ridurile de la ochiul drept sunt destul de vizibile (par de vreo 40 ani)

10-02-2009
Mariana3
Nu este medic/terapeut
Mariana3
Buna ziua,
Am 23 de ani si de aproximativ doua saptamani am observat la ochiul drept aparitia unor cute care coboara aproximativ vertical in coltul interior al ochiului (adica nu cel exterior unde apar, de regula, in mod normal, ridurile). Ma sperie acest lucru, cu atat mai mult cu cat nu am vazut femei cu riduri la ochi in partea interioara a ochiului, ci doar in partea exterioara. In momentul in care zambesc, ridurile de la ochiul drept sunt destul de vizibile si pare foarte ciudat, partea cu ridurile pare imbatranita (de vreo 40 de ani), iar partea cealalta este extrem de tanara si neridata. Partea cu riduri are o tenta putin rosiatica si ocupa 7-8 mm. Precizez ca la ochiul stang nu am riduri, decat niste linii extrem de fine, care se vad doar la o lumina foarte puternica si daca te uiti de aproape, cu o foarte mare atentie.
De mica am fost obsedata de riduri si am facut tot posibilul sa-mi ingrijesc fata cat mai bine. Dedic circa o ora pe zi fetei si am incercat mereu sa respect pasii de ingrijire. De la vreo 20 de ani, folosesc in fiecare zi creme pentru ochi, tocmai ca sa previn aparitia ridurilor. Sa fie acest fapt de vina? Stiam ca de la 20 de ani e bine sa folosesti o crema hidratata pentru ochi, deoarece pielea este foarte subtire. M-am gandit si la acest lucru, ca poate de aceea am ridurile astea la ochiul drept, poate ca nu trebuia sa aplic nicio crema pe zona ochilor. Dar cum se poate explica ca ochiul stang este impecabil, fara niciun rid? Doar si pe el l-am supus la acelasi regim.
Chiar nu pot sa inteleg de ce nu am si eu riduri ca toata lumea, pe zona externa (din dreapta) a ochiului...
In rest, pe fata nu am riduri, in afara de o dunga foarte fina intre sprancene, cauzata de la incruntare, pe care o am de pe la 15 ani.
Ce sfaturi imi puteti da pentru ca aceste riduri sa se diminueze sau chiar sa dispara (pentru ca nu mi se par normale)? Precizez ca am folosit de a lungul timpului creme de ochi (nu dedicate femeilor in varsta) de la L'Oreal, Garnier, Nivea, Avon. De vreo 3 zile am renuntat la o crema speciala pentru ochi (m-am gandit ca, poate, sunt prea puternice) si folosesc o crema de fata, de musetel de la Yves Rocher. Mi-am aplicat vitamina A, ceai verde.chiar nu stiu la ce sa mai apelez. Dimineata ma trezesc fara ele, dar la primul zambet.reapar integral :)
Ce ma sfatuiti? Care este secretul ideal de ingrijire a pielii din zona ochilor?
Va multumesc pentru atentie!
28 comentarii
0
28-02-2009, ora 21:58
lebada_neagra
Nu este medic/terapeut
lebada_neagra
buna mariana3. mi-a atras atentia msj tau, e ceva inedit ce se intampla cu ridurile acelea.cel mai bine ar fi sa apelezi la serviciile unui dermatolog bun, care va sti sa faca investigatiile necesare si toata procedura, in fond e vorba de frumusetea si sanatatea chipului tau!..pielea din zona ochilor este mai sensibila si mai subtire si nu gresesti daca folosesti o crema special pt asa ceva dar potrivita varstei tale si tenului tau.mult succes!
0
03-03-2009, ora 17:53
anielae
Nu este medic/terapeut
anielae
Buna Mariana, iti impartasesc grija in ceea ce priveste ridurile. Daca spui ca ai folosit tot tipul de cosmetice insa fara nici un rezultat, iti recomand ceva mai eficient. Eu am o varsta mai inaintata decat a ta si am apelat la aceasta solutie, dar cred ca ar fi potrivit si pentru tine, doar local. Este vorba despre o noua tehnologie, Active Laser FX, care iti corecteaza ridurile imediat, intr-o singura sedinta. Eu am fost la Dermastyle, dar se poate sa fie si in alta parte.
0
04-03-2009, ora 12:17
adidi
Nu este medic/terapeut
adidi
ce inseamna "le corecteaza"? adica, practic ce se intampla in sedinta aia?
0
05-03-2009, ora 14:59
Mariana3
Nu este medic/terapeut
Mariana3
Multumesc foarte mult pentru grija si pentru raspunsurile dumneavoastra.
In privinta acestor riduri, m-am prezentat la un dermatolog si mi s-a spus ca trebuie sa ma resemnez :), ca asa suntem noi, oamenii si ca, chiar daca am 23 de ani pot sa am acele riduri si ca nu avem ce sa facem. In ceea ce priveste chirurgie, toxina butulinica etc., dermatologul mi-a spus ca nu se poate actiona in aceasta zona (jumatatea interioara a ochiului). Se pare ca intotdeauna se actioneaza de la a doua jumatate a ochiului, in prima nefiind accesibil. So... asta este. Desi nu mi se pare normal sa-i spui unei persoane de 23 de ani ca e normal sa ai asemenea riduri.pentru mine inseamna imbatranire prematura :( Mi s-a recomandat o simpla crema antirid, atat.
Sincera sa fiu, deja m-am resemnat :) Socul aparitiei ridurilor e mare, dar, dupa ce te obisnuiesti cu gandul, intr-adevar te resemnezi.
Numai bine va doresc!
0
05-03-2009, ora 15:46
anielae
Nu este medic/terapeut
anielae
hm...sincer cred ca ar trebui sa mai incerci macar la inca cineva. imi pare rau sa spun, dar sunt multe persoane care iti spun ca nu ai ce sa faci intr-o privinta doar asa, sa nu isi dea silinta prea tare. Cred ca ai putea sa suni la Dermastyle sa vezi daca nu cumva pot sa faca ceva in privinta asta. Macar sa stii sigur.
Sa ne spui ce ai facut, te pup.

adidi: in timpul sedintei un laser micut actioneaza asupra fetei tale. dureaza 20 de minute si nu te doare. pielea se strage si ridurile nu se mai vad. nu trebuie sa mergi decat la o singura sedinta...asta m-a incantat pe mine.
0
06-03-2009, ora 12:51
Mariana3
Nu este medic/terapeut
Mariana3
Intamplarea curioasa este ca tocmai la Dermastyle am fost :) Acesta a fost raspunsul, ca nu se poate actiona sub nicio forma in aceasta parte a ochiului (partea de interior)... si ca..noi, oamenii, imbatranim. :(:(
Deci...nu ma asteapta decat resemnarea.
Multumesc pentru raspuns, anielae.
0
09-03-2009, ora 21:18
elisa_c
Nu este medic/terapeut
elisa_c
Buna seara.Am 29 de ani.M-am nascut cu niste cearcane si niste riduri la ochi.Au inceput, de curand, sa-mi apara si alte riduri:la ochi, in special laba gastii(m ales cand rad), in jurul gurii(cand rad) si o liniuta pe frunte.Sunt disperata!Ce ma sfatuiti?Cum sunt acele sedinte Laser de la Dermastyle?Cat costa?Dar pe Mariana nu a ajutat-o.Hmm!Va multumesc!Dk se poate, astept raspuns si pe privat.
0
09-03-2009, ora 22:18
Mariana3
Nu este medic/terapeut
Mariana3
Buna, Elisa,

Nu trebuie sa fi disperata. Sunt convinsa ca ridurile tale au rezolvare. Cazul meu cred ca este diferit de al tau. Ridurile mele sunt in coltul interior al ochiului si mi s-a spus ca in acea zona nu se poate actiona nicicum si ca trebuie sa ma obisnuiesc cu ideea ridurilor acolo.
Stai linistita si apeleaza la un dermatolog.
Numai bine!
0
10-03-2009, ora 23:01
elisa_c
Nu este medic/terapeut
elisa_c
Multumesc, Mariana, pt raspuns.Totusi, ma mira faptul ca nu exista solutie la problema ta.Poate ar trebui sa consulti si alt specialist.Si eu sper sa gasesc persoana potrivita sa ma ajute.Stiu, e normal sa imbatranim, dar doresc sa fac tot ce pot pt frumusetea tenului.Numai bine!
0
18-03-2009, ora 16:53
anielae
Nu este medic/terapeut
anielae
Elisa si Adidi, am gasit un filmulet reprezentativ pe youtube care explica exact procedura Active Laser FX.
Il postez aici ca sa va faceti o parere.
http://www.youtube.com/watch?v=kovU-UsXSC8
0
19-03-2009, ora 13:41
oly80
Nu este medic/terapeut
oly80
As dori sa stiu daca tratamentul antirid cu ACID HIALURONIC (HYALURONIC) SUPER POTENT - 300MG/90 CAPSULE (SEC) si COLAGEN PUR DIN SOMON SALBATIC - 150MG/90 CAPSULE (Colagen Tip 1+) (luate concomitent)de la firma ORGANIKA poate avea efecte adverse fata de organism.
Daca a mai folosit cineva, as fi recunoscatoare daca mi-ar spune ce efecte pozitive au asupra tenului.
0
21-08-2009, ora 21:44
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Microdermabraziune!

Oly80, tratamentul descris de tine este foarte bun si nu are efecte negative;)


Cu deosebit de multa placere si deferenta,
Mister NICK;)
0
26-11-2010, ora 15:34
rammona
Nu este medic/terapeut
rammona
buna ziua, am 20 de ani si de un an mi au aparut mai multe riduri la ochi, cand rad sunt f accentuate, am si tenul uscat..si nu beau prea multa apa...dar chiar si asa parca prea devreme ridurile astea, am folosit si creme dar degeaba, si ma gandeam sa iau coenzima q10 in ulei de catina 3 luni...credeti k ma poate ajuta? m am gandit si la niste creme antirid pe baza de retinol sau acid hialuronic dar mi e frica sa le folosesc.., daca puteti sa ma ajutati cu niste sfaturi. multumesc
0
01-12-2010, ora 02:11
rammona
Nu este medic/terapeut
rammona
mda..multumesc pentru "sfaturi "...chiar m au ajutat.
0
30-03-2011, ora 07:08
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

Stimată dră/dnă Rammona, CoQ10 în ulei de cătină vă poate ajuta epiderma, dar acest tratament nu vă aduce un aport de apă; deci, nu vă poate hidrata. Beţi minim 1, 5-2 l apă / zi, dacă doriţi ca pielea dv. să aibă o elasticitate normală şi dacă doriţi să vă atenuaţi în mod fiziologic ridurile.
Sunteţi mult prea tânără pentru a recurge la aplicaţii cu creme pe bază de retinol, colagen sau acid hialuronic. Puteţi, cel mult, să folosiţi un produs precum Skincode Exclusive Cellular Cream, pentru a vă reface echilibrul hidric, elasticitatea şi fermitatea pielii, fără a vă agresa epiderma prin intermediul unor substanţe care se folosesc doar după atingerea şi depăşirea vârstei de 30 ani.
----------*
_

Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Toate cele bune,
Nick

(*modificat de administrator)
0
15-09-2011, ora 22:37
bella-rosa
Nu este medic/terapeut
bella-rosa
Buna! Am 22 de ani si ma confrunt si eu cu acesta problema grava si nu stiu ce sa fac cu ridurile din jurul ochilor pentru ca devin din ce in ce tot mai pronuntate.v-as ruga sa-mi oferiti si mie ceva detalii despre coenzima Q10, ce reprezinta, care sunt efectele si de unde se poate de procurat. Va multumesc !
0
28-09-2011, ora 21:59
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dră/dnă Bella-Rosa, coenzima Q10 (CoQ10, aşa numita ubichinonă) este un compus organic considerat a fi o cvasi-vitamină. Este prezentă în toate celulele organismului, mai ales în celulele care formează inima, ficatul şi creierul. Are rol de a produce energie, de a stoca energia produsă şi de a inactiva radicalii liberi care distrug celulele, în principal. Este prescrisă pentru tratarea unor afecţiuni cardio-vasculare, stomatologice, oncologice, neurologice şi dermatologice.
CoQ10 face parte integrantă şi din creme, loţiuni, emulsii etc. care au proprietate antirido-hidratantă.
Se poate procura din orice farmacie umană cu specific alopat sau naturist, sub formă de capsule, gelule, comprimate, gel, cremă etc., cu sau fără prescripţie medicală, respectând instrucţiunile de administrare specificate în prospectul însoţitor.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Toate cele bune,
Mr. Nick
0
25-01-2012, ora 01:06
ArianaP
Nu este medic/terapeut
ArianaP
si eu m-am confruntat cu acesta problema. Dar am descoperit niste produse de care sunt foarte multumita. le-am descoperit din greseala pentru ca eu cautam o solutie pentru semnele lasate de acneea si tot de la aceeasi firma am folosit hyauluron pur. dupa primele 3 saptamani am observat ca ridurile fine disparusera. eu am folosit multe produse care promit mult si nu fac nimic, foarte scumpe dar de acestea sunt foarte multumita.
yvy essentials se cheama firma.
Va recomand acel hyaluron, este mirculos!
0
20-08-2012, ora 12:11
ala_coval
Nu este medic/terapeut
ala_coval
Ai eu am avut probleme cu ridurile si cearcanele din jurul ochilor, pana am inceput sa folosesc crema de ochi anti-rid de la Beautycycle (Amway) :)
0
29-12-2013, ora 23:05
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Tuturor doamnelor si domnisoarelor care se confrunta cu aceasta problema foarte importanta a ridurilor, vreau sa le transmit urmatorul mesaj: rezultate foarte bune in tratarea acestor riduri da mezoterapia cu produse homeopate combinata cu autohemoterapia. Tehnica este foarte sanatoasa deoarece produsele homeopate nu au contraindicatii si nu au efecte adverse. Celor care doresc sa afle mai multe informatii despre aceasta tehnica le stau la dispozitie in continuare.
Cu stima si respect :
dr Petre Muresan
0
17-06-2014, ora 13:27
anamia10
Nu este medic/terapeut
anamia10
Buna tuturor,

Eu am facut anul acesta niste interventii cu acid hialuronic in zona ochilor si a gurii. Sunt atat de fericita ca am intalnit o eleganta sublima in abordarea chipului uman a DL-ui Doctor Daniel Iordachescu de la clinica Asclepimed.

In plus, mi-am facut buzele, fara acid hialuronic. Buzele mele vor arata superb toata viata.

Sunt fericita!

Multumesc DL-ui Prof. Doctor Daniel Iordachescu!
0
26-11-2014, ora 12:03
bigos
Nu este medic/terapeut
bigos
De Impreskin stie careva daca e bun de ceva? As incerca si eu un produs de genu sa vad daca ma ajuta la ceva.
0
27-11-2014, ora 16:40
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Metoda plasmolifting este net superioara. Ati auzit de ea ?
Cu stima:
dr Petre Muresan
0
17-12-2014, ora 20:37
andreea8346
Nu este medic/terapeut
andreea8346
Buna
Am 35 de ani si aveam riduri foarte pronuntate in jurul ochilor, dar am apelat la botox si sunt foarte multumita de rezultate.D-na dr Iosif Rocsana mi-a explicat la ce sa ma astept si nu regret alegerea facuta.Au trecut 2 luni de la sedinta si sunt foarte bine.
0
18-05-2015, ora 13:21
rolandino
Nu este medic/terapeut
rolandino
Si aici se discuta despre riduri si despre cum pot sa fie indepartate
http://forum.romedic.ro/prod/cearcane_si_riduri_sub_ochi__051830.html
0
18-05-2015, ora 19:58
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Va propun sa studiati un pic metoda plasmolifting si plasmogel nativ care sunt foarte eficiente.

dr Petre Muresan
0
27-07-2015, ora 19:35
Dr. Daniela Taher
Dermatovenerologie, Bucuresti
Dr. Daniela Taher
Cele mai eficiente creme pentru varsta dv sant in primul rand un ecran solar, creme cu vit c si vit A
-*

(*modificat de admin)
0
18-02-2016, ora 13:33
mario20
Nu este medic/terapeut
mario20
Si suplimentele pot sa fie folositoare pentru eliminarea cosurilor. Cura cu suplimente a inceput sa fie din ce in ce mai utilizata in ultimul timp datorita faptului ca toate vitaminele necesare se gasesc intr-o singura capsula.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Riduri - totul despre riduri si tratamente antiriduri
  • Metode de prevenire a ridurilor
  • Au fost identificate 6 substanțe naturale care ar putea încetini îmbătrânirea
  • Pielea inteligentă care reduce ridurile și cearcănele
  • Testul care poate indica vârsta biologică
  • Tratamentul ridurilor cu metoda HIFU (ultrasunete focalizate de intensitate înaltă) - rezultatele studiilor
  • Efectele benefice ale vitaminelor C și E în prevenirea procesului de îmbătrânire
  • Suplimente antiageting (împotriva îmbătrânirii)
  • Măsuri de combatere a ridurilor
  •