sa sufere de aceasta boala? Pot spune ca in familia sotului sunt persoane cu retard usor, tulburari de comportament ( agresivitate). Deci pana la urma a cui este vina?
9 comentarii
0
24-07-2011, ora 09:48
miruna68
Nu este medic/terapeut
miruna68
Din pacate este chiar vina voastra, a parintilor. Multe lucruri nu sunt stiute de oameni si ca urmare nu sunt respectate. De exemplu sexul in timpul sarcinii poate duce la asemenea daune. Sau boli venerice mostenite sau dobandite.
SI multe alte cauze.
0
24-07-2011, ora 16:56
nitu_mihaelaa
Nu este medic/terapeut
nitu_mihaelaa
Multumesc pentru raspunsul dumneavoastra dar nu am facut sex cat am fost gravida, nu avem boli venerice nu am fumat nu am baut cafea nu am iesit din cuvantul doctorului, am facut toate analizele si toate ecografiile posibile si nimic nua aratat ca fiul meu va dezvolta retard pshic sever si autism (am omis sa mentionez ca de fapt diagnosticul este de autism infantil). Aud tot mai des ca autismul implica si retard atunci cum sunt copii care au autsm si sunt foarte inteligenti. Eu inclin sa cred ca daca fiul meu nu avea acest retard atat de sever comportamentul lui era mult mai bun.
0
24-07-2011, ora 17:49
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
nu va mai chinuiti cu aceste mustrari de constiinta, nu se cunosc cauzele autismului, nu aveti nici-o vina.un copil care sufera de autism nu se vindeca, se amelioreaza.in primii 5-7 ani de viata poate fi inclus in programe de recuperare, mai tarziu sansele de inbunatatire a situatiei sunt mai mici.va doresc multa sanatate si putere si invatati sa traiti cu aceasta povara.
0
05-09-2011, ora 14:01
Dr. Adina Petrica
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Adina Petrica
Stimata doamna Nitu,

Intr-o astfel de situatie parintii traiesc intotdeauna stari de vinovatie, de esec, de neputinta, poate chiar de furie si nedreptatire. Este firesc sa doriti sa aflati "a cui e vina" sau cauza certa. Realitatea este ca aceste cauze sunt adesea combinate (genetice, biologice etc.) si rareori vizibile si identificabile. Realitatea este ca uneori oricat se straduiesc parintii sa faca tot ce e posibil pentru a fi bine, uneori lucrurile pur si simplu nu ies bine. Fara a fi vina cuiva.
Aceasta incertitudine, stare de vinovatie si esec sunt cel mai greu de suportat. Puteti doar sa cautati solutii la a le intelege, a le face fata si a putea accepta situatia aceasta zi de zi in viata dvs.
De asemenea, daca va ganditi sa mai aveti un copil este indicat sa cautati un specialist in consiliere genetica pentru a va face recomandari precise pentru estimarea riscului (istoric familial, analize etc.)

Cu respect,
Dr. Adina Petrica,
Medic psihiatru
0
07-09-2011, ora 09:38
nitu_mihaelaa
Nu este medic/terapeut
nitu_mihaelaa
Buna dimineata, doamna doctor. Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra si incurajarea de a mai face un copil dar eu nu am acest curaj si nici varsta nu mai imi permite ( 44 de ani ). Disperarea si nedreptatea care ma cuprinde zilnic, intrebarea DE CE, DE CE copilul meu nu-mi dau pace. Cunosc femei care au fumat, au consumat cafea, au baut coca-cola au mai servit cate o bere si au copii sanatosi iar baiatul meu este bolnav. Nu e corect si nici drept. Daca l-as fi nascut la o varsta innaintata m-as fi gandit ca acesta ar fi motivul dar cred ca 29 de ani a fost o varsta buna de a fii mama.
0
07-09-2011, ora 09:56
nitu_mihaelaa
Nu este medic/terapeut
nitu_mihaelaa
Scuze, pentru cei doi de i, la cuvantul fi.
0
07-09-2011, ora 11:41
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
@miruna, aveti studii din care reiese ca un copil se naste cu autism din vina parintilor????daca da, postati-le pe forum, va rog, sa mai invatam si noi ceva.daca nu, nu mai amarati acesti parinti cu astfel de postari.
@nitu mihaela, incercati sa va linistii, sa va adunati puterile pentru a le folosi in scop de bine, nu vi le irositi cu astfel de invinuiri.viata trebuie sa mearga inainte, greu dar va merge.va doresc din suflet numai bine.stiu ca este usor de dat sfaturi, dar ceva trebuie facut.NU AVETI NICI UN FEL DE VINA.
0
07-09-2011, ora 12:34
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Nitu Mihaela,

De fapt singura vina pe care o aveti este ignoranta. Cine citeste "The Neurobiology of Autism" poate afla usor ca suntem (sunteti de fapt, eu m-am "trezit") doar niste orbi care induc in eroare alti orbi. Cauzele sunt insirate acolo una dupa alta. Dar evident ca nimeni nu are vreun interes sa vi le spuna.

mai jos e doar asa un sumar.
-----------*

(*modificat de admin)
0
27-09-2013, ora 22:49
Savarina
Nu este medic/terapeut
Savarina
.. Sindromul X fragil este o boala genetica rara asociata la un deficit intelectual lejer sau sever care poate fi asociat la tulburari de comportament si la semne fizice caracteristice. In cazul de fata mama este purtatoare de X fragil. A nu se confunda cu autism.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: